Θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε περισσότερες πληροφορίες από τους κατοίκους της σχετικά με την εκπληκτική μεταμόρφωση της Raqqa και την εμπνευσμένη ιστορία των SDF, ως πρότυπο για οριζόντια οργανωμένη επανάσταση στα αυταρχικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής και πέραν αυτής.

Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρήτε 1000ες των θέσεων για τον Τραμπ, αλλά ποτέ τίποτα για την καταπληκτική Επανάσταση που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νοτιο ανατολική Συρία, παρά το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί και περιβάλλεται από εχθρικούς γείτονες.

Η Raqqa, για παράδειγμα, έχει αναδυθεί από τα συντρίμμια μετά από να είναι η πρωτεύουσα του ISIS, μετά από το να μετατραπεί απο τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ υπό την ηγεσία του Συνασπισμού σε ερείπια, και να απελευθερωθεί τελικά με έναν ηρωικό πόλεμο δρόμο τον δρόμο από τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την πολυεθνική ομοσπονδία των φύλων των πολιτοφυλακών της Επανάστασης της Rojava.

Η Raqqa δεν είναι μια κουρδική πόλη, είναι πολυεθνική, κυρίως αραβική. Μετά την απελευθέρωση, Στρατιωτικά και Πολιτικά Συμβούλια της Ragga σχηματίστηκαν αμέσως, ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο στο Manbij, με εκπροσώπηση από τις γυναίκες και όλες τις φυλές και θρησκείες. 480,ooo πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια τους, συχνά σε ερείπια, και εντατική ανοικοδόμηση άρχισε , με κάποια βοήθεια από μκο και απρόθυμα από το Συνασπισμό. (Το SDF διατήρησε κάποια εξουσία, που εκχωρήθηκε στα αραβικά τμήματα του και στο Στρατιωτικό Συμβούλιο, σε ένα μοντέλο που προσπαθούν να αναπαράγουν τωρα στο Deir Es Zor).

Θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε περισσότερες πληροφορίες από τους κατοίκους της σχετικά με την εκπληκτική μεταμόρφωση της Raqqa και την εμπνευσμένη ιστορία των SDF, ως πρότυπο για οριζόντια οργανωμένη επανάσταση στα αυταρχικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής και πέραν αυτής.

Raqqa Κριτική και προτάσεις από τη διαβούλευση του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου,

από το Κέντρο Πληροφοριών της Rojava,

Προσκλήθηκαν βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών της αντιπολίτευσης και των αρχηγών φυλών, καθώς και των μελών του κοινωνικού συνόλου.

Το Δημοκρατικό Συμβούλιο της Συρίας (SDC) ξεκίνησε σειρά διαβουλεύσεων σε όλη τη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Ερευνητές του Κέντρο Πληροφοριών της Rojava (RIC) παρακολούθησαν πρόσφατα μια τέτοια δημόσια διαβούλευση στη Raqqa, με την διαδικασία να συνοψίζεται παρακάτω,

Οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται και στις επτά περιφέρειες που απαρτίζουν την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES). Μαζί με τους απλούς πολίτες, τότε κουρδικές και αραβικές ομάδες της αντιπολίτευσης, αραβικές φυλετικές ομάδες, μειονοτικές θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες, γυναίκες και οργανώσεις νεολαίας έχουν κληθεί να μοιραστούν τις προοπτικές, τα σχόλια, την κριτική και τις προτάσεις τους σχετικά με τις πολιτικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, καθώς και σχετικά με τις εσωτερικές πολιτικές της AANES.

Το βραχυπρόθεσμο έναυσμα για τις συνεδριάσεις ήταν οι τοπικές πρόσφατες αναταραχές στην ταραγμένη περιοχή Deir-ez-Zor μετά τη δολοφονία του κορυφαίου Άραβα φυλετικού ηγέτη και τη δυσαρέσκεια για την κατάσταση ασφάλειας. παροχή υπηρεσιών απο την AANES· και έλλειψη επαγγελματισμού στο Στρατιωτικό Συμβούλιο Deir-ez-Zor του SDF.

Αλλά οι συναντήσεις είναι επίσης ευρύτερα πλαισιωμένες ως εσωτερικός διαλόγος συρίας-συρίας, και μια απάντηση σε αναποτελεσματικούς διεθνείς μηχανισμούς (Γενεύη, Αστάνα), οι οποίοι αποκλείουν το λαό και τους πολιτικούς εκπροσώπους της Βορειοανατολικής Συρίας (NES), δεν οδηγούν σε πραγματικά αποτελέσματα, και κυριαρχούνται από ξένες δυνάμεις χωρίς τα συμφέροντα του λαού της Συρίας στην καρδιά.

