Οι μαζικές καταλήψεις γης πολλαπλασιάζονται γύρω από τις πόλεις της Αργεντινής εν μέσω βαριάς καταστολής και ιών ..

από | 19 Αυγ, 2020

δημοσιεύτηκε πρώτα στο : https://thefreeonline.wordpress.com/2020/08/18/mass-land-occupations-multiply-around-argentine-cities-amid-heavy-repression-and-virus-english-spanish/

Με την πείνα, τις ασθένειες και τη μαζική αποτυχία ξεκίνησε ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα για να καταλάβει και να κατοικήσει εγκαταλελειμμένα εδάφη στην περιφέρεια των πόλεων, κυρίως του Μπουένος Άιρες. Πέρα από τους βασανιστές της ολιγαρχίας που πίνουν το αίμα του λαού και χαρακτηρίζουν τους καταληψίες ως «κακούς υπάνθρωπους εγκληματίες» στα αστικά τους μέσα ενημέρωσης, ολόκληρες οικογένειες και χιλιάδες παιδιά οργανώνουν και κατασκηνώνουν στις νέες τους κατανομές. Και αυτό παρά τις σκληρές επιθέσεις από την αστυνομία, τις δεξιές συμμορίες και ίσως τα ομοσπονδιακά στρατεύματα. Επιβίωση με αμοιβαία βοήθεια και αλληλεγγύη, χωρίς νερό, υπονόμους ή ηλεκτρικό ρεύμα στη χειμερινή λάσπη.

Στη Λατινική Αμερική, η ιδιοκτησία γης ήταν πάντοτε το ιερό δικαίωμα του πλούσιου καταπιεστή, με ωμή βία από την πρώτη εισβολή. Είναι ακόμα μια μεγάλη βάση καπιταλιστικής τυραννίας που καταδικάζει την πλειοψηφία σε μια ζωή κακουχίας. Η Αργεντινή είναι μια χρεοκοπημένη γη με αμέτρητα πλούτη, που αποπληρώνει αιώνια χρήματα αίματος και τόκους για τοξικά χρέη προς τις αμερικανικές τράπεζες, ταμεία και δισεκατομμυριούχους.

Η Αργεντινή είναι αραιοκατοικημένη, μεγάλο μέρος της είναι άδεια υποβαθμισμένα αγροκτήματα που ανήκουν σε μεγαλοκτηματίες. Αυτό το τελευταίο κίνημα «Γη και Ελευθερία» θα μπορούσε να σαρώσει τη Λατινική Αμερική, και πάλι, αν δεν καταπιεστεί από ομάδες θανάτου της φασιστικής Δεξιάς και του κράτους τους .. Όπως και πριν, ειδικά στη Βραζιλία, ο μόνος τρόπος που μένει για επιβίωση μπορεί να είναι να βάλουμε τα σώματά μας στο έδαφος και σιγά σιγά να δημιουργούμε τις δικές μας νέες γειτονιές.

Κατάληψη εδάφους στη Γκέρνικα: ιστορική κινητοποίηση, επίθεση όχλου και ένας τραυματισμός

Αργεντινή. Conurbarno de Buenos Aires .. μεταφρασμένο, με ευχαριστίες, .. μερικές εικόνες από τον Germán Romeo Pena https://www.anred.org

Χθες, πραγματοποιήθηκε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση στη Γκέρνικα για να αποφευχθεί η έξωση και με το σύνθημα «Land to Live». Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι βάδισαν στους δρόμους της πόλης προς το Δήμο όπου τους δέχτηκαν ο Επίτροπος και ο κυβερνητικός γραμματέας.

Καθώς οι άνθρωποι βάδισαν, μια συμμορία εισέβαλε στην κατεχόμενη ιδιοκτησία, καίγοντας τις επισφαλείς καλύβες και πυροβολώντας. Τοπικοί αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν να σταματήσουν την τρομοκρατία των συμμοριών του ιδιοκτήτη και να εξετάσουν το ενδεχόμενο παροχής προμηθειών στα λαϊκά πουγκιά (συλλογικά ταμεία) και ένα ποτήρι γάλα για να ταϊστούν τα παιδιά.

Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις, το απόγευμα έφτασαν νέα για την επίθεση μιας νέας συμμορίας και ότι ένας από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των καταληψιών πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο συντονιστής των 4 γειτονιών ανήγκηλε την «απελευθερωμένη ζώνη».

1

2

3

#AHORA
#BuenosAires #Guernica 2 thousand families who have taken lands
abandoned for 40 years to build decent housing mobilize for the
district against the eviction order, for decent housing and
against the stigmaization and criminalization of families.

Posted
by ANRed – RedAcción News Agency on Friday, August 14, 2020

(Γκουέρνικα:
2 χιλιάδες οικογένειες που καταλάβανε εγκαταλελειμμένα εδω και 40 χρόνια εδάφη
για να οικοδομήσουν αξιοπρεπή σπίτια
για τους ανθρώπους, κινητοποιήθηκαν
ενάντια στην απόφαση έξωσης διεκδικώντας
αξιοπρεπή στέγαση και ενάντια στον
στιγματισμό και την εγκληματοποίηση
των οικογενειών.) Παρασκευή 14 Αυγούστου
2020

Ένα ηλιόλουστο πρωί συνόδευε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια στη νότια περιοχή των προαστίων του Μπουένος Άιρες. Οι τέσσερις γειτονιές που οργανώθηκαν στην κατάληψη άρχισαν να φτάνουν στις 8:30 π.μ. Περίπου 3.000 άτομα συγκεντρώθηκαν σε έναν από τους παράδρομους της τεράστιας έκτασης περίπου 100 εκταρίων που εκτιμάται ότι θα φιλοξενήσει περίπου 10.000 άτομα.

Τα παιδιά κρατούσαν πανό φτιαγμένα την προηγούμενη μέρα με χαρτόνι και πλαστικό. Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι νεότεροι ζήτησαν από τις οικογένειες να μείνουν πίσω από την κύρια σημαία κάτω από το σύνθημα που παρακαλούσε: «Όχι στην έξωση .. γη για να ζήσουμε». Μέχρι τις 9:30 π.μ. η κινητοποίηση δεν είχε ξεκινήσει, αλλά ήταν ήδη ιστορική. Τα μπλοκ των οικογενειών απλώθηκαν σε όλο το μήκος. Οικογένειες με καροτσάκια, ποδήλατα και ηλικιωμένες γυναίκες, όλες κινητοποιήθηκαν και μερικές έμειναν για να προστατεύσουν τα αδύναμα μικροσκοπικά σπίτια.

Η πορεία έφτασε στη Διαδρομή 210 όπου οι κοινωνικές οργανώσεις της περιοχής συμμετείχαν για να δείξουν αλληλεγγύη για να αποτρέψουν την έξωση που διέταξε ο δικαστής Martín Rizzo για τις 24 Αυγούστου και που οι δικηγόροι υπεράσπισης έχουν ασκήσει έφεση. «Πολλοί από εμάς είμαστε από τις γύρω γειτονιές, μερικοί από τους συναδέλφους μας προσπαθούν επίσης να πάρουν ένα μικρό κομμάτι γης επειδή δεν έχουν πουθενά. Εάν προχωρήσει η έξωση φανταστείτε τι θα συμβεί. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι εδώ που έχουν την ευκαιρία να έχουν το σπίτι τους και που δεν μπορούν να αγοράσουν κάποιο με κανένα τρόπο », εξήγησε ένας γείτονας που συμμετέχει σε ένα κοινωνικό κίνημα και ο οποίος προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος από φόβο.

