Ανταπόκριση από την πορεία αλληλεγγύης στην Terra Incognita (Θεσσαλονίκη)

Πάνω από χίλια άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ομάδων, συλλογικοτήτων και της ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στην Terra Incognita, πλαισιώνοντας την χθεσινοβραδινή πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία επιτέθηκαν αναίτια τα σκουπίδια της αστυνομίας.

Η πορεία που ξεκίνησε λίγο πριν τις 20:00 από την Καμάρα είχε πολύ καλό παλμό και οργανωμένη περιφρούρηση. Κινήθηκε ανεβαίνοντας την Ιασωνίδου, έστριψε προς την Ολύμπου με σκοπό να προσεγγίσει την Κατάληψη, έξω από την οποία το κύριο σώμα της πορείας παρέμεινε για αρκετή ώρα.

Η πορεία έξω από το κτήριο της Terra Incognita

Στην συνέχεια, κινήθηκε στην οδό Φιλίππου, για να στρίψει στην Μητροπολίτου Γενναδίου, με σκοπό να βγει στην Εγνατία. Σε εκείνο το σημείο και ενώ το κυρίως σώμα της πορείας βρισκόταν στην οδό αυτή, οι μπάτσοι ξεκίνησαν καγκουριές και αψιμαχίες στο πεζοδρόμιο με νεολαίους οπαδούς, οι οποίοι βρίσκονταν στην είσοδο του στεκιού τους και εκτός πορείας.

Ακολούθησε ένταση και εντελώς αναίτια επίθεση στο σώμα τη πορείας, το οποίο χωρίστηκε στα τρία, σε Εγνατία, Άγαλμα Βενιζέλου και Φιλίππου, με τον κόσμο όμως να ανταποκρίνεται με σοβαρότητα και να μην υπάρχουν συλλήψεις ή προσαγωγές, παρά τα άπειρα χημικά και τις κρότου λάμψης που εξαπολύθηκαν στο μικρό στενό της Μητροπολίτου Γενναδίου ανάμεσα στο σώμα της πορείας. (Σημειωτέον, μάρτυρες αναφέρουν πως το στενό είχε συσκοτιστεί λίγη ώρα πριν την άφιξη της πορείας, κάτι που ίσως υποδηλώνει σχέδιο της αστυνομίας, για το οποίο όμως επιφυλασσόμαστε καθώς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.)

Στην συνέχεια, και μετά από λίγη ώρα, οι διαδηλωτές που είχαν αποσπαστεί προς το Άγαλμα του Βενιζέλου επανενώθηκαν με την πορεία επάνω στην Εγνατία, ενώ στην διασταύρωση με την οδό Ιασωνίδου έσμιξε οργανωμένα με την πορεία και το κομμάτι όσων είχαν διαφύγει προς Φιλίππου, καταλήγοντας όλοι μαζί στην Καμάρα.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσουμε τον ρόλο των καθεστωτικών ΜΜΕ στη χθεσινή πορεία. Μετά το όργιο παραπληροφόρησης κατά το οποίο είχαν επιδοθεί την ημέρα της εκκένωσης της κατάληψης, εχθές συνέχισαν το σιχαμένο τους έργο, αποδεικνύοντας ότι τα εκατομμύρια που μοιράστηκαν στα ΜΜΕ από την Κυβέρνηση όντως πιάνουν τόπο.

Συγκεκριμένα, τόσο τα τοπικά ΜΜΕ της πόλης όσο και τα λεγόμενα “μεγαλύτερα” και “εγκυρότερα” αναπαρήγαγαν συνειδητά την ψευδή πληροφορία πως από το σώμα της πορείας εξαπολύθηκαν βόμβες μολότοφ προς την αστυνομία.

Ευτυχώς, το αντιεξουσιαστικό κίνημα έχει πλέον οξύτατα αντανακλαστικά ως προς το κομμάτι της αντιπληροφόρησης και γρήγορα κυκλοφόρησε video το οποίο αποδεικνύει την αλήθεια της απρόκλητης επίθεσης των σκουπιδιών των ΜΑΤ, μετά από τον τραμπουκισμό στους νεολαίους οπαδούς στην οδό Μητροπολίτου Γενναδίου.

(το λινκ του video που δείχνει την αλήθεια σχετικά με την επίθεση εδώ)

***

Η πορεία αυτή ήταν μια πρώτη, ελάχιστη απάντηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επίπεδο δρόμου, απέναντι στον τρόμο που θέλουν να σπείρουν Κυβέρνηση και Αστυνομία, με τις εκκενώσεις καταλήψεων (Terra Incgonita, R0sa Nera) και την γενικότερη επίθεση στο κίνημα (εισβολή στην Libertatia).

Πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες απαντήσεις, κάθε είδους. Οι καταλήψεις και το κίνημα δε θα πέσουν αμαχητί. Δε θα παραδώσουν τα όπλα του αγώνα, δε θα σταματήσουν ποτέ να αγωνίζονται για ελευθερία, αλληλεγγύη, αυτοδιάθεση.

Η συνέχεια θα δοθεί στους δρόμους, καθώς έπεται η πορεία της ΔΕΘ το Σάββατο 12/9.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!  

***

Άλλες Φωτογραφίες από την πορεία:

πορεία

Έξω από την Terra

πορεία

πορεία

Η περιφρούρηση προσεγγίζει οργανωμένα το μέρος του καλέσματος


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