Ημερολόγια καραντίνας #4 από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

από | 27 Απρ, 2020

Ημερολόγια καραντίνας #4
Δευτέρα 27/4/2020

Και η 6η βδομάδα καραντίνας κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις: μηδέν μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, νέα δωράκια σε καναλάρχες για να “κάνουν καλά τη δουλειά τους” (δηλαδή να μας λεν ακριβώς ότι θέλει η κυβέρνηση να μας λεν), νομοσχέδια για κομβικούς τομείς της οικονομικής ή κοινωνικής ζωής πέρασαν από την κυβέρνηση μας “μέσα στη νύχτα”. Ας δούμε λεπτομερώς τι μας επιφύλαξε η κυβέρνηση αυτή τη βδομάδα:

  • Σε επιστολή τους προς τον Κούλη στις 21/4, οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν “τραγικές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή λόγω υποχρηματοδότησης”, ενώ αντιδρούν στην “εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας” και υπογραμμίζουν ότι “το σύστημα υγείας είναι ανίκανο να συνδυάσει τον έλεγχο και νοσηλεία ασθενών απο κορονοϊό με την περίθαλψη ασθενών με άλλες παθήσεις”. Τμήματα που δεν σχετίζονται με την πανδημία υπολειτουργούν. Αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία και οι “ουρές αναμονής” έχουν μεγαλώσει κατά 4 μήνες τουλάχιστον. Απάντηση από τον Κούλη: καμία.
  • Επιπροσθέτως, την Μ. Βδομάδα γιατροί του ΨΝΑ Δαφνί ενημερώνονται από την γραμματεία της διοίκησης ότι το φθινόπωρο θα απολυθούν. Πρόκειται για επικουρικούς γιατρούς, με προβλεπόμενη διάρκεια σύμβασης 3 ετών που μειώθηκε στο 1 έτος. Ναι, εν μέσω πανδημίας γιατροί που ήδη εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας βλέπουν την ήδη ορισμένη θητεία τους να μειώνεται! Η διοίκηση το απέδωσε σε… “λάθος”! Βέβαια αυτό το “λάθος” υπόσχεται εδώ και μήνες πως θα διορθωθεί.
  • Μετά τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις στα πλαίσια της πρώτης πανελλαδικής ημέρας για την υγεία (7/4) και την στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των υγειονομικών για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, η οποία στάση μπορεί να συνοψιστεί με τη φράση “Μηδέν εις το πηλίκο”, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος καλεί και δεύτερη πανελλαδική κινητοποίησης στις 28/4. Τα αιτήματα αφορούν την μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προσλήψεις για την στελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των υγειονομικών, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το μεσημέρι της μέρας εκείνης θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγείας, καθώς και συγκεντρώσει σε προαύλιους χώρους νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα.
  • Την ίδια στιγμή που λεφτά για την υγεία δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, λεφτά απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν με το τσουβάλι για να δοθεί και τέταρτο δωράκι εν μέσω πανδημίας στους καναλάρχες. Μετά τα 11 εκατομμύρια € για “την προβολή των σποτ του ΕΟΔΥ” που και οι πέτρες ξέρουν ότι είναι δωρεάν, μετά και την “διευκόλυνση” με τις άδειες, συνολικού ύψους 21 εκατομμυρίων €, μετά την ένταξη των καναλιών στα ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό (!) που επέτρεψε σε διάφορους σταθμούς να δώσουν μισό δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους τους, τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να τους χαρίσει… άλλα 9 εκατομμύρια €!!! Και επειδή μάλλον βαρέθηκαν να ψάχνουν δικαιολογίες για να χαρίζουν λεφτά στα κανάλια ώστε να διασφαλίσουν ότι αυτά θα ξοδεύουν τον τηλεοπτικό τους χρόνο σε αφιερώματα που μας πείθουν πόσο μοναδικά καλά τα πήγε η υπέροχη κυβέρνηση μας, αυτή την φορά, απλά μας είπαν και ότι … τα δίνουν για την ενημερωτική καμπάνια για τον κορονοϊό (!). Ναι, ναι… πάλι!!!
