Στις 19/9, συντρόφισσες και σύντροφοι, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, από τις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας αποφασίσαμε να προπαγανδίσουμε την επερχόμενη απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων. Κινηθήκαμε στις γειτονιές Γούβα-Παγκράτι-Καισαριανή-Βύρωνα-Υμηττό με το μοτοπορειάκι μας να ταράζει για λίγο τα νερά των καταστημάτων. Μιλήσαμε με τους συναδέλφους/ισσες, μοιράσαμε την εφημερίδα του σωματείου ΡΕΛΑΝΤΙ, γεμίσαμε τους δρόμους και τις πλατείες τρικάκια. Τα αιτήματα της απεργίας μας είναι τουλάχιστον αυτονόητα μα πέρα για πέρα μακρινά για πολλούς εργαζόμενους/ες. Αυτή η δυσαναλογία είναι που μας εξοργίζει και μέχρι να αντιστραφεί θα μας βγάζει στους δρόμους. Δε ζούμε για να δουλεύουμε και δε ρισκάρουμε τίποτα προκειμένου να φτάσει ένα σουβλάκι, μία πίτσα ή ένα δέμα έξω από μία πόρτα. Τα συμφέροντα της τάξης μας είναι πάνω από όλα και σε καμία περίπτωση δεν είναι κοινά με αυτά των αφεντικών.

H δράση στηρίχθηκε από την κατάληψη Φιλολάου 99 όπου παράλληλα με τη μοτοπορεία πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση αλληλεγγύης στην εκκενωμένη κατάληψη TERRA INCOGNITA, πατήθηκαν στένσιλ, κρεμάστηκαν πανό στις πλατείες και κολλήθηκαν αφίσες της απεργίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ COURIER, ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΙΣ 8/10 ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΙ ΚΟΥΤΙ αυτή τη μέρα είναι δικιά μας και τίποτα δε θα διανεμηθεί. Δεν παραγγέλνουμε, μαγειρεύουμε!

8 Οκτωβρίου 11:00πμ συγκεντρωνόμαστε στο πεδίον του Άρεως και στηρίζουμε την απεργιακή μοτοπορεία.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ

Πρωτοβουλία συντροφισσών/συναδέλφων από τα Ανατολικά.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