Ρουβίκωνας: Τοποθέτηση γιγαντοπανό/σημαία

Ρουβίκωνας: Τοποθέτηση γιγαντοπανό/σημαία της Παλαιστίνης[+video]

από | 1 Νοέ, 2023

Ρουβίκωνας: Τοποθέτηση γιγαντοπανό/σημαία της Παλαιστίνης.

Ρουβίκωνας: Τοποθέτηση γιγαντοπανό/σημαία της Παλαιστίνης απέναντι από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το Παλαιστινιακό. Κάθε λίγα χρόνια μια καινούρια βαρβαρότητα βάζει μπροστά, ξανά και ξανά το ίδιο ζήτημα. Ενας λαός, οι Παλαιστίνιοι είναι υπο διωγμό. Δολοφονούνται, βασανίζονται, φυλακίζονται, πεινάνε, διψάνε, διώχνονται από τα σπίτια και τον τόπο τους. Το κράτος του Ισραήλ είναι ο θύτης. Σκοπός του θύτη είναι να εκδιώξει κάθε άλλο λαό, σήμερα από τα εδάφη που ηγεμονεύει, και αύριο πιθανότατα από όλα τα άλλα εδάφη που θεωρεί ιστορική του κληρονομιά ή του έταξε ο Θεός.

Πρόκειται για μια κλασσική περίπτωση εθνοκάθαρσης και δια της βίας πολιτισμικής/θρησκευτικής ομογενοποίησης.

Για μια σειρά λόγους, μετά το πέρας των εθνικών πολέμων του με τα αραβικά κράτη, το κράτος του Ισραήλ επέλεξε μια συγκεκριμένη στρατηγική, με ορίζοντα δεκαετίων, ώστε να πραγματοποιήσει αυτή την εθνοκάθαρση:

•Κλείνει σε απάνθρωπες συνθήκες 2.500.000 ανθρώπους στη Γάζα με σκοπό να σηκωθούν και να φύγουν μόνοι τους καθώς τα χρόνια θα περνάνε

•Οικισμό με οικισμό κατακτά παλαιστινιακές περιοχές και στριμώχνει τον παλαιστινιακό πληθυσμό σε όλο και μικρότερα και πιο διασπασμένα εδάφη.

•Εφαρμόζει τρομακτική και άμεση καταστολή σε κάθε πολιτικά ενεργό στοιχείο της παλαιστινιακής κοινωνίας

•Κρατάει τους παλαιστίνιους που ζουν στο Ισραήλ στον πάτο του ταξικού βαρελιού

•Ειδικά τα τελευταία χρόνια, διεξάγει και θρησκευτικό πόλεμο ενάντια στο μουσουλμανικό στοιχείο προσβάλλοντας σύμβολα και μεταφέροντας την ατζέντα σε ένα βολικό πεδίο προπαγάνδας για τους τηλεθεατες της Δύσης που βλέπουν τους μουσουλμάνους όπως κάποτε έβλεπαν τους εβραίους.

•Αποκαθιστά σχέσεις με τα πιο θρησκόληπτα και δικτατορικά Ισλαμικά καθεστώτα της μέσης ανατολής με σκοπό να κόψει κάθε ροή υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους.

•Χρησιμοποιοιεί ως δικό του όλο τον καθεστωτικό μηχανισμό προπαγάδας, σε όλες τις χώρες της Δύσης. Στην Ελλάδα, οι ίδιοι που προπαγανδίζουν ιδιωτικοποιήσεις, που ξεπλένουν μαζικούς πνιγμούς μεταναστών στην Πύλο, που ζητούν νόμο και τάξη για τους από τα κάτω και για τους από τα πάνω ασυλία και ασυδοσία, αυτοί που στήριξαν τα μνημόνια στηρίζουν και το Ισραήλ. Ο στόχος τους να κάνουν το θύτη να μοιάζει με θύμα. Να αντιστρέψουν την αλήθεια και να πείσουν ότι το Ισραήλ είναι στην θέση των Παλαιστινίων.

Η επίθεση των παλαιστινιακών οργανώσεων στις 7 του Οκτώβρη επιχείρησε να σπάσει την συνέχεια αυτής της εθνοκάθαρσης χαμηλής έντασης. Και το έκανε όπως το κάνουν πάντα οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες. Με τυφλή βία. Με θάνατο αμάχων. Με απάνθρωπες σκηνές.