  • Δεν προκαλούν εντύπωση όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Ερτ3 με παρέμβαση τους στις 21/4, λοιπόν. Η παρέμβαση διοργανώθηκε προκειμένου οι εργαζόμενοι να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή “ιδιότυπου καθεστώτος λογοκρισίας” από την διοίκηση. Συγκεκριμένα στο κείμενο τους αναφέρουν ότι η ατζέντα καθορίζεται από τους “υπεύθυνους” και ότι “κάθε διαφορετική φωνή και κριτική είτε φιμώνεται είτε στην καλύτερη περίπτωση εμφανίζεται για μερικά δευτερόλεπτα για να υπάρχει και ένα άλλοθι”. Τα αιτήματα τους είναι να τηρείται ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να ακούγεται η κριτική στην κυβερνητική πολιτική από κοινωνικές ομάδες, να ακουστεί η φωνή των γιατρών και νοσηλευτών, να δίνεται ο λόγος στα αδύναμα τμήματα της κοινωνίας.
  • Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε ότι η ΕΡΤ ΑΕ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών – Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ΑΕ, οι εταιρείες διαχείρισης περιουσίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, που χαρακτηρίζονται ως εταιρείες «δημοσίου ενδιαφέροντος κατά την έννοια της περίπτωσης ιβ του άρθρου 2 του ν. 4548/2018» και άλλες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μεταφέρονται αιφνιδίως, χωρίς καμία πρότερη συζήτηση ή διαβούλευση, στην αρμόδια διεύθυνση εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης (δηλαδή υπό τον έλεγχο του ανεκδιήγητου Α. Γεωργιάδη). Με το δεδομένο ότι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης Κούλη ήταν να πάρει υπό την εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου τα κρατικά ΜΜΕ, καθιστώντας αρμόδιο για αυτά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και να “φορέσει” ως επικεφαλής της ΕΡΤ το σύμβουλο επικοινωνίας του ίδιου του Κούλη (!), Κωνσταντίνο Ζούλα, η κίνηση αυτή είναι τουλάχιστον ύποπτη.
  • Στην ίδια τακτική “ας περάσουμε ότι προλάβουμε όσο έχουμε τον κόσμο μαντρωμένο στο σπίτι του”, είδαμε να ξεπετάγεται στις 22/4, το νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία. Σε αυτό προβλέπεται η επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, η τράπεζα θεμάτων, η αντικατάσταση της κοινωνιολογίας από τα Λατινικά, η αύξηση των εξεταζόμενων μαθήματα στην Β και Γ λυκείου, η θεσμοθέτηση με προεδρικό διάταγμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, η μείωση των εισαχθέντων και οι μεταγραφές στα ΑΕΙ και την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα!! Επιπλέον μπαίνει μέγιστο όριο ηλικίας για την εγγραφή στα ημερήσια ΕΠΑΛ το οποίο ορίζεται στα… 17 έτη! Το μόνο που θα μπορούσε ο οποιαδήποτε από εμάς να πει για αυτό το αδιανόητα αναχρονιστικό νομοσχέδιο είναι ότι.. προφανώς η κα. Λουκά -συγνώμη, Κεραμέως θέλαμε να πούμε- ξέχασε από αμέλεια να προβλέπεται επίσης και η επαναφορά της ποδιάς στα σχολεία όπως και το χτύπημα με χάρακα στην παλάμη ως αποδεκτό μέσο τιμωρίας. Γιατί, κατά τα άλλα, φαίνεται να ταιριάζει γάντι στην -βγαλμένη από κατηχητικό του 70- “αισθητική” που χαρακτηρίζει και την ίδια.
  • Ως πρώτη αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο πραγματοποιούνται στις 24/4 μαζικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα (Βουλή) και Θεσσαλονίκη (Υπ. Μακεδονίας Θράκης) από σωματεία εκπαιδευτικών και μαθητές.
  • Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ανακοινώνει στις 22/4 την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και φυσικά αδιαφορεί παραδειγματικά που η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας τάσσεται εναντίον της απόφασης αυτής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση “δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για ποιο λόγο επελέγη η επαναλειτουργία των δικαστηρίων, πριν την έναρξη οποιασδήποτε άλλης οικονομικής δραστηριότητας, για ποιο λόγο επελέγησαν οι συγκεκριμένες διαδικασίες χορηγήσεως προσημειώσεων υποθήκης και όχι κάποιες άλλες”. Η απάντηση είναι προφανής αν κοιτάξει κανείς ποιες είναι οι μόνες διαδικασίες οι οποίες θα πραγματοποιούνται εντός των δικαστηρίων: συναινετικές προσημειώσεις για τις τράπεζες, έρευνα για τις τράπεζες, εγγραφή προσημειώσεων για τις τράπεζες, εγγραφή κατασχέσεων για τις τράπεζες!!!!
  • Και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιολογεί ότι εν μέσω πανδημίας με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους να έχουν μείνει άνεργοι ή να έχουν εξαναγκαστεί σε αναστολή εργασίας ή εκ περιτροπής εργασίας με μείωση του μισθού τους ως και 50%, είναι η κατάλληλη ώρα για … να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας στις 30 Απριλίου!!! Αν δεν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για παράτασης έναρξης της διαδικασίας ως το Σεπτέμβριο ή το τέλος του έτους, μάλλον οι συμπολίτες μας αυτοί για τους οποίους το “μένουμε σπίτι” σημαίνει “μένουμε στο δρόμο” θα αυξηθούν δραματικά.
  • Για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από την κυβέρνηση ότι και να ειπωθεί είναι λίγο. Αυτή τη βδομάδα, τουλάχιστον 5 σημεία πρέπει να αναφερθούν:
  • Στις 22/04, 159 θετικά στον κορονοϊό κρούσματα εντοπίζονται στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, με ένα μέλος του προσωπικού της δομής να έχει νοσήσει λίγο νωρίτερα. Παρά την έγκαιρη ενημέρωση της κυβέρνησης κανένα μέτρο δεν λήφθηκε, καμία μέριμνα δεν υπήρξε για την απομάκρυνση ή απομόνωση των ευπαθών ομάδων και η ενίσχυση της Κινητής Μονάδας υγείας που ζητήθηκε, δεν έγινε ποτέ πράξη.
    Σύντομα μαθαίνεται ότι κάποιες φιλοξενούμενες της δομής προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην εκδίδονται στους ντόπιους της περιοχής. Αποτέλεσμα είναι ένα κύμα υστερίας. Όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις οι “φιλήσυχοι ντόπιοι λευκοί οικογενειάρχες” που βιάζουν νεαρές γυναίκες για λίγα € γίνονται τα θύματα και οι γυναίκες που δεν έχουν κυριολεκτικά τίποτα να πουλήσουν πέρα από τα ίδια τους τα σώματα οι θύτες. “Δομή βίζιτας με ιό. Αφγανές το έσκαγαν από το ξενοδοχείο και πουλούσαν το κορμί τους στα χωράφια. Πόσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν κολλήσει τον ιό;” διαβάζουμε στο άνευ προηγουμένου χυδαιότητας εξώφυλλο της Espresso, ενώ στραμπουλήγματα της γλώσσας και της λογικής όπως “μετανάστριες ψώνιζαν κάτοικους της περιοχής” αντί για “ντόπιοι νοικοκυραίοι χριστιανοί ορθόδοξοι εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά απελπισμένες γυναίκες” ξεπηδούν από παντού.
  • Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε την απόλυση 16 εργαζομένων της υπηρεσίας Ασύλου που εργάζονται σε νησιά και στην ενδοχώρα, γιατί μάλλον η μεγάλη (μερικές φορές έως και πολυετής) αναμονή που υφίστανται οι μετανάστες στη χώρα μας πριν τον ορισμό της ημερομηνίας συνέντευξης τους δεν ήταν αρκετή! Ως απάντηση το σωματείο εργαζομένων συμβασιούχων της υπηρεσίας ασύλου προχώρησε σε απεργία διαρκείας από της 21 Απριλίου μέχρι να ανακληθεί η απόφαση απόλυσης τους.
  • Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφέρουμε έναν από τους όρους της υπουργικής απόφασης για την εγγραφή στο “Μητρώου Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)”, (ΦΕΚ Β 1382-14/4/2020) που εξέδωσε η κυβέρνηση. Στο άρθρο 11 αναφέρεται ότι προϋπόθεση για να απασχολούνται οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ στον τομέα του μεταναστευτικού είναι το να μην έχουν καταδικαστεί “τελεσίδικα για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα (εξαιρουμένων αυτών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας)”. Συγκεκριμένα απαιτεί για κάθε εργαζόμενο όλων των ΜΚΟ μεταξύ άλλων τα παρακάτω: “αντίγραφο ποινικού Μητρώου, υπεύθυνη δήλωση του φυσικού προσώπου ότι δεν έχει καταδικαστεί με τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα και υπεύθυνη δήλωση του φυσικού προσώπου περί απαλλαγής, αθωώσεως ή οριστικής παύσεως ασκηθείσας εις βάρος τους ποινικής δίωξης”. Η ρατσιστικότατη αυτή απόφαση αφενός άρει κάθε έννοια “ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εργασία” για τους αποφυλακισμένους, αλλά και κάθε άλλο άτομο που έχει διαπράξει (όχι συγκεκριμένα κάποιο αδίκημα σχετικό με κακοποίηση, ασέλγεια, ρατσιστική βία κλπ, αλλά) κυριολεκτικά οποιοδήποτε αδίκημα, ακόμα και πλημμεληματικού χαρακτήρα (!!!) καθώς και όλους τους μετανάστες και τις μετανάστριες που μπορεί να είχαν καταδικαστεί για “λαθραία” εισόδου στη χώρα! Ενώ η διατύπωση φαίνεται να εννοεί ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ δε θα μπορεί να εργαστεί, κάτι που πασιφανώς καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, βασικό -υποτίθεται- πυλώνα της αστικής ”δικαιοσύνης”!!!
  • Φωτιά ξέσπασε, τέλος, το απόγευμα της 26ης Απρίλη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου. Η χωρητικότητα του ΚΥΤ στο Βαθύ είναι κανονικά 648 άτομα, ενώ αυτή τη στιγμή στοιβάζονται σε αυτό 6.869 άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε σκηνές ή παραπήγματα χωρίς πρόσβαση σε στοιχειώδεις εγκαταστάσεις υγιεινής. Η πρώτη εστία φωτιάς ξέσπασε στις 19:30, ενώ στις 21:00 και στις 22:00 ξέσπασαν άλλες δύο. Να σημειωθεί εδώ ότι με τη φωτιά να καίει ήδη επί μία ώρα, στις 20:30, οι μπάτσοι συνέχιζαν να απαγορεύουν στους μετανάστες να βγουν από το καμπ, προκειμένου να απομακρυνθούν από τη φωτιά, επικαλούμενοι τα μέτρα περιορισμού που έχουν τεπιβληθεί για τον κορονοϊό! Μετά από εντάσεις μεταξύ των μεταναστών και των μπάτσων, και μόνο αφότου και δεύτερη εστία φωτιάς ξέσπασε στα καμπ, επιτράπηκε η εκκένωση του. Μόνο η πρώτη από τις 3 εστίες φωτιάς έχει καταστρέψει τα παραπήγματα μέσα στα οποία “στεγάζονταν” 100 άτομα. Τόσο η έκταση της καταστροφής, όσο και τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.
  • Στο μέτωπο του “Σκοιλ ελικίκου” τώρα, με θλίψη είδαμε τα προγράμματα τηλε-κατάρτισης που μας είχαν προσφέρει απλόχερα γέλιο την προηγούμενη βδομάδα να αποσύρονται, μετά από το πρωτόγνωρο καραγκιοζιλίκι και τη «γιούχα» που ακολούθησε. Φυσικά η κυβέρνηση δεν ένιωσε την ανάγκη να δώσει κάποιου είδους εξήγηση για την απίστευτη αρπαχτή που προσπάθησε να κάνει, ακόμα και όταν αποκαλύφθηκε ότι…. οι υπεύθυνοι για τις πλατφόρμες έχουν άμεση σχέση με κυβερνητικά πρόσωπα, μιας και είχαν στήσει την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ (!!!) ή όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι φωτογραφίες με τον Κούλη να έχει ύποπτα καλές σχέσεις με διάφορους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ!

