Φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας – Χιλιάδες μετανάστες διασκορπισμένοι

Τεράστια φωτιά ξέσπασε εχθές το βράδυ στο ΚΥΤ της Μόριας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοκληρωτικά το στρατόπεδο συγκέντρωσης και να διασκορπιστούν χωρίς στέγη και βασικά είδη διαβίωσης χιλιάδες μετανάστες.

Το αναμενόμενο έγινε. Η Κυβέρνηση στοίβαξε 13.000 ανθρώπους κάθε θρησκείας και κουλτούρας, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής σε ένα ΚΥΤ, μια κατ’επίφαση “δομή φιλοξενίας”, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εν μέσω κορονοϊού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προφυλάξει αυτούς τους ανθρώπους, οι συνθήκες διαβίωσης των οποίων τους καθιστούσαν ανάμεσα στις πιο ευάλωτες ομάδες. Ως αποτέλεσμα, είχαμε 36 ή 37 (μάλλον) κρούσματα κορονοϊού, στους  οποίους ανθρώπους ανακοινώθηκε πως πρέπει να απομονωθούν σε ΑΠΟΘΗΚΕΣ! Σαν να είναι δηλαδή σάπια μήλα!

Σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία αφού καλόφαγαν από τις επιδοτήσεις της Κυβέρνησης, συνεχίζουν ακατάπαυστα να κάνουν την βρώμικη δουλειά της, φταίνε οι ίδιοι οι μετανάστες για την χθεσινή φωτιά, ενώ αναφέρονται και συγκρούσεις ανάμεσά τους, με πολλούς από αυτούς να προσπαθούν να ξεφύγουν προς τα βουνά.

Άνθρωποι οι οποίοι υπέμειναν την μηδαμινή μέριμνα, τις μηδαμινές συνθήκες υγιεινής, την πείνα, τον θάνατο, τον ρατσισμό, τώρα έχουν χάσει και κάθε προσωπικό αντικείμενο, πιθανότατα αρκετοί από αυτούς τα -όποια- έγγραφά τους και βρίσκονται στον δρόμο, σε ένα νησί που είναι έτοιμο να εκραγεί από τον κοινωνικό αναβρασμό.

Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση είχε αναθέσει στον Άκτωρα να μετατρέψει το ΚΥΤ σε κλειστή δομή, δηλαδή ουσιαστικά σε φυλακή.

Κάθε θάνατος μετανάστη ή οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου στο ΚΥΤ και στα πέριξ θα βαραίνει την Κυβέρνηση

Τα ψέματα τελείωσαν