Οτιδήποτε περιλαμβάνει εθνικό ανταγωνισμό και πόλεμο έφτανε, φτάνει και θα φτάνει σε αυτό το επίπεδο βίας. Ας σταματήσει κάποια στιγμή η υποκρισία όσων ορκίζονται σε εθνικές σημαίες και ιστορικά μεγαλεία. Με τέτοια βία φτιάχνονται τα έθνη κράτη, από τέτοια βία φτιάχτηκε και το έθνος κράτος που ζούμε. Κι αυτός είναι ο λόγος που καταδικάζουμε τα έθνη-κράτη σαν δομές και ιδεολογία. Γι’αυτό είμαστε διεθνιστές. Κι αυτός επίσης είναι ο λόγος που δεν έχουμε ανάγκη να καταδικάσουμε καμιά Χαμάς ξεχωριστά. Γιατι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ δεν έχουμε ένα πόλεμο ανάμεσα σε δύο κράτη που ερίζουν για συνοριακά χωράφια. Εδώ ένα κράτος προσπαθεί να ξεφορτωθεί έναν αλλοεθνή λαο. Είτε να τον σκοτώσει είτε να τον κάνει πρόσφυγα. Ένα λαό που προφανώς δεν έχει τα στρατιωτικά μέσα που έχει το κράτος που τον καταπιέζει. Η Χαμάς δεν μπορεί να σκοτώσει «απρόσωπα» και «στοχευμένα» όπως οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί.

Η βαρβαρότητα και από τις δύο πλευρές είναι αναπόφευκτη, με τα μέσα που καθεμιά διαθέτει.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον όμως, που και οι δύο πλευρές εγκληματούν, κάποιος έχει δίκιο και κάποιος άδικο που προκύπτουν από την θέση που βρίσκεται η κάθε πλευρά.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν δίκιο, το κράτος του Ισραήλ άδικο. Κι αν οι Παλαιστίνιοι δεν βρουν το δίκιο τους αυτή η βία θα συνεχίσει και θα κλιμακωθεί.

Η επίθεση της 7ης Οκτώβρη άλλαξε όλα τα δεδομένα όπως κάνουν πάντα στην ιστορία τέτοιου τύπου επιθέσεις. Η εθνοκάθαρση χαμηλής έντασης τελείωσε. Οι εκατόμβες των Ισραηλινών βομβαρδισμών, αλλά και αυτές που έπονται με την χερσαία εισβολή δίνουν μόνο δύο προοπτικές.

Από εδώ και πέρα ή θα υπάρξει κάποια λύση που θα ανατάξει και θα εξασφαλίζει την ζωή των Παλαιστινίων ή που θα περάσουμε σε επιθετική εθνοκάθαρση και όσοι Παλαιστίνιοι επιβιώσουν θα γίνουν πρόσφυγες, αν βέβαια δεν κλιμακωθούν τα πάντα και καταλήξουμε σε παγκόσμιο πόλεμο.

Ξανά και ξανά μιλάμε και δρούμε για το Παλαιστινιακό. Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στο δρόμο τις τελευταίες μέρες σε όλο τον κόσμο ενάντια στο κράτος του Ισραήλ. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς αν όλα αυτά έχουν την παραμικρή σημασία.

Κι όμως έχουν.

Αν έχει αποφευχθεί μέχρι σήμερα η πλήρης εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, αν το κράτος του Ισραήλ προτίμησε την «χαμηλή ένταση» αυτό οφείλεται και στις κοινωνικές πιέσεις της βάσης στα καθεστώτα της Δύσης εδώ και δεκαετίες. Το προφανές δίκιο των Παλαιστινίων συγκίνησε και συγκινεί τους Δυτικούς προλετάριους και αν μη τι άλλο είναι θετικό για όλους το γεγονός ότι η πρωτοφανής επικοινωνιακή μονοκρατορία της Ισραηλινής προπαγάνδας στα καθεστωτικά μέσα έχει φάει τα μούτρα της.