Οι δημόσιες συναντήσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη NES για τον επόμενο μήνα. Στόχος είναι μια τελική διάσκεψη σε επίπεδο παν-NES μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις, με στόχο την επίτευξη νέων κοινών συμφωνιών μεταξύ των λαών της περιοχής και επίσης την πραγματοποίηση αλλαγών στην πολιτική των SDC και AANES μετά από κριτική και ανατροφοδότηση.

Η τοποθεσία της συνεδρίασης στη raqqa άλλαξε την προηγούμενη ημέρα λόγω επίθεσης με χειροβομβίδα στην προγραμματισμένη τοποθεσία, μια υπενθύμιση των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια, ενώ ζητήθηκε από τον Τύπο να μην αποκαλύψει την τοποθεσία στις φωτογραφίες που τράβηξαν. Ένας διοργανωτής είπε στο RIC ότι ορισμένοι προσκεκλημένοι δεν εμφανίζονται, καθώς ανησυχούσαν για την εμφάνιση τους στην κάμερα λόγω της παρουσίας του Τύπου, φοβούμενη την επιστροφή της κυβέρνησης της Συρίας (GoS).

Πιο θετικά, σε σύγκριση με τη συνάντηση στο Heseke υπήρχε ένας αξιοσημείωτος αριθμός γυναικών παρόντων και ομιλητών – περίπου το 30% των ομιλητών, εντυπωσιακό για μια πόλη που ήταν πρωτεύουσα του ISIS μόλις πριν από τρία χρόνια. Οι άραβες φυλετικοί σεΐχηδες ήταν παρόντες αλλά σημαντικά λιγότερο ομιλητικοί απ’ ό,τι στη συνεδρίαση στο Heseke, όπου οι σεΐχηδες από το Deir-ez-Zor και τη γύρω ύπαιθρο ήταν από τους πιο θορυβώδεις συμμετέχοντες.

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι ήταν πιο επικριτικοί σε τοπικά ζητήματα που αφορούν την παροχή υπηρεσιών και την πολιτική συμμετοχή από ό, τι ήταν στη μακροπολιτική διαδικασία, όπου οι συμμετέχοντες ήταν σε γενικές γραμμές υποστηρικτικοί της γραμμής SDC.

Όπως και στο Heseke, υπήρξε ευρεία αντίθεση ακόμη και στο διάλογο με την Συριακή κυβέρνηση (Άσσαντ), πόσο μάλλον προσέγγιση, αν και ένας ή δύο συμμετέχοντες αναγνώρισε την πρακτική αναγκαιότητα αυτών των διαπραγματεύσεων.

Αυτό που ακολουθεί είναι μια περίληψη της ανατροφοδότησης, της ανάλυσης και των επικρίσεων που ακούστηκαν την ημέρα.

Εναρκτήριες παρατηρήσεις – Elham Ahmed, συμπρόεδρος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλοι στις περιφέρειές μας στηρίζουν την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES). Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Θέλουμε να κατανοήσουμε την αντιπολίτευση και να καταλήξουμε σε κοινή συμφωνία”.

Θέλετε να ενισχύσετε την ΑΑΗΝΕΣ και να την κάνετε σύμβολο της δημοκρατίας

Ο διάλογος Συρίας-Συρίας πρέπει να διεξάγεται σε πολιτικό και θεωρητικό επίπεδο, όχι μόνο σε στρατιωτικό.

Για να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα, πρέπει να επιστρέψουμε στο σύνταγμα της Συρίας και να το επανεκτιμήσουμε, αλλά η GoS δεν είναι έτοιμη για αυτό.

Ζητήθηκε απο τη Ρωσία να μεσολαβήσει με την GoS, αλλά η GoS έκανε πολύ εχθρικές δηλώσεις προς τους Κούρδους φέτος όπως και πριν, λέγοντας ότι δεν έχουν θέση στη Συρία, είναι επισκέπτες εδώ, κλπ.

