Καραμπελιάδες: οι υπεργολάβοι της ΝΔ ετοιμάζονται για πόλεμο

από | 8 Ιούλ, 2020

Το περασμένο Σάββατο στις 4 Ιουλίου, μια παρέα εθνικιστών μαζεύτηκε στην Πύλη της Βηθλεέμ για να ξεράσει εθνοπατριωτικό μίσος με μπροστάρη τον Γιώργο Καραμπελιά. Δίπλα του ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης. Για να κάνουν μάλιστα την εθνικιστική τους προπαγάνδα πιο κυριλέ, κάλεσαν και τον Γιώργο Σαχίνη, γνωστό παπαγαλάλο του Κρήτη TV, ο οποίος στην εκπομπή «Αντιθέσεις» εκτός από την εμμονή του με τους Τούρκους, καταπιάνεται με φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας όπως οι λεξάριθμοι, ο κβαντικός νους και η χαμένη Ατλαντίδα… Κι επειδή πατριωτισμός χωρίς χορηγία δεν γίνεται, ανάμεσα στους χορηγούς «επικοινωνίας» συναντάμε τις οικογενειακές επιχειρήσεις του Δαμαβολίτη: ένα μηχανουργείο και μια επιχείρηση που πουλάει ψησταριές αντικριστού. Να μην διαφημιστούνε λίγο και οι μπίζνες των εθνομαχητών;’

Άρδην, Καραμπελιάς, σουβλάκια και Animaniacs

Το Άρδην είναι μια αριστερίζουσα εθνικιστική οργάνωση που πλέον βιώνει μια σχετική πολιτική αναγέννηση, συναγελαζόμενη με χρυσαυγίτες και άλλους φασίστες στις διάφορες εθνικιστικές μαζώξεις από την Αθήνα μέχρι τον Έβρο. Παρότι φροντίζει να εξευγενίζει δημοκρατικά τα μιλιταριστικά του κελεύσματα, το Άρδην δεν λέει όχι σε έναν πόλεμο με την Τουρκία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και όποιον άλλο συνορεύει με το λατρεμένο ελληνικό κράτος.

Ο αρχηγός του Γιώργος Καραμπελιάς είναι σήμερα κώλος και βρακί με τον ακροδεξιό θίασο της ΝΔ χωρίς να το κρύβει. Συνομιλεί τακτικά με τον Μπογδάνο, συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με τον Συρίγο και αρθρογραφεί στο liberal.gr του Μαυρίδη, κολλητού του Μητσοτάκη. Όταν δεν κάνει μιλιταριστικό χιούμορ στις συναντήσεις του «Ιανού», δίπλα σε τουρκοφάγους στρατηγούς και παπάδες, ξεσπάει σε γραπτά εθνικιστικά παραληρήματα στα οποία μεταξύ άλλων αναπολεί τις σφαγές του άμαχου πληθυσμού της Μικράς Ασίας από τον ελληνικό μεγαλοιδεατισμό και ξεπλένει τη σφαγή του Σαράγεβο πλέκοντας εγκώμια σε Σέρβους φιλέλληνες χασάπηδες όπως ο Μλάντιτς.

Το 2017 συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο πολυτέκνων ενάντια στις αμβλώσεις και την αντισύλληψη μαζί με τον Άνθιμο, τον Φραγκούλη, τον Παπαθεμελή, τον Μαριά και άλλους νεοδημοκράτες και συριζαίους βουλευτές. Την περίοδο 2018-2019, όσο μαινόταν ο αγώνας αναρχικών και κατοίκων των Εξαρχείων ενάντια στις ναρκομαφίες, ο πρώην εξαρχειώτης Καραμπελιάς δεν έλεγε λέξη για τη διαχρονική συνεργασία κράτους και μαφίας στην περιοχή. Αντίθετα υποστήριζε ότι το «άβατο» των Εξαρχείων δεν σπάει μόνο με τα ΜΑΤ και πρότεινε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να επεκταθεί στον χώρο του Πολυτεχνείου για να προσελκύσει τουρίστες.

