Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του συλλόγου φοιτητών πολιτικών μηχανικών

από | 28 Ιαν, 2024

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του συλλόγου φοιτητών πολιτικών μηχανικών

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του συλλόγου φοιτητών πολιτικών μηχανικών σχετικά με τις ψευδής κατηγορίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης μεσώ μιας ανώνυμης καταγγελίας σχετικά με την τελευταία συνέλευση του συλλόγου μας.

Τη στιγμή που το φοιτητικό κίνημα έχει δείξει μέσω των μαζικών Γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων πως ο αγώνας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι ένας αγώνας νικηφόρος, φαίνεται πως το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση επιστρατεύουν όλα τους τα μέσα για να συκοφαντήσουν τις κινητοποιήσεις της φοιτητικής κοινότητας. Έτσι διαφαίνεται το άγχος και η πίεση που έχει ασκήσει το ίδιο το κίνημα πάνω στο υπουργείο δεδομένου του ότι δεν έχει παρουσιαστεί καν το νομοσχέδιο πάρα τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Έτσι λοιπόν τις τελευταίες μέρες, ενώ τα ΜΜΕ δεν έχουν αφιερώσει χρόνο για τις πρωτοφανούς μαζικότητας γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, η ΝΔ έχει ενεργοποιήσει όλους τους εγκάθετους και τους παπαγάλους της και μέσα από δηλώσεις, άρθρα, συνεντεύξεις ‘’τυχαίων’’ φοιτητών που έχουν βαθιές σχέσεις με την ΟΝΝΕΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και προσπαθεί να λασπολογήσει και να αμφισβητήσει τις εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις, τις πορείες και τις καταλήψεις μέσα από τις οποίες χιλιάδες φοιτητές αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη μιας ολόκληρης γενιάς για την υπεράσπιση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε αντίστοιχη κατεύθυνση, κυκλοφορεί από διάφορα αρθροσάιτ και σελίδες, μια ανώνυμη καταγγελία/ λασπολογία που περιγράφει περιστατικά δήθεν τραμπουκισμών και άσκησης βίας σε φοιτητές κατά τη διάρκεια Γενικών Συνελεύσεων και συγκεκριμένα της τελευταίας Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πόσο εύκολα τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να δεχθούν ανώνυμες καταγγελίες και να τις αναπαράγουν χωρίς καμία προσπάθεια διασταύρωσης των γεγονότων και των συμβάντων. Τα μέσα που αναπαράγουν τη συγκεκριμένη καταγγελία θα μπορούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με το φοιτητικό μας Σύλλογο, και εμείς με μεγάλη προθυμία θα τους ενημερώναμε ότι οι καταγγελίες αυτές είναι ΨΕΥΔΕΙΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αμέσως μετά από αυτή την καταγγελία ανακοινώθηκε πως ξεκινάει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί η διάπραξη παράνομων πράξεων στις φοιτητικές καταλήψεις, που συμμετέχουν χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά! Απέναντι στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, μπαίνουν σε λειτουργία όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές. Σα να μην έφτανε αυτό, στοχοποιούνται και ιι διοικήσεις οι οποίες δεν έχουν προσπαθήσει να σπάσουν τις καταλήψεις και στέκονται στο πλάι των φοιτητών για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, και εκβιάζονται να καλέσουν την αστυνομία γιατί αλλιώς θα χαθεί η θα μειωθεί η παρεχόμενη χρηματοδότηση.
Πρόκειται για ακόμα μια προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να φιμώσει την κατακραυγή των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που φέρνει ιδιωτικά πανεπιστήμια και καταπατά το Άρθρο 16 του Συντάγματος.

Σε αντίστοιχη τροχία λασπολογίας κινείται και η συγκεκριμένη καταγγελία που προσπαθεί μέσω χυδαίων ψεμάτων να υπονομεύσει τη μαζικότερη Γενική Συνέλευση που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος μας και να αμφισβητήσει τους εκατοντάδες φοιτητές που αποφάσισαν να συνεχίσει ο Σύλλογος τη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει την πραγματικότητα και να πείσει την κοινωνία περί ‘’μειοψηφίων’’ που κλείνουν τις σχολές και στερούν τις εξεταστικές από τους υπόλοιπους φοιτητές, τα φαινόμενα δείχνουν την αλήθεια. Εδώ και τρεις εβδομάδες πραγματοποιούνται εκατοντάδες μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις σε ολόκληρο το Πανελλήνιο με χιλιάδες φοιτητές να συγκεντρώνονται στα αμφιθέατρα και να δηλώνουν την εναντίωση τους στα σχέδια της κυβέρνησης, με χιλιάδες να μαζεύονται στους δρόμους και να διαδηλώνουν. Παράλληλα, οι καθηγητές μέσω των Συλλογικών τους οργάνων λαμβάνουν αποφάσεις στήριξης προς τους φοιτητές και συμμετοχής στον αγώνα που δίνουμε με 24ωρες απεργίες και παρουσία στο δρόμο, και μας διασφαλίζουν πως καμία εξεταστική δεν πρόκειται να χαθεί και πως θα στέκονται στο πλευρό μας σε κάθε βήμα που κάνουμε σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε. Οι φωνές της κυβέρνησης, οι φωνές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδοκιμάζονται από τους φοιτητές σε κάθε αμφιθέατρο και γίνεται ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, το οποίο υποτάσσεται στις υποταγές της ΕΕ και της αστικής τάξης, είναι μόνη της! Όλη η Πανεπιστημιακή κοινότητα τους έχει γυρίσει την πλάτη!

Παρά τις αντιδράσεις, παρά τις κατακραυγές, η ΝΔ παραμένει αδίστακτη στην προσπάθεια της να φέρει το νομοσχέδιο. Δε δίστασε να φέρει τα ΜΑΤ την προηγούμενη εβδομάδα στο ΕΜΠ για να τρομοκρατήσει τους φοιτητές που πραγματοποιούσαν κατάληψη στις σχολές τους, η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τόλμησε να καλέσει την αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους φοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης αλλά και ακόμα και στο δικό μας Σύλλογο έφεραν άνδρες της ασφάλειας να παρακολουθήσουν τη Συνέλευση και έστησαν κλούβα έξω από το Πολυτεχνείο. Τώρα μάλιστα η κυβέρνηση προχωράει σε εισαγγελική παρέμβαση απέναντι στους φοιτητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις αλλά ακόμα και στους ίδιους τους καθηγητές που στέκονται στο πλευρό των φοιτητών! Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα προς τις διοικήσεις να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές εξεταστικές ως μέσο ‘’απελευθέρωσης’’ από τον δήθεν εκβιασμό των καταλήψεων! Ρίχνουν το μπαλάκι στις διοικήσεις των σχολών και προσπαθούν να αποποιηθούν κάθε ευθύνη για την αναταραχή που έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου στη νεολαία και σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα!

Εμείς δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τα ψέματα και τις ψευδείς κατηγορίες σε βάρος των Συλλόγων και των συμφοιτητών μας που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημοσίου και δωρεάν πανεπιστημίου. Όποιος έχει αμφιβολία για τα γεγονότα μπορεί να δει τις αμέτρητες φωτογραφίες και βίντεο που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο από πολλές Γενικές Συνελεύσεις που το μόνο που δείχνουν είναι τη μαζική αποδοκιμασία των κυβερνητικών εκπρόσωπων. Αποκορύφωμα αποτελεί η Γενική Συνέλευση του ΠΑΜΑΚ, η μαζικότερη Συνέλευση της Θεσσαλονίκης, όπου δεκάδες φοιτητές έκαναν λάιβ αναμεταδόσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και το μόνο που δείχνουν είναι πάρα πολλές εκατοντάδες φοιτητών που έριξαν μαύρο στις φωνές υπεράσπισης των ιδιωτικών πανεπιστημίων και στα ψέματα τους, και αποφάσισαν να πάρουν μέρος στον τεράστιο αγώνα που δίνεται αυτές τις εβδομάδες.

Η φοιτητική κοινότητα έχει δείξει πως αντιτίθεται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και ούτε παραπλανείται, ούτε τρομοκρατείται από τα ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων τους και να φωνάξουν μαζί μας πως δεν πρόκειται να δεχθούμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν σπουδές. Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις και τις καταλήψεις, όλοι και όλες στους δρόμους την ερχόμενη εβδομάδα.

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Τηλεφωνικά κέντρα: Σωματείο & διαπραγματεύσεις η Webhelp, μήνυση η TP!

Τηλεφωνικά κέντρα: Σωματείο & διαπραγματεύσεις η Webhelp, μήνυση η TP! Ένας μαζικός εργατικός αγώνας με πανελλαδικά και διεθνιστικά χαρακτηριστικά λαμβάνει χώρα τον τελευταίο μήνα: Αυτός στα τηλεφωνικά κέντρα και τις τηλεπικοινωνίες γενικότερα. Είναι ένας αγώνας...

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Εκδήλωση για την 19χρονη

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Εκδήλωση για την 19χρονη Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Εκδήλωση για την πρόσφατη τροπή της υπόθεσης της 19χρονης -θύματος trafficking- από την Ηλιούπολη. Ομιλήτρια: Αντωνία Λεγάκη (συνήγορος της 19χρονης) Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις...

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης της 19χρονης

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης της 19χρονης Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης της 19χρονης, θύματος trafficking της Ηλιούπολης. Η υπόθεση της 19χρονης, θύμα τράφικινγκ του αστυνομικού στην Ηλιούπολη, την οποία παρακολουθήσαμε στενά,...

Θεσσαλονίκη | Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ την Τετάρτη για την επαναπρόσληψη των απολυμένων

Θεσσαλονίκη | Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ την Τετάρτη για την επαναπρόσληψη των απολυμένων Νέα κινητοποίηση έξω από το ΕΚΕΤΑ οργανώνουν για την Τετάρτη εργατικά σωματεία και συλλογικότητες. Όπως αναφέρουν η Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΕΤΑ: Νέα κινητοποίηση έξω από την...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης&Τροφίμων

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών. Η αγροτική παραγωγή έχει υπάρξει η βάση της σταθερής κοινοτικής ζωής από τις...

Σφοδρή επίθεση με δεκάδες μπουκάλια κατά των ΜΑΤ στην πιο αστυνομοκρατούμενη γειτονιά της Αθήνας (Βίντεο)

Σφοδρή επίθεση με δεκάδες μπουκάλια κατά των ΜΑΤ στην πιο αστυνομοκρατούμενη γειτονιά της Αθήνας (Βίντεο) Εξάρχεια: Σφοδρή επίθεση με δεκάδες μπουκάλια κατά των ΜΑΤ σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα, στην πλατεία Εξαρχείων, αργά το βράδυ του...

Δυτικός Τομέας Ρουβίκωνα: Παρεμβάσεις με κείμενα ενάντια στην ακρίβεια

Δυτικός Τομέας Ρουβίκωνα: Παρεμβάσεις με κείμενα ενάντια στην ακρίβεια Δυτικός Τομέας Ρουβίκωνα: Παρεμβάσεις με κείμενα ενάντια στην ακρίβεια σε καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στην Αγία Βάρβαρα και σε κατάστημα LIDL στο Αιγάλεω. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ! Μία έννοια...

Εβδομάδα Κινητοποιήσεων ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα & Καλέσματα | Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα και την πολιτειακή εκτροπή

Εβδομάδα Κινητοποιήσεων ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα & Καλέσματα | Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα και την πολιτειακή εκτροπή Το διευρυμένο σώμα της Έκτακτης Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα και το Καθεστώς Πολιτειακής...

Θεσσαλονίκη | Παρέμβαση σε Σκλαβενίτη με σκοπό τη μείωση τιμών [VIDEO]

Θεσσαλονίκη | Παρέμβαση σε Σκλαβενίτη με σκοπό τη μείωση τιμών [VIDEO] Το Σάββατο 17 Φλεβάρη η Κίνηση Ενάντια στην Ακρίβεια προχώρησε σε μια στοχευμένη παρέμβαση σε υποκατάστημα της αλυσίδας σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης στην οδο Β. Όλγας 9 με σκοπό τη μείωση τιμών....

Teleperformance: Ίδρυση σωματείου, νέα απεργία 19/2 & διεθνιστική αλληλεγγύη

Teleperformance: Ίδρυση σωματείου, νέα απεργία 19/2 & διεθνιστική αλληλεγγύη Πολύ ευχάριστα νέα για τους αγώνες και την οργάνωση της εργατικής τάξης κατέφτασαν τις τελευταίες ημέρες: Μετά από μαζικές διεργασίες και συνελεύσεις που προέκυψαν στο εσωτερικό του...