Η AANES και οι SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, 60.000) έχουν επανειλημμένα αποδείξει τη δέσμευσή τους για την ακεραιότητα της Συρίας και την προστασία της Συρίας από την επιθετικότητα, αλλά εκπρόσωποι της GoS συνεχίζουν να επιτίθενται στη NΑΣ για υποτιθέμενη επιθυμία για διαδοχή

Η Nοτιο ανατολική Συρία έχει καλωσορίσει τεράστιο αριθμό εκτοπισμένων από όλη τη Συρία, ενώ η GoS έχει αδειάσει τις περιοχές των αμάχων της μέσω των επιθέσεων της

Συζητήσεις για π.χ. ανταλλαγές κρατουμένων με την GoS δεν έχουν αποδειχθεί παραγωγικές.

Τα προβλήματα είναι βαθιά ριζωμένα και βασίζονται σε χρόνια παραμέλησης από την GoS. Π.χ. αγωνίζεται να παραδώσει την εκπαίδευση στο Deir-ez-Zor επειδή η GoS ποτέ δεν έχτισε σχολεία, η εκπαίδευση τώρα παραδίδεται σε ad-hoc και καταστραμμένες αίθουσες διδασκαλίας.

Στην Διαδικασία της Γενεύης: όλες αυτές οι δυνάμεις που είναι παρούσες υπό την επιρροή ξένων δυνάμεων, δεν επιφέρουν κανένα όφελος για τον λαό της Συρίας

Επιζητήθηκε συνάντηση με προσωπικότητες της αντιπολίτευσης στο Κάιρο και την Ευρώπη, αλλά αυτό επιβραδύνθηκε λόγω του coronavirus, πρόσφατα συναντηθήκαμε με φιλορώσους πολιτικούς στη Ρωσία, επίσης θέλουμε να συναντηθούμε με άλλες πολιτικές δυνάμεις της Συρίας και τους πολίτες από το εξωτερικό της NΑΣ

Οι κατοχικές δυνάμεις στη Συρία θέλουν να αποτρέψουν την ενότητα της Συρίας, δημιουργώντας έτσι αστάθεια και διαδίδοντας παραπληροφόρηση.

Π.χ. Ο κουρδικός-κουρδικός διάλογος έχει να κάνει με την οικοδόμηση ενότητας μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και έχει τη συνολική ενότητα της Συρίας ως μία από τις βασικές αρχές της, όσοι συμμετέχουν στις συνεδριάσεις το γνωρίζουν αυτό, αλλά η Τουρκία, η Ρωσία προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως υποκινούμενη από την επιθυμία για απόσχιση.

Η Τουρκία αντιτάχθηκε σε αυτούς τους διαλόγους και απείλησε και πίεσε τον [κουρδικό-εθνικιστικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης] ENKS, αύριο θα κάνουν το ίδιο στις αραβικές συζητήσεις

Δύο συνεδριάσεις, μία από τα σχόλια σχετικά με τη γεωπολιτική πολιτική της SDC, η δεύτερη για τις τοπικές επιδόσεις της AANES.

Σχόλια σχετικά με την πολιτική / διπλωματική θέση του SDC

Άντρας πολίτης  πρέπει να καταλάβουμε ότι το συριακό καθεστώς βρίσκεται υπό ξένο έλεγχο. Ομοίως, η επίσημη αντιπολίτευση της Συρίας δεν συνδέεται πραγματικά με την κατάσταση στην περιοχή

 • Γυναίκα ακτιβίστρια από το Συμβούλιο Γυναικών της Raqqa . Ως Άραβες δεν είμαστε αντίθετοι στον κουρδικό-κουρδικό διάλογο, εάν οι Κούρδοι έχουν προβλήματα πρέπει να τα επιλύσουν. Αυτό θα ενισχύσει την περιοχή στο σύνολό της και θα μας επιτρέψει να συμμετάσχουμε καλύτερα στις διεθνείς πολιτικές διαδικασίες. Οι Κούρδοι ήταν θετικοί για την πόλη μας, δεν πρέπει να θεωρούνται βρώμικοι. Πολλές ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τη Συρία, αυτές που έχουν ήδη αναφερθεί, αλλά και το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ. Η GoS δεν έκανε τίποτα για αυτήν την περιοχή, αποδείξαμε ότι οι Κούρδοι και οι Άραβες μπορούν να ενωθούν.

 • Άνδρας πολίτης; χρειαζόμαστε μια μέτρια λύση στην περιοχή, αλλαγή, αλλά όχι σημαντικές αλλαγές.

 • Άνδρας δικηγόρος· εάν οι Κούρδοι συζητούν από κοινού για την εξεύρεση λύσης, όλα αυτά είναι πολύ καλά· αλλά αν θέλουν να αποκόψουν τους Άραβες, αυτό είναι προβληματικό. Οι άