Κατάληψη Terra Incognita: Μηνύματα αντίστασης και διεθνιστικής αλληλεγγύης από τη Μέση Ανατολή

Στις 21/8 η Κατάληψη Terra Incognita, που εκκενώθηκε πρόσφατα ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ από τους μπάτσους (17/8), απηύθυνε διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης στις “…μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις  σε κάθε γωνιά της Γης…”.

Παρακάτω παρατίθενται οι επιστολές αλληλεγγύης διαφόρων επαναστατικών οργανώσεων του Κουρδικού λαού και άλλων αγωνιστών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Από το site της κατάληψης

___________________________________________________________________________

κατάληψη

Η επίσημη επιστολή των δύο πρώτων μονάδων προς την κεντρική διοίκηση μονάδων άμυνας της Rojhalat (Κουρδιστάν του Ιράν) για άμεση αντίδραση στην εκκένωση της αναρχικής κατάληψης Τerra Ιncognita.
Από: Πρώτη και δεύτερη ριζοσπαστική μονάδα Ανταρτών (βορειοδυτικά)
Αντίστοιχα, ζητάμε μια γρήγορη αποφασιστική αντίδραση της κεντρικής επιτροπής – ένοπλων και μυστικών – μονάδων αντίστασης της Rojhalat μετά την επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας εναντίον ενός συμμάχου μας , της κατάληψης Terra Incognita, με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης. Zητάμε να καταδικάσετε αυτήν την εκκένωση και να δημοσιεύσετε επίσημη ανακοίνωση.

κατάληψη

Καμία εκκένωση δεν μπορεί να μας σταματήσει.

Νωρίς το πρωί της 17ης Αυγούστου, η βίαιη επίθεση της αστυνομίας με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita πυροδοτεί ένα κύμα οργής και αντίδρασης, μεταξύ όλων των ελεύθερων κοινοτήτων που αγωνίζονται για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Η κατάληψη Terra Incognita δεν είναι απλώς ένα μέρος. Είναι ένα τολμηρό και λαμπερό σημείο αναφοράς ανάμεσα στους Έλληνες συντρόφους μας που είναι πάντα εκεί για να ανακτήσουν αυτό το σύμβολο της ελευθερίας και του λίκνου της αντίστασης.

Σύμφωνα με τους συντρόφους μας από την Ελλάδα, η επίθεση εναντίον τους πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των πολιτικών του ελληνικού κράτους. Τον περασμένο μήνα, η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει και να κρύψει πολλές από τις συνέπειες που προέκυψαν από την τελευταία παγκόσμια κρίση και κατάχρησαν την εξουσία τους για να κρύψουν την ανικανότητα κυβερνήσεων να ελέγχουν τις παρενέργειες αυτής. Από την άλλη πλευρά, το κράτος προσπαθεί να διαλύσει την τελευταία ελπίδα που μπορεί να σώσει την κοινωνία και αυξάνει την ιδέα της ευθύνης των κοινοτήτων, με την επίθεση στο κέντρο των αυτο-οργανωμένων κοινοτήτων και των συλλογικών κέντρων.

Η κατάληψη Terra Incognita, ως ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αυτο-οργανωμένων συλλογικοτήτων και ακτιβιστών, υπηρετεί και αγωνίζεται για την ελευθερία και την απελευθέρωση των εργαζομένων, των μεταναστών, των αυτόχθονων ομάδων κ.λπ.

Η πολλά υποσχόμενη ιδέα της Terra δεν είχε ποτέ να κάνει απλά με ένα κτίριο, ακόμη κι αν το ίδιο το κτίριο είναι τόσο σημαντικό όσο και η αναρχική συλλογικότητα. Η κατάληψη Terra Incognita είναι η υπερήφανη συλλογική ομάδα των συντρόφων μας στη Θεσσαλονίκη που στέκονταν πάντα στη σωστή πλευρά της αντίστασης. Οι μονάδες των υπερασπιστών σε Rojhalat και Rojava σε όλο το Κουρδιστάν θα θυμούνται πάντα την αλληλεγγύη των συντρόφων της κατάληψης Terra Incognita και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στο όνομα του αίματος των μαρτύρων μας.

Σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο του πολέμου και τις τρομακτικές στιγμές που έχει περάσει ο λαός του Κουρδιστάν, όταν ο Ερντογάν απελευθέρωσε το λουρί των ισλαμοφασιστικών δυνάμεων και του στρατού του ενάντια στη ζωή του λαού του Κουρδιστάν, οι σύντροφοί μας από την Ελλάδα και οι σύμμαχοί μας από την κατάληψη Terra Incognita στέκονταν πάντα δίπλα μας, πολεμούσαν δίπλα-δίπλα ενάντια στους εχθρούς του ανθρώπινου είδους.

Φυσικά, το ελληνικό κράτος πρέπει να γνωρίζει ότι αποδεχόμαστε το κάλεσμα των συντρόφων μας από την Terra και τα αναρχικά κινήματα της Ελλάδας και θα υπερασπιστούμε την καταλήψη. Προειδοποιούμε την ελληνική κυβέρνηση: μην παρεξηγήσετε την υπομονή των συντρόφων μας στη Θεσσαλονίκη ως σιωπή. Είναι απλώς κατόπτευση και προετοιμασίες για την απάντηση.

Η απουσία πολέμου δεν σημαίνει ειρήνη-Eξεγερθείτε για την κατάληψηTerra Incognita

Πρώτη και δεύτερη ριζοσπαστική μονάδα Ανταρτών

*********

κατάληψη

Από το κίνημα του Αγιαράν

Λάβαμε τα νέα για την εκκένωση της καταλήψης Terra Incognita, η οποία έχει συνδεθεί με διαφορετικούς τρόπους με το κίνημά μας, με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, σε πολλές περιπτώσεις. Πραγματικά, η κατάληψη Terra Incognita και οι σύντροφοί μας στην Ελλάδα έχουν βοηθήσει ευάλωτα και πληγωμένα μέλη της κοινότητάς μας. Συγκεκριμένα, η σύνδεση και η υποστήριξη της Terra Incognita υπερβαίνει την περίπτωση των μαθητών του Shin Abad και των προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και συναντήσεων που σχετίζονται με την τραγωδία της Rojava και μας έκαναν περήφανα συνδεδεμένους με αυτήν την κοινότητα και τις καταλήψεις. Φυσικά, θα αντισταθούμε σε αυτήν την εκκένωση και εκφράζουμε δημόσια την άποψη μας σε αυτήν την επιστολή:

Βρίσκουμε την κατάληψη Terra Incognita ως μία από τις ασφαλέστερες κοινότητες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η εμπιστοσύνη δεν κερδίζεται χωρίς λόγο. Πρακτικά, ο αγώνας και η συνεργασία μας με την Terra Incognita μας απέδειξαν ότι είναι ένα από τα πιο ενεργοποιημένα σημεία αναρχικών κινημάτων στην Ελλάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σφίξουμε το χέρι των συντρόφων μας και να μείνουμε μαζί τους σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.  Αλλά αυτή θα είναι μια άλλη στιγμή υπερηφάνειας στην ιστορία της κατάληψης Terra Incognita.

Το να στέκεσαι απέναντι από όλους αυτούς τους δημόσιους κουστουμαρισμένους εχθρούς, την αστυνομία και το κράτος, με όλο αυτόν τον αριθμό ανθρώπων που γνωρίζουμε ότι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα καλύτερα νέα για τον αγώνα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Η υπεράσπιση του νοήματος της ανθρωπότητας και της πιο αθώας μορφής αυτο-οργανωμένων δραστηριοτήτων, με λίγα άτομα ενάντια σε αυτές τις ομάδες εγκληματιών και μαφιόζων της κυβέρνησης είναι μεγάλη τιμή για τους συντρόφους μας. Χαιρόμαστε που μοιραζόμαστε μαζί σας αυτήν τη στιγμή αλληλεγγύης και  σας φωνάζουμε το σύνθημά μας:

