Την Παρασκευή 17/7 πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη Terra Incognita στην Θεσσαλονίκη εκδήλωση με αφορμή το διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης Riseup 4 Revolution και θέμα: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο επαναστατικό μέτωπο της Κούρδικης Αντίστασης» (με τη συμμετοχή συντρόφου από τη Διεθνιστική Κομμούνα της Rojava).

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό και απέστειλαν τοποθετήσεις διεθνιστές σύντροφοι και συντρόφισσες  από τον Επαναστατικό Σύνδεσμο Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, ο κρατούμενος, μέλος του YPG, Hoosmand Alipour και οι κρατούμενες και μέλη του PJAK, Gonaz Ahang Khosh και Zeynab Jalalian.

Παραθέτουμε παρακάτω τις τοποθετήσεις των συντρόφων/ισσών προς την εκδήλωση στην Terra Incognita:

Χαιρετισμός του ΕΣΔΑ

Χαιρετίζουμε την εκδήλωση καθώς και τις συντρόφισσες και τους συντρόφους για την στήριξη και παρουσία τους.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή γενικών ανακατατάξεων και συγκρούσεων. Στον ενοποιημένο σύγχρονο κόσμο η επανάσταση έχει επίσης παγκόσμιο χαρακτήρα. Τα μέτωπα σύγκρουσης πληθαίνουν διαρκώς παγκόσμια και οι επαναστάτες έχουν καθήκον να βρίσκονται παρόντες και να χαράζουν παραδείγματα και στρατηγικές για το μέλλον.

Όποιος αναγνωρίζει τον αγώνα στη Ροζάβα-Β.Α. Συρία και συνολικά στο Κουρδιστάν δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει παράλληλα και την αναγκαιότητα της επαναστατικής ένοπλης οργάνωσης και πάλης. Ως ΕΣΔΑ συνεχίζουμε να βρισκόμαστε εκεί ακριβώς πάνω σε αυτή τη βάση. Η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη αποτελεί τον μόνο δρόμο σύνδεσης των επαναστατικών αγώνων παγκοσμίως και διαχρονικά στήριξης και μπολιάσματός τους.

Για εμάς, στον ελλαδικό χώρο η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη στα εδάφη που πραγματώνονται οι σύγχρονες επαναστάσεις, μας ανοίγει δρόμο και ενισχύει το αναρχικό ελλαδικό κίνημα. Γιατί το εφοδιάζει με γνώσεις και εμπειρία απαραίτητα για την συνέχιση του αγώνα εδώ. Την ίδια στιγμή μας φέρνει σε επαφή με συντρόφους και κινήματα από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Μέχρι σήμερα πολλοί είναι αυτοί που πήραν τον δρόμο της επανάστασης στην Ροζάβα, άλλοι από αυτούς θυσιάστηκαν ως μάρτυρες άλλοι τραυματίστηκαν βαριά, άλλοι διώκονται ή φυλακίζονται στις χώρες τους. Τα ντόπια κινήματα δεν έχουν δείξει ανακλαστικά όχι μόνο να σταθούν δίπλα αλλά και να χρησιμοποιήσουν την προσφορά τους την ίδια στιγμή που ο ισλαμοφασισμός κατάφερε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο σύγχρονο κίνημα διεθνιστών αντλώντας δύναμη, προβολή και συνέχεια. Ακόμη περισσότερο η ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί γύρω από την έννοια και την αυταξία της αλληλεγγύης όχι μόνο στερεί ευκαιρίες αλλά και αποκόπτει την υπόθεση από τα πραγματικά της νοήματα και επίδικα. Είναι επιτέλους καιρός να ξαναδώσουμε στις αρχές μας το πραγματικό τους νόημα…

Να στρατευτούμε με την επαναστατική υπόθεση

Νίκη στα όπλα της επανάστασης στη Ροζάβα-Β.Α. Συρία

Ζήτω ο επαναστατικός Διεθνισμός

17/7/20-Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης

Χαιρετισμός του αιχμάλωτου συντρόφου Hoosmand Alipour (YPG)