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

τεύχος4
Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη Β. Μακεδονία

Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη Β. Μακεδονία Στα διακόσια χρόνια νεοελληνικής ιστορίας έχει πλέον αποδειχθεί πως όταν η βερμπαλιστική εθνικιστική ρητορική διαμορφώνεται σε πολιτική του ελληνικού κράτους, οδηγεί σε ήττες του. Γι’ αυτό και η ιστορία της ελληνικής...

Διήμερο Υπεράσπισης των Αγράφων | 18 & 19 Μάη 2024

Στις 20/07/2023 εγκρίθηκε η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.) για την εγκατάσταση 9 ανεμογεννητριών στο βουνό Καζάρμα στη λίμνη Πλαστήρα. Πρόκειται για ένα γεγονός που...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη Ρουβίκωνας: Παρέμβαση για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα. Η DEFEA (Defence Exhibiton Athens) είναι μια διεθνής έκθεση σχετική με τη βιομηχανία «άμυνας και ασφάλειας», δηλαδή χωρίς...

ΕΚΤΑΚΤΟ|Συνέλευση σήμερα στην ΑΣΟΕΕ στις 19:00 για τον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη

ΕΚΤΑΚΤΟ|Συνέλευση σήμερα στην ΑΣΟΕΕ στις 19:00 για τον απεργό πείνας σύντροφο Νίκο Μαζιώτη Σήμερα στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ καλούμε ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στα καταδικασμένα συντρόφια του Επαναστατικού Αγώνα, έκτακτη διαδικασία με αφορμή την απεργία πείνας που από σήμερα...

Έγινε κατάληψη στη Νομική Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα [Βίντεο]

Έγινε κατάληψη στη Νομική Αθήνας ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα [Βίντεο] Σε κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας φοιτήτριες και φοιτητές ενάντια στη γενοκτονία που συντελείται από το Ισραήλ στη Γάζα κατά των Παλαιστινίων. Διαβάστε...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνας: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα. Κάθε χρόνο βλέπουμε κάθε δημόσια υπηρεσία να ρημάζεται ολοένα και περισσότερο και η πυρόσβεση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η...

Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της

Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της Το έργο του μετρό στην πλ. Εξαρχείων δεν μπορεί να περιμένει… εκτός κι αν το ζητά ο ΟΠΑΠ. Η κατάργηση της πλ. Εξαρχείων αφορά τους κατοίκους και τους θαμώνες της. Η επέκταση του εργοταξίου δεν...

Φεστιβάλ – Περιβαλλοντικό Διήμερο: ΑΠΕ & Οικο-Κοινότητες του Μέλλοντος

Φεστιβάλ - Περιβαλλοντικό Διήμερο: ΑΠΕ & Οικο-Κοινότητες του Μέλλοντος Τα Γεράνεια για άλλη μια φορά βάλλονται για τα επιχειρηματικά σχέδια της μετατροπής της Ελλάδας σε "μπαταρία" της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Η υπερυψηλή τάση που έρχεται να αντικαταστήσει την υψηλή,...

Θεσσαλονίκη | Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια σε δήθεν “σωματείο”

Θεσσαλονίκη | Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια σε δήθεν "εργατικό σωματείο" Αντιφασιστική συγκέντρωση καλείται στην Θεσσαλονίκη αύριο, Τρίτη 7/5, στις 11:00 στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Γούναρη (Ναυαρίνου). Η συγκέντρωση καλείται επ' αφορμής της ίδρυσης...

Το ξέσπασμα των Αμερικάνων φοιτητών

Το ξέσπασμα των Αμερικάνων φοιτητών Τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/5/24 η αστυνομία διέλυσε την κατάληψη των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης στο Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνιας την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υπογράμμιζε την ανάγκη επικράτηση της τάξης. Πώς φτάσαμε σε αυτό...