“Δυνατοί σαν τα βουνά-Αντίσταση για πάντα”

************

κατάληψη

Γυναικείο Κίνημα της Λευκής Τετάρτης

Εμείς, μερικά μέλη του γυναικείου κινήματος της λευκής Τετάρτης, εκφράζουμε τη αντίδρασή μας για την παράλογη κίνηση εκκένωσης της κατάληψης Terra Incognita. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, η αστυνομία και όλες οι υποκατηγορίες αυτών στο Ιράν μας αναγκάζουν να φοράμε hijab και να επιβάλλουν τις ιδέες τους στον τρόπο ζωής μας. Είμαστε τόσο λυπημένες που ακούμε ότι η αστυνομία κάνει το ίδιο στην Ελλάδα, προσπαθούν να επιβάλλουν την αντίληψή τους για τη ζωή και τον τρόπο ζωής σε διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία. Αδελφές και αδελφοί μας από την κατάληψη Terra Incognita, νιώθουμε και κατανοούμε τον πόνο σας σε όλη αυτή τη διαδικασία. Μείνετε δυνατοί και συνεχίστε καθώς είμαστε μαζί σας.

**********

Αναρχικοί καταληψίες της βορειοδυτικής Τεχεράνης

Σύμφωνα με την επιστολή του λευκού κινήματος της Τετάρτης, εμείς, οι αναρχικοί καταληψίες της βορειοδυτικής Τεχεράνης, δηλώνουμε επίσημα την αντίθεσή μας στην εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita. Καμιά κατάληψη δεν είναι δημόσιος κίνδυνος. Κίνδυνος είναι όλοι οι μπάτσοι.

Ενάντια στην εκκένωση, ενάντια στην άγνοια.

*********

Δελτίο τύπου του PAK (Parti Azadi Kurdistan) σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Terra Incognita

Μετά την επίθεση της αστυνομίας και την εκκένωση της κατάληψης  Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), τα νέα σχετικά με την εκκένωση διαδίδονται μεταξύ διαφορετικών ομάδων και μονάδων κουρδικών δυνάμεων στο Κουρδιστάν.

Την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια τακτικής επιθεώρησης και της πρωινής παράταξης των ένοπλων δυνάμεων του κόμματος απελευθέρωσης του Κουρδιστάν (PAK), η οποία έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει τους διοικητές των δυνάμεων για τις δεξιότητες προετοιμασίας των μονάδων και την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μεταξύ συντονιστικών μονάδων και μαχητών, τα νέα σχετικά με την επιχείρηση της αστυνομίας κατά της κατάληψης Τerra Ιncognita κυκλοφόρησαν μεταξύ των μελών της πόλης IDLIB.

Σύμφωνα με την αναφορά των συντρόφων μας:

Στα πρώτα λεπτά της κύριας συνάντησης των μονάδων, ένας από τους συντρόφους (πολιτοφύλακας) ενημέρωσε για τα τελευταία νέα σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης Τerra Ιncognita, ενός συμμάχου του κόμματος.

O Στρατηγός Hussein Yazdanpana

Άμεση ήταν η επίσημη απάντηση του στρατηγού YAZADANPANAH που έδειξε σαφώς την αλληλεγγύη του: η αστυνομία και οι δομές που έχουν συμμετάσχει σε αυτήν την εκκένωση είναι υπεύθυνοι για τις αντιδράσεις που θα λάβουν, ήρθε η ώρα να δουν πρακτικά τις συνέπειες των λαθών τους, είπε.

H κατάληψη Τerra Ιncognita έχει οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικά με την αντίσταση των κουρδικών πολιτοφυλακών και τον πόλεμο εναντίον των κούρδων. Αν και σε διαφορετικές περιόδους πολέμου και εναντίον διαφορετικών εχθρών, η αλληλεγγύη μεταξύ της Terra Incognita και των μαχητών του Κουρδιστάν συνέβαλλε πάντα έντονα για τα δικαιώματα των κoύρδων στον κόσμο.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