Είμαι ευγνώμων που μπορώ να στείλω τις θερμότερες ευχές μου στους συντρόφους και τις συντρόφισσες μου στην Ελλάδα και τα μέλη της κατάληψης Terra Incognita. Από την τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε, εδώ χάσαμε έναν αδελφό μας καθώς καταδικάστηκε σε θανατική ποινή. Εκτελέσανε τον σύντροφο μας Hedayat Abdolah Poor, o οποίος ηρωικά παρέμεινε σταθερός στις ιδέες του μέχρι την τελευταία στιγμή. Έχω την τιμή να σας ενημερώσω πως, εμείς εδώ, θα συνεχίσουμε το μονοπάτι του με τις ίδιες πράξεις. Παρέμεινε σταθερός σε σωστές ιδέες μέχρι την τελευταία στιγμή όπως έτσι θα κάνουμε και εμείς, όπως κάνετε και εσείς που στέκεστε δίπλα μας. Το μήνυμα της αντίστασης εντός των τειχών είναι το ίδιο με αυτό που επικοινωνείτε εκτός αυτών. Στεκόμαστε δίπλα σας και μαζί και μέσα από τις εμπειρίες των πρακτικών μας στον πόλεμο που κοινά έχουμε κηρύξει, είμαστε σύντροφοι/ισσες μέχρι το τέλος. Φαίνεται πως η πολεμική μηχανή , ο κοινοβουλευτισμός και η συντήρηση του χρηματοκεντρικού συστήματος είναι ενάντια στην ένοπλη αντίσταση του τώρα. Χαίρομαι που μαθαίνω ότι βρισκεστε στον σωστό δρόμο οσον αφορά τις πρακτικές σας, όπως είναι η διάχυση (αντι)πληροφόρησης για την ελευθερία και την διεθνιστική αλληλεγγύη.

Hoosmand Alipour

Χαιρετισμός των αιχμάλωτων συντροφισσών Gonaz Ahang Khosh & Zeynab Jalalian (PJAK)

Θερμούς χαιρετισμούς από τις ψυχρές φυλακές του Ιράν σε όλους τους συντρόφους μας που διαβάζουν ή ακούνε αυτό το μήνυμα. Ειδικά στους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας από την κατάληψη Terra Incognita αλλά και όλους τους αντάρτικους σχηματισμούς εκεί.

Έχουμε λάβει τα μηνύματα και την υποστήριξή σας σχετικά με τις δράσεις και τον αγώνα των ανταρτών και των Κούρδων μαχητών στη φυλακή. Έχουμε ακούσει ότι υπάρχουν και άλλοι αγωνιζόμενοι στην Ελλάδα που ανυπομονούν να μάθουν για τη μοίρα των ανταρτών εδώ στη φυλακή. Επιθυμία μας είναι η απόκτηση μεγαλύτερης δύναμης και οι νίκες στη μάχη.

Ανυπομονούμε να μάθουμε και για εσάς, αλλά αν αναρωτιέστε για το ποιο μπορεί να είναι το μήνυμά μας προς τους αδελφούς και τις αδελφές μας είναι απλό: Πολεμήστε όσο πιο ριζοσπαστικά μπορείτε και συνεχίστε να αντιστέκεστε επειδή είστε η μόνη ελπίδα της κοινότητάς μας. Μείνετε δυνατοί και να είστε σίγουροι ότι οι αδελφοί και οι αδελφές σας από τη φυλακή σας είναι δίπλα σας. Τα όπλα σας θα φέρουν την ελευθερία μας και υποσχόμαστε ότι η ελευθερία μας θα σας φέρει περισσότερη δύναμη.

Βαδίζουμε όλοι μαζί όπως και πάντα, αλληλέγγυα, ενώ η Τουρκία επιτίθονταν στον πληθυσμό μας, όταν σύντροφοι και οι συντρόφισσες από την Ελλάδα θυσιάστηκαν για ελευθερία στη Ροζάβα ή όπως μέρες σαν και αυτή που αποφασίσατε να κάνετε αυτή τη μεγάλη συνάντηση. Εμείς, οι άνθρωποι που έχουμε υπογράψει την ακόλουθη επιστολή, σας στέλνουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας. Ας αφήσουμε το αίμα μας να βράσει και να πούμε στους υπόλοιπους ανθρώπους ότι αντισταθήκαμε για τον ίδιο λόγο: την ελευθερία. Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα από το να στέκεστε όσο το δυνατόν πιο ριζοσπαστικά ενάντια στο σύστημα.

Gonaz Ahang Khosh

Zeynab Jalalian

—–

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