Μεταξύ των φωνών και των χειροκροτημάτων, η στήλη διέσχισε το εμπορικό κέντρο της Γκέρνικα και έφτασε στο δήμο όπου μια ισχυρή αστυνομική επιχείρηση περιβάλλει τις κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Μετά από λίγες ώρες, μια ομάδα εκπροσώπων μπήκε στο κυβερνητικό κτίριο όπου έγιναν δεκτοί από τον Γραμματέα της Κυβέρνησης, Matías Amato και τον επίτροπο της Γκέρνικα, Raúl García, ο οποίος υποσχέθηκε να παρέμβει για να σταματήσει την παρενόχληση των γκάνγκστερ και επίσης να εξετάσει τη βοήθεια του σε προμήθειες στα λαϊκά πυθάρια και ένα ποτήρι γάλα για να ταϊστούν χιλιάδες παιδιά.

Ωστόσο, ο δήμος είπε ότι δεν μπορούσαν να παρέμβουν στην κατάσταση εκδίωξης που αιωείται πάνω από τις γειτονιές. Φεύγοντας, οι εκπρόσωποι ανέφεραν στους συγκεντρωμένους τι συνέβη. Στη συνέχεια, ήρθε η είδηση ​​ότι μια συμμορία πυροβόλησε με πυροβόλα όπλα στα μικροσκοπικά σπίτια της κατεχόμενης γειτονιάς.

Επίθεση από συμμορίες: «Ήρθαν στη γειτονιά του Σαν Μάρτιν για να μας πυροβολήσουν και έκαψαν σκηνές ανθρώπων»

Ενώ οι άνθρωποι επέστρεφαν από την πορεία προς τη περιοχή όπου βρίσκεται η κατάληψη της γης, έλαβε χώρα μια σειρά από βίαια γεγονότα, τα οποία άφησαν ένα άτομο σοβαρά τραυματία.

Ένας κάθε τρεις ανθρώπους στην Αργεντινή είναι φτωχός

Ένας κόκκινος διάλογος με έναν γείτονα που συμμετείχε στην κατάληψη, «το πρωί της πορείας, εκείνος που ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης της γης, έστειλε ανθρώπους από αυτόν που ήρθαν στη γειτονιά του Σαν Μάρτιν για να πυροβολήσουν και έκαψαν τις σκηνές των ανθρώπων . Άρχισαν να πυροβολούν και μετά ηρέμησαν ».

Και πρόσθεσε «Μόλις τελειώσαμε να σερβίρουμε το φαγητό, περίπου στις 2:00 μ.μ. όταν ήρθαν άνθρωποι από την πορεία. Πέρασαν τέσσερα άτομα, τα οποία ήταν οπλισμένα. Τους ρωτήσαμε πού πήγαιναν; Γιατί ήρθαν με αυτόν τον τρόπο για να προκαλέσουν προβλήματα; Μερικοί συνάδελφοι από εδώ άκουσαν το πυροβολισμό, πήγαν να δουν τι συνέβαινε. Όταν πλησίασαν στην άκρη της τάφρου, δέχθηκαν πυροβολισμούς. Κάποιος έβγαλε ένα αυτόματο όπλο, το οποίο πήρε από τη μέση του και πυροβόλησε παντού και εκεί όπου ο γαμπρός μου δέχθηκε σφαίρα στην αριστερή πλευρά του κρανίου του. Τον έφεραν αυτομάτως στην πλευρά που βρισκόμασταν, ένας γείτονας τον έβαλε σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Γκέρνικα, τον δέχτηκαν και από εκεί μεταφέρθηκε στον Καϊουέλα. Αυτή είναι μια ελεύθερη ζώνη, οπότε όταν ήρθε η αστυνομία δεν έκαναν τίποτα. Μας γέλασαν. «

Όσον αφορά το άτομο που τραυματίστηκε μετά την επίθεση από την συμμορία, είπε: «ο τραυματισμένος νεαρός είναι 24 ετών, έχει δύο παιδιά και είναι ο σύζυγος της κόρης μου. Νοσηλεύεται στη λεκάνη Cañuelas, σε θεραπεία. Έχει ήδη δημιουργηθεί μια πινακίδα που δείχνει ότι η σφαίρα δεν έχει τοποθετηθεί στο κεφάλι του. Η τομογραφία έγινε και έδειξε ότι έχει κάταγμα στο κρανίο. Είναι με μια δεσμευμένη πρόγνωση ».