Το να δράσουμε, το να διαδηλώσουμε, το να πάρουμε θέση, εμείς εδώ στην Ελλάδα ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. Και για τους Παλαιστίνιους και για εμάς. Να μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια το Ισραηλινό κεφάλαιο βρίσκεται σε επεκτατική φάση. Μαζί με το Κινέζικο και το Ευρωπαικό, το βλέπουμε να αγοράζει μαζικά ακίνητα σε μια διαδικασία που μπορεί να παραλληλιστεί με εποικισμό αφού η κοινωνική βάση στην Ελλάδα ήδη αντιμετωπίζει οξύ στεγαστικό πρόβλημα. Παράλληλά το Ισραηλινό κεφάλαιο επεκτείνεται στον τουριστικό κλάδο, στα εξοπλιστικά προγράμματα στρατού και αστυνομίας, στην ενέργεια και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων ενώ θα πρέπει να θυμόμαστε ότι Ισραηλινές εταιρείες είναι πίσω από τις υποκλοπές και την διανομή ψηφιακών εργαλείων που επέτρεψαν όχι μόνο στον Μητσοτάκη και την κλίκα του, αλλά σε πάρα πολλούς Μητσοτάκηδες και τις κλίκες τους ανα τον κόσμο, να κρυφακούν τους πάντες.

Ό,τι κάνει το κράτος του Ισραήλ εδώ και 80 περίπου χρόνια, από τότε δηλαδή που οι νικητές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου του επέτρεψαν να δημιουργηθεί, το κάνει με τις πλάτες και την πολυεπίπεδη βοήθεια της δύσης. Οι εθνικές και θρησκευτικές κορώνες των κυβερνήσεων του Ισραήλ καλύπτουν οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των υπολοίπων χωρών της “διαφωτισμένης” δύσης. Ο έλεγχος των πηγών ενέργειας και των “οικοπέδων” την ανατολικής μεσογείου είναι το πραγματικό διακύβευμα. Όσο το κράτος του Ισραήλ παίζει με επιτυχία τον ρόλο του μπράβου για λογαριασμό της δύσης στην Μέση Ανατολή, τόσο ΗΠΑ και ΕΕ θα κάνουν τα στραβά μάτια για την γενοκτονία που αυτό επιτελεί στην Παλαιστίνη και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ θα παραμένουν κενό γραμμα.

Ο ιδιότυπος ισραηλινός ιμπεριαλισμός, με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α. ξεκινάει από την Παλαιστίνη αλλά δεν μένει εκεί. Κι αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός της θεοκρατίας που τα τελευταία χρόνια κυβερνάει το Ισραήλ, μιας θεοκρατίας αντίστοιχης με αυτή των πιο φανατικών μουσουλμάνων το μίγμα γίνεται εκρηκτικό.

Η καρδιά μας και το μυαλό μας είναι με του Παλαιστίνιους, αλλά και με τα αδέρφια μας στο Ισραήλ που γίνονται «εθνοπροδότες» και αντιστέκονται στην βαρβαρότητα τους κράτους τους. Είναι επίσης θετικό πως ένα μέρος της Ισραηλινής κοινωνίας, παρά τον θρήνο της, δεν υποκύπτει στις γενοκτονικές κραυγές των ακροδεξιών που την κυβερνάνε.

Όσο για τους Παλαιστίνιους, με την κάθε Χαμάς, είναι δική τους δουλειά να ξεφορτωθούν τις υποψήφιες εθνικές ηγεσίες και τους παλαβούς δολοφόνους των θρησκειών. Και θα το κάνουν όταν έρθει η ώρα. Αλλά για να το κάνουν πρέπει να επιβιώσουν πρώτα. Πρέπει να κρατήσουν τα σπίτια τους, να ζήσουν τα παιδιά τους. Πρέπει πρώτα να σταματήσουν την εθνοκάθαρση.

Οποιαδήποτε άλλη απαίτηση από τους Παλαιστίνιους σήμερα είναι απάνθρωπη και γίνεται δικαιολογία για την εξόντωσή τους. Τελεία. Οι στιγμές είναι κρίσιμες ακριβώς γιατί η πλήρης εθνοκάθασρση, 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γάζα και άλλων 3 εκατομμυρίων στο υπόλοιπο Ισραήλ είναι πιο κοντά από ποτέ. Πρέπει να παλέψουμε για να μην κερδίσει η Ισραηλινή προπαγάνδα τις καρδιές και τα μυαλά των καταπιεσμένων εδώ που ζούμε. Πρέπει να παλέψουμε για να αποφευχθεί ή να σταματήσει η χερσαία εισβολή και το μακελειό που θα την συνοδέψει. Πρέπει να εμποδίσουμε την ελληνική κυβέρνηση από το να μας σύρει σε στρατιωτική εμπλοκή. Πρέπει να εμποδίσουμε το Ισραηλινό κεφάλαιο (όπως και κάθε άλλο) να επεκτείνεται σε βάρος μας και με αυτά τα κέρδη να ενισχύει την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.

