Θεσσαλονίκη : Προκλητική σύλληψη δυο Τούρκων αγωνιστών κατά την διάρκεια παρέμβασης

Τελικά οι μπάτσοι σε κάθε γωνιά της υφηλίου, σε κάθε πλευρά του Αιγαίου, είναι τα ίδια καθάρματα. Σήμερα (28/8), κατά την διάρκεια παρέμβασης του Λαϊκού Μετώπου έξω από το Τουρκικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα την ώρα που οι Τούρκοι αγωνιστές και ο αλληλέγγυος κόσμος αποχωρούσαν, δόθηκε εντολή από στα cb των μπάτσων να γίνει σύλληψη ενός εκ των μελών του Μετώπου, με την αστεία αιτιολόγηση ότι έκαψε μια αφίσα με το πρόσωπο του φασίστα Ερντογάν και μια σβάστικα χαραγμένη επάνω του.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και Δέλτα, που διέσπασαν τον κόσμο που αποχωρούσε και συνέλαβαν αρχικά το έναν εκ των δυο Τούρκων αγωνιστών, ενώ στην συνέχεια προχώρησαν στην σύλληψη και δεύτερου, παρά τις διαμαρτυρίες του συγκεντρωμένου κόσμου, βάζοντάς τους σε δυο ξεχωριστά περιπολικά, χωρίς ο αλληλέγγυος κόσμος να ενημερωθεί για αρκετή ώρα και παρά την παρέμβαση δικηγόρου, σχετικά με το που τους μετέφεραν. Αυτό έγινε γνωστό περίπου μια ώρα αργότερα, όταν και ο δικηγόρος κατάφερε να μάθει ότι οι Τούρκοι αγωνιστές μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ, στο Τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος.

Μαζί τους μεταφέρθηκε και ένας αλληλέγγυος, τον οποίο οι μπάτσοι προσήγαγαν από κοντινό καφενείο λίγη ώρα μετά.  Χαρακτηριστική ήταν η εντολή που ακούστηκε από τα cb των μπάτσων, ώστε να γίνουν επί τόπου άλλες 11 προσαγωγές. Κάτι που εν μέρει πραγματοποιήθηκε ώρα αργότερα, αφού οι μπάτσοι ξεκίνησαν να προσαγάγουν άσχετο κόσμο στην περιοχή της Ροτόντας.

Τεράστια απορία και οργή και αηδία προκαλεί το γεγονός της εντολής για σύλληψη των αγωνιστών, η οποία φαίνεται σαν να προήλθε απευθείας από την Τουρκική Πρεσβεία, κάτι που μας δείχνει ότι τα κράτη, παρ’ όλες τις διακρατικές ενδοϊμπεριαλιστικές τους αψιμαχίες, συνεργάζονται άψογα όταν πρόκειται για την καταπολέμηση του “εσωτερικού εχθρού”, δηλαδή των επαναστατών και των κοινωνικών αγωνιστών. Ο φασισμός έχει παντού το ίδιο πρόσωπο. Αυτό το είδαμε άλλωστε ξεκάθαρα και πριν μισό χρόνο περίπου με την σύλληψη των 11 αγωνιστών του DHKP-C στην Αθήνα. Η σημερινή σύλληψη στην Θεσσαλονίκη κινείται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο.

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου!

Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές!

Οι μπάτσοι του πλανήτη δεν μας σταματάν!

Νίκη στους Τούρκους Απεργούς πείνας!

Τιμή για πάντα στην Ebru Timtik και όλους τους νεκρούς της επαναστατικής υπόθεσης!

Θεσσαλονίκη

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