Στην πρόσφατη φρενίτιδα του μακεδονικού, η οργάνωση του Καραμπελιά επαινούσε τις υποκινούμενες από χρυσαυγίτες μαθητικές καταλήψεις και χειροκροτούσε τον πολεμοχαρή αστό Φράγκο Φραγκούλη στα φασιστοσυλλαλητήρια. Την ίδια περίοδο πρωτοστάτησε και στην προσπάθεια ηρωοποίησης του Κατσίφα. Ήταν μάλιστα συνδιοργανωτής του μνημόσυνου του Κατσίφα έξω από τον Άγιο Μηνά στο Ηράκλειο τον Δεκέμβρη του 2018, όπου μια χούφτα κρανοφόροι φασίστες του Νότη Μαριά, της ΧΑ και του Άρδην, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία, περικύκλωσαν και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες. Για όσους δεν το ξέρουν, παρά τον αιφνιδιασμό οι φασίστες ισοπεδώθηκαν.

Για όσους δεν θυμούνται τώρα, ο Κατσίφας ήταν ένας φασίστας με καλάσνικοφ που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με Αλβανούς μπάτσους στο χωριό Βουλιαράτες στις 28 Οκτώβρη του 2018. Σε αναρτήσεις του στο facebook δήλωνε οπαδός της ελληνικής παρακρατικής οργάνωσης ΜΑΒΗ, η οποία στις 10 Απριλίου του 1994 δολοφόνησε δύο Αλβανούς στρατιωτικούς στο αλβανικό στρατόπεδο της Επισκοπής. Διακύρηττε επίσης τον πατριωτισμό του με καλέσματα για πόλεμο με την Αλβανία, διανθισμένα με φράσεις όπως «Θα σας νεκροφιλήσουν οι πουτάνες σας» και «Μολών Λαβέ ρε Μογγόλοι». Αυτός ήταν ο ήρωας του λόγιου εκδηλωσάκια Καραμπελιά.

Κι όπως κάθε σοβαρή εθνικιστική οργάνωση έτσι και το Άρδην παλεύσει με τα εθνοκεντρικά του φαντάσματα. Σε συνεντεύξεις του στον καλό του φίλο Μπογδάνο στον σταθμό του Πρώτου Θέματος, ο Καραμπελιάς συμφωνούσε με τον καραγκιοζάκο της ΝΔ σχετικά με τα σχέδια του Σώρος για μια Ελλάδα «μικρή και υποταγμένη» αλλά και για το σχέδιο εξισλαμισμού της Ευρώπης μέσω των μεταναστών. Στο ομώνυμο περιοδικό της οργάνωσης, οι εθνοσυνομωσιολογίες δίνουν και παίρνουν. Σε άρθρο στις 9/9/18 («5+1 τρόποι εθνομηδενισμού και ανθελληνισμού!»), διαβάζουμε ότι απόδειξη του ότι οι Τούρκοι εποφθαλμιούν την Κρήτη είναι οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές αλλά και το γνωστό σουβλατζίδικο του κέντρου του Ηρακλείου που λέγεται «Izmir» αντί για Σμύρνη. Και τα σουβλατζίδικα στο κόλπο ρε; Παλαιότερα δε, στο τεύχος 85 μαθαίναμε ότι ανάμεσα στους εθνομηδενιστές-ανθέλληνες που υποδαυλίζουν την αυτονόμηση της Κρήτης από την Ελλάδα είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, που παρουσιάζει το νησί ως αυτόνομο κράτος στη σειρά κινουμένων σχεδίων «Animaniacs».

Επικίνδυνοι ή γραφικοί; Εμείς λέμε επικίνδυνοι.

Ο Δαμαβολίτης, ο Συρίγος, οι Αλβανοί και το Pride

Ο Κώστας Δαμαβολίτης διεγράφη από τους ΑΝΕΛ επειδή υποστήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015, για να βρεθεί λίγο μετά στην οργάνωση του Καραμπελιά. Σε άρθρο του στο Άρδην μετά τον θάνατο του Κατσίφα θέτει το εξής ερώτημα, «Τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή όταν η Αλβανία προκρίθηκε στο Μουντιάλ και εκατοντάδες Αλβανοί με αλβανικές σημαίες ξεχυθήκαν στις πλατείες ανά την Ελλάδα και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους;». Πέραν του ότι ο Δαμαβολίτης εξισώνει τις σημαίες με τα καλάσνικοφ, αναρωτιέται υποκριτικά τι «θα έπρεπε να γίνει» σάμπως αγνοεί τι «έγινε» εκείνη τη μέρα.