Οποιος καταδικάζει την βία των ανίσχυρων χωρίς να αντιπαλεύει τη βία των ισχυρών είναι τρομοκράτης από τη μεριά των ισχυρών.

Σε όποιον δεν αρέσει η βία πρέπει να πολεμήσει με την αδικία.

Κι εμείς αυτό κάνουμε.

Και θα το ξανακάνουμε, με τα μικρά μας μέσα, όσες φορές χρειαστεί.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ρουβίκωνας

Πηγή: rouvikonas.gr

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Δελτίο τύπου για τους 9 Ευρωπαίους/ες κρατούμενους/ες υπό απέλαση μετά από διαμαρτυρία για τη Γάζα

Δελτίο τύπου για τους 9 Ευρωπαίους/ες κρατούμενους/ες υπό απέλαση μετά από διαμαρτυρία για τη Γάζα Με απέλαση απειλούνται 9 Ευρωπαίοι κατηγορούμενοι (οκτώ γυναίκες και ένας άντρας) μετά τη σύλληψη τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης στην κατάληψη της...

Ανταπόκριση από το Περιβαλλοντικό Διήμερο στην Κορινθία 11-12/05/24

Ανταπόκριση από το Περιβαλλοντικό Διήμερο στην Κορινθία Στον Ισθμό της Κορίνθου, στη γη της Gerania naturation, στους πρόποδες των Γερανείων στις 11 και 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Κορινθιακός SOS, συντονιστήκαμε ατομικότητες, συλλογικότητες και κινήματα, από την...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα αλληλεγγύης για 46 συλληφθέντες μοτοπορείας του 2020

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα αλληλεγγύης για 46 συλληφθέντες μοτοπορείας του 2020 Ρουβίκωνας: Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας 11/6/2020. Όλοι/Ες στα Δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή 17 Μαίου 2024, ώρα 10:30, κτίριο 9. Η επίθεση στους...

Αιφνιδιαστική παρέμβαση αλληλεγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας | Ο απεργός πείνας σύντροφος Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνος

Αιφνιδιαστική παρέμβαση αλληλεγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας | Ο απεργός πείνας σύντροφος Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνος Ο αναρχικός απεργός πείνας, σύντροφος Νίκος Μαζιώτης δεν είναι μόνος Την Τετάρτη, 15 Μαΐου, πραγματοποιήσαμε στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, μια...

Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη Β. Μακεδονία

Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη Β. Μακεδονία Στα διακόσια χρόνια νεοελληνικής ιστορίας έχει πλέον αποδειχθεί πως όταν η βερμπαλιστική εθνικιστική ρητορική διαμορφώνεται σε πολιτική του ελληνικού κράτους, οδηγεί σε ήττες του. Γι’ αυτό και η ιστορία της ελληνικής...

Διήμερο Υπεράσπισης των Αγράφων | 18 & 19 Μάη 2024

Στις 20/07/2023 εγκρίθηκε η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.) για την εγκατάσταση 9 ανεμογεννητριών στο βουνό Καζάρμα στη λίμνη Πλαστήρα. Πρόκειται για ένα γεγονός που...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη Ρουβίκωνας: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα. Η DEFEA (Defence Exhibiton Athens) είναι μια διεθνής έκθεση σχετική με τη βιομηχανία «άμυνας και ασφάλειας», δηλαδή χωρίς...

ΕΚΤΑΚΤΟ|Συνέλευση σήμερα στην ΑΣΟΕΕ στις 19:00 για τον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη

ΕΚΤΑΚΤΟ|Συνέλευση σήμερα στην ΑΣΟΕΕ στις 19:00 για τον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη Σήμερα στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ καλούμε ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα, έκτακτη διαδικασία με αφορμή την απεργία πείνας που από σήμερα...

Έγινε κατάληψη στη Νομική Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα [Βίντεο]

Έγινε κατάληψη στη Νομική Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα [Βίντεο] Σε κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας φοιτήτριες και φοιτητές ενάντια στη γενοκτονία που συντελείται από το Ισραήλ στη Γάζα κατά των Παλαιστινίων. Διαβάστε...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα. Κάθε χρόνο βλέπουμε κάθε δημόσια υπηρεσία να ρημάζεται ολοένα και περισσότερο και η πυρόσβεση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η...