Δηλώσεις που εκδίδονται από τον Συντονιστή των τεσσάρων γειτονιών:

Ο Συντονιστής των εκπροσώπων που οργανώνουν τις νέες γειτονιές, εξέφρασε μέσω δήλωσης την ανησυχία τους ως αποτέλεσμα των επιθέσεων που αποκαλούν «εκστρατεία φόβου».

«Αυτό δεν είναι κάτι νέο για τους κατοίκους της Γκέρνικα ή της γειτονιάς μας. Πληρωμένοι γκάνγκστερ, που είχαν σχέση με φερόμενους ιδιοκτήτες, όπως έκαναν πριν από λίγες εβδομάδες, μαζί με εγκληματικούς τομείς ξεκίνησαν μια αντιπαράθεση για να τρομάξουν τους λίγους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονταν στις γειτονιές εκείνη την εποχή. Ενώ κινητοποιηθήκαμε για να ζητήσουμε διάλογο και κάναμε νομικές παρουσιάσεις, πήραν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιθέσεις και να τρομοκρατήσουν το έργο της γειτονιάς της εργατικής τάξης που χτίζουμε ».

Πρόσθεσαν ότι «οι πολύ σοβαρές πράξεις της επίθεσης τραυμάτισαν έναν συνάδελφο που έχει υπογράψει την έφεση (τι σύμπτωση) και ανέλαβε το καθήκον να βοηθήσει την οικοδόμηση της γειτονιάς με το σκάψιμο και το σχεδιασμό τάφρων, και αντιμετώπισε ομάδες που δεν συμφωνούν με τις κοινοτικές συμφωνίες που ορίζουν τις συνελεύσεις μας, οι οποίες επιδιώκουν σεβασμό, αλληλεγγύη και αμοιβαία υποστήριξη. Θέλουμε έξω από τις γειτονιές τις ομάδες που στέλνονται από εκείνους που θέλουν να ποινικοποιήσουν τη φτώχεια και να εμποδίσουν την ανάγκη της πλειοψηφίας εκείνων που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες σήμερα ».

Χάρτης τελευταίων καταλήψεων γης .. ακριβώς στην περιοχή La Plata του Μπουένος Άιρες!

Ενώ χιλιάδες άνθρωποι κινητοποιήθηκαν ειρηνικά στο δήμο Presidente Perón ενάντια στην έξωση και για να ζήσουν γη στις 1:00 μ.μ., λάβαμε νέα για επίθεση από συμμορία κατά της ανάκτησης γης… ..

.. Ακόμα και πέρα ​​από αυτήν τη νέα και πολύ σοβαρή παρενόχληση που αφήνει τραυματισμένους, ο δήμος υπέγραψε μια αναγνώριση της ύπαρξης και των αναγκών μας. Υπέγραψαν μια πράξη όπου μας αναγνωρίζουν μαζί με τους αντιπροσώπους μας. Συμφωνώντας με την ανάγκη να αναλυθεί ότι πρέπει να παρέχουν υποστήριξη στη σοβαρή κοινωνική και υγειονομική κατάσταση που υπάρχει κατά την ανάκτηση της γης. Στην οποία περιμένουμε μια άμεση απάντηση….