Μάλλον ξέχασε ότι στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004, όταν Αλβανοί μετανάστες βγήκαν να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής Αλβανίας επί της εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, Έλληνες εθνικιστές βγήκαν στο κατόπι τους, μαχαίρωσαν, έσπασαν αμάξια με αλβανικές πινακίδες και επιχείρησαν να επιτεθούν στο αλβανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Μάλλον ξεχνάει τον 20χρονο Αλβανό Γκράμος Παλούσι που δολοφονήθηκε από το μαχαίρι του Έλληνα Παναγιώτη Κλάδη-Ξιφίτα στο Τσιλιβί της Ζακύνθου την ίδια μέρα. Θυμίζουμε λοιπόν ότι αυτά «έγιναν» στην ελλαδάρα όταν κάποιος τόλμησε να σηκώσει σημαία άλλου κράτους.

Πέρα από την επιλεκτική αμνησία όμως ο εθνικισμός οξύνει και την ομοφοβία. Ως βαρβάτο αρσενικό που είναι λοιπόν, το 2015 ο Δαμαβολίτης ξερνούσε ομοφοβική χολή ενάντια στην lgbtq κοινότητα του Ηρακλείου, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να απαγορεύσει το αυτοοργανωμένο φεστιβάλ Pride της πόλης, γιατί φθείρει την ορθόδοξη παράδοση. Εμ τι; Με τίποτα αδερφές περιμένατε να κάνει παρέα ο Καραμπελιάς;

Τέλος, για τον αξιότιμο καθηγητή κύριο Συρίγο δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Τα λέει από μόνος του ο πολιτικός του βίος στα ανώτερα κλιμάκια του κράτους. Πρώην στέλεχος του Υπουργείο Εσωτερικών, βουλευτής της ΝΔ και τουρκοφάγος γεωπολιτικός αναλυτής που στο παρελθόν έχει στείλει τους μπάτσους μέσα στο Πάντειο, στοχοποιώντας αντιφασίστες φοιτητές. Μάλιστα η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Αττικής είχε βγάλει ψήφισμα υπεράσπισης των διωκόμενων.

ΧΑ και Αρδην ή αλλιώς ο δεξιός και ο αριστερός δρόμος προς το σφαγείο

Η βασική διαφορά μεταξύ ενός χιτλερικού Έλληνα εθνικιστή κι ενός αντιχιτλερικού Έλληνα εθνικιστή στην ανάγνωση της ιστορίας είναι ακριβώς αυτό: η πλευρά που διαλέγουν στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Άντε και η στάση απέναντι στη Χούντα, στην περίπτωση του Καραμπελιά. Γιατί σε ό,τι αφορά τα εθνικά σφαγεία (μακεδονικοί «αγώνες», βαλκανικοί, μικρασιατική εκστρατεία, εμφύλιος κλπ.) τα βρίσκουν μια χαρά. Δεν είναι και λίγο θα πει κάποιος. Δεν είναι και αρκετό, θα πούμε εμείς, για να τους αποξενώσει στις μάχες του παρόντος.

Οι συμφωνίες τους σήμερα είναι πολύ πιο σημαντικές από τις ιστορικές διαφορές τους:

– στον πυρήνα του πολιτικού τους φαντασιακού βρίσκεται το καπιταλιστικό έθνος-κράτος

– εναντιώνονται στον διεθνιστικό ταξικό αγώνα του προλεταριάτου

– μιλάνε για σχέδιο εξισλαμισμού της χώρας και αποκαλούν «αντίσταση» τους βασανισμούς και τις δολοφονίες μεταναστών στις φασιστομαζώξεις του Έβρου

– κατεβαίνουν μαζί στον δρόμο για το μακεδονικό

– ξεπλένουν την εγκληματική στάση της εκκλησίας για τη θεία κοινωνία εν μέσω επιδημίας

– εναντιώνονται στις αμβλώσεις

– ξερνάνε ομοφοβία

– ζητάνε περισσότερες κρατικές δαπάνες σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς

– υποστηρίζουν τη δολοφονική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο και υποστηρίζουν τη συμπόρευση του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ο Καραμπελιάς και οι τουρκοφάγοι του ξέρουν καλά να αξιοποιούν το βασικό πολιτικό εργαλείο του ελληνικού κεφαλαίου και τους κράτους του: την εθνική ενότητα. Προπαγανδίζουν την εθνική μυθιστορία του Παπαρρηγόπουλου που (όπως κάθε επίσημη κρατική εθνική ιστορία) κατασκευάζει παραμύθια περί χιλιόχρονης πολιτισμικής συνέχειας του έθνους, με στόχο να κάνει την κοινωνία να ξεχάσει τον διαχρονικό καθημερινό πόλεμο από τον οποίο μαστίζεται: τον πόλεμο μεταξύ των τάξεων.

Ο Καραμπελιάς δεν μιλάει για τον πόλεμο που βιώνει καθημερινά η εργατική τάξη με ή χωρίς την θέλησή της. Μιλάει μόνο για εθνικούς πολέμους στους οποίους θα ήθελε να πάρει μέρος το προλεταριάτο της χώρας του. Ονειρεύεται σφαγμένους εργάτες στην υπηρεσία του εθνικιστικού του φαντασιακού και της υποτακτικής προγονολατρείας του. Ονειρεύεται συγκρούσεις όπου ο ντελιβεράς, ο οικοδόμος και η σερβιτόρα θα υψώσουν την γαλανόλευκη μαζί με τα αφεντικά τους˙ θα ξεχάσουν ποιος καταπατάει το εργατικό δίκαιο που κατακτήθηκε με το αίμα της τάξης τους, ποιος κλέβει τα μεροκάματά τους, ποιος ελέγχει τον χρόνο και τη ζωή τους.

Οι διαξιφισμοί ΧΑ-Άρδην γίνονται και στη βάση του ποιος θα ηγεμονεύσει στον εγχώριο ακροδεξιό χώρο. Απλά οι μεν θεωρούν τον Βελουχιώτη προδότη ενώ οι δε έναν πατριώτη που προδόθηκε. Ακόμα και η συμπεριφορά τους στον δρόμο διαφέρει πολύ λιγότερο από ότι φαίνεται. Η συνεργασία τους στη συμπλοκή του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο είναι χαρακτηριστική. Ακόμα και η επίθεση των χρυσαυγιτών στο μπλοκ του Άρδην στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης δεν αλλάζει τα παραπάνω. Είναι ζήτημα τακτικής και συσχετισμών. Στη Θεσσαλονίκη που έχουν κάποιο κόσμο κατήγγελναν την επίθεση της ΧΑ και στο Ηράκλειο που είναι τρεις και ο κούκος ήταν μαζί απέναντι στους αντιφασίστες.

Όποιος υποτιμά τον εθνικισμό του Καραμπελιά, επειδή τον πασπαλίζει με λίγο ΕΑΜ και λίγη αντιχουντική ρητορική, καλό θα είναι να ξυπνήσει. Ο μεγαλοιδεατισμός του Καραμπελιά είναι εξίσου επικίνδυνος με τον μεγαλοιδεατισμό της Χρυσής αυγής. Πόλεμο δεν ονειρεύονται μόνο οι ναζί. Τα μαχαίρια και τα αλυσοπρίονα δεν τα κρατάνε μόνο οργανωμένοι φασίστες αλλά και οι απλοί ανένταχτοι συνομωσιολόγοι πατριώτες. Τα όπλα που δολοφονούν εργάτες, μετανάστες και αντιφασίστες, μπορεί να τα κρατήσει όποιος πιστεύει ότι ανήκει σε ένα περιούσιο έθνος που βρίσκεται υπό απειλή˙ όποιος φοβάται ότι ένας εξωτερικός εχθρός απειλεί τα εθιμά και τον τραπεζικό του λογαριασμό˙ όποιος δεν αμφισβήτησε ποτέ την ιστορία που του διδάξανε στο σχολείο. Εχθρός μας είναι όποιος θέλει πόλεμο στο όνομα της γαλανόλευκης. Ας το καταλάβουμε πριν να είναι αργά.

αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα

μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...