Μια πρώτη νίκη για τον Ρουβίκωνα και τα δύο μέλη του Νικόλα Ματαράγκα και Γιώργου Καλαϊτζίδη κερδήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μετά την εξέταση κατηγορούμενων και μαρτύρων οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι με μόνο περιοριστικό όρο να εμφανίζονται 2 φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατάληξη έπαιξε τόσο το γελοίο κατηγορητήριο και το πόσο κακοστημένη ήταν αυτή η σκευωρία όσο και η αλληλεγγύη που έδειξε ένα μεγάλο μέρος του ανταγωνιστικού κινήματος αλλά και κόσμος της βάσης με αντίληψη και πολιτική συνείδηση.

Περίπου 150 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απεύθυναν ο Ρουβίκωνας, η Περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομοσπονδίας, η Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontaña, η αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα, η Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση, η Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές, η Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη, η Αναρχική ομάδα Bellini,  το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο και η Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά.

Μπορεί να είναι ελεύθερα τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα, τίποτα όμως δεν τέλειωσε. Η δίωξη παραμένει σε ισχύ και εάν δεν μπει στο αρχείο κάποια στιγμή θα γίνει η δίκη. Όλοι/ες αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη σκευωρία δεν εξυπηρετεί μόνο την πάγια προσπάθεια του κράτους να εξοντώσει αγωνιστές αλλά εντάσσεται και στην κυβερνητική ρητορική που έχει υποσχεθεί στα ακροδεξιά κοινά την εξουδετέρωση των οργανωμένων δυνάμεων του αγώνα, του αναρχικού κινήματος και ειδικά του Ρουβίκωνα. Δηλωμένος στόχος του κράτους είναι η επέκταση του αντιτρομοκρατικού νόμου σε πολιτικές οργανώσεις και ο Ρουβίκωνας είναι πρώτος στην λίστα. Η διώξεις για την εκτέλεση του ναρκέμπορου στα Εξάρχεια είναι το αναγκαίο όχημα για αυτούς τους σχεδιασμούς. Για αυτό και ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Το διακύβευμα πλέον είναι να επιτύχουμε η υπόθεση αυτή να μπει οριστικά στο αρχείο, και ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί ως την τελική του επιτυχία.

Σε κάθε περίπτωση σήμερα κερδήθηκε μια νίκη. Και κάθε νίκη, στις συνθήκες που ζούμε, έχει ιδιαίτερη αξία.