Και πάλι, αρκετά από την παρενόχληση. Για άλλη μια φορά απαιτούμε λύσεις στα προβλήματα γης και στέγασης που υπέστησαν οι 2.500 οικογένειές μας και τα 4 εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν το ίδιο πρόβλημα στη χώρα. – Όχι στην έξωση – για την Γη για Ζωή

Συντονισμός των ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΓΟΥΕΡΝΙΚΗΣ

Conurbano: τα παιδιά αντιστέκονται στην έξωση

https://kaosenlared.net/argentina-conurbano-los-ninos-resisten-el-desalojo/
Από Silvana Melo (APe) 13 Αυγούστου 2020

Βαθιά στα νότια των προαστίων του Μπουένος Άιρες στη γειτονιά της Γκέρνικα εκατοντάδες οικογένειες έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα κομμάτια γης που περιορίζονται από δύο ρέματα, δρόμους και μια διαδρομή. Περίπου τρία χιλιάδες παιδιά, κατοικούν στην κατάληψη. Αλλά η απειλή της έξωσης κρέμεται ήδη πάνω από το λαιμό τους. Η απαίτηση για έξωση βρίσκεται στα χέρια των δικηγόρων τους,

Πλήθος, εκδιωγμένο χιλιάδες φορές, καταδικασμένο στους δρόμους, μια μέρα τον Ιούλιο, εκείνοι και οι οικογένειές τους πλημμύρισαν αυτές τις άδειες και άγονες περιοχές. Και άρχισαν να αυξάνουν, σιγά-σιγά, τα υποτυπώδη τους σπίτια. Τα παιδιά είχαν ορίζοντες να βλέπουν και να παίζουν κρυφτό χωρίς να τα βρίσκουν τα τέρατα.

Στις 7 Αυγούστου, ο δικαστής των εγγυήσεων αρ. 8 Martín Rizzo διέταξε την έξωση. Μια ομάδα νέων, που χρηματοδοτήθηκε νόμιμα από τους δικηγόρους Laura Taffetani και Carolina Vilchez, από την Ένωση των Δικηγόρων, αποφάσισε ότι η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία υπάρχει εδω και 30 χρόνια , πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Επομένως, εγείρουν το άρθρο 12 και ζητούν το δικαίωμα ακρόασης και ότι οι απόψεις τους έχουν βάρος όταν πρόκειται για δικαστική απόφαση. Υπάρχουν τρείς χιλιάδες παιδιά, είναι ένα πλήθος παραβιασμένων δικαιωμάτων. Ένα πλήθος πείνας, απορρίψεων, έλλειψης στέγης, κρυολογήματος, βήχα και χρόνιας μύξας στο πρόσωπο, το φάντασμα του covid19. Ειναι πολλοι. Πρέπει να ακουστούν. οι ίδιοι το λένε στον φάκελο, ελπίζοντας ότι μια μέρα ο δικαστής θα τους ακούσει, πρόσωπο με πρόσωπο. Ή με ζουμ ή οποιαδήποτε από αυτές τις τεχνολογικές μορφές για τις οποίες δεν είναι τόσο σαφείς.

«Αυτά τα εδάφη ήταν κενά, δεν υπήρχε κανένας που ζούσε πριν και θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε να έχουμε ένα σπίτι για να ζήσουμε. Δεν γνωρίζουμε πραγματικά πόσα αγόρια και κορίτσια ζουν μαζί μας, αλλά οι γονείς μας λένε ότι υπάρχουν περίπου 3.000.
Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι βρισκόταν στο δρόμο αφού οι γονείς τους έχασαν τη δουλειά τους ή δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω της πανδημίας και δεν μπορούσαν να πληρώσουν περισσότερα ενοίκια.
Άλλοι από εμάς προέρχονται από ενοίκιο μετά από ενοίκιο, από διαβίωση γεμάτο ελήψεις και φιλοξενούμενοι στα σπίτια γνωστών, από πολλές σχολικές αλλαγές, από επαναλαμβανόμενες κινήσεις γειτονιάς λόγω της αύξησης των ενοικίων, επειδή δεν μπορούμε να αγοράσουμε γη για να ζήσουμε. “

«Αυτό το έδαφος σημαίνει ελπίδα για εμάς», λένε, «να σταματήσουμε να αλλάζουμε όλη την ώρα και να γνωρίζουμε ότι θα κοιμόμαστε εκεί καθημερινά χωρίς κανείς να μας πετάξει έξω. Θέλουμε επίσης μια όμορφη γειτονιά, με μέρη για παιχνίδι, με δρόμους όπως σκέφτονται οι μητέρες και οι πατέρες μας ».
Ξέρουν ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Ότι η αστυνομία απειλεί ήδη να τους απομακρύνει αρκετές φορές.

«Έχουμε να πούμε ότι θέλουμε ένα μέρος για να ζήσουμε και το θέλουμε επίσης για όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που ζουν στη γη όπου είμαστε».
Στη συνέχεια υπογράφουν και λένε στην παρουσίαση ενώπιον του Δικαστηρίου. Το λένε με τα ονόματά τους, τα επώνυμα και τα λόγια τους, έτσι ώστε να είναι κατανοητό.

Όσο για εκείνους που αποφασίζουν να γνωρίζουν ότι υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά εκτός της ημερήσιας διάταξης, ότι τα βλέπουν μόνο όταν το κράτος αποφασίζει οτι πρέπει να κατασταλούν ή όταν η αμέλεια τα σκοτώνει, τα οποία φωνάζουν καθώς τα θεσμικά αυτιά παραμένουν αδιάφορα κωφά.

«Το όνομά μου είναι Maca και είμαι έντεκα χρονών. Ήρθαμε να αναζητήσουμε ένα μέρος γιατί δεν έχουμε πουθενά. Η μαμά μου νοίκιαζε σε ένα μέρος που ήταν πολύ άσχημο, οπότε φύγαμε. Καθώς η μητέρα μου δεν είχε κανένα μέρος να μείνει, μας άφησε στο σπίτι της γιαγιάς μου για λίγες μέρες και εκείνη και ο πατέρας μου πήγαν να αναζητήσουν ένα μέρος, μέχρι αργότερα έφτασε αυτό το μέρος όπου ζούμε, τότε η μητέρα μου είπε καλά ας πάμε.

Ελπίζω να μας δώσουν τις άδειες έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χτίσουν τα σπίτια τους, ώστε να μπορούμε να αρχίσουμε να χτίζουμε τα σπίτια μας και να έχουμε ένα μέρος για να ζήσουμε. Επίσης, μου άρεσε πολύ αυτό το μέρος γιατί είναι πολύ ήσυχο, σε όλα τα μέρη που πήγαμε πριν υπήρχαν πολλές φωνές και πολύ δυνατή μουσική τη νύχτα ».

«Είμαι ο Έλι, θέλω να εξηγήσω τον λόγο για την κατάληψη της γης που κάνουν ο πατέρας μου, οι θείοι και οι θείες μας, ζούμε στη βίλα 21, σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο, είναι ανασφαλές όπου είμαστε, το όνειρό μου είναι να έχω δικό μου σπίτι, που θα βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά, ώστε να μπορώ να παίξω με τη μικρή αδερφή μου που είναι δύο ετών, και τα ξαδέρφια μου είναι επίσης εδώ, το ένα είναι δώδεκα ετών, το άλλο 17 και άλλο ξάδερφο πέντε ετών. Θέλουμε να έχουμε ένα αξιοπρεπές μέρος για να παίξουμε ».

«Το όνομά μου είναι Antonella, είμαι έντεκα ετών, θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε ένα κομμάτι γης για να χτίσουμε ένα σπίτι, επειδή ζούμε στο νοίκι και οι γονείς μας δεν μπορούν να εργαστούν λόγω της πανδημίας, θέλουμε να μας δώσουν ένα κομμάτι γη, θέλουμε να ζήσουμε σε μια ήσυχη γειτονιά ».

«Είμαι ο Έλουι, είμαι δώδεκα χρονών, είμαι εδώ στην κατάληψη επειδή θέλουμε να ζήσουμε με τον αδερφό μου σε ένα σπίτι και όχι να νοικιάζω, πάντα νοικιάζουμε, δεν νιώθουμε καλά με τον αδερφό μου έτσι, εμείς ήμασταν σε πολλές γειτονιές, αλλάξαμε πολύ »

***********************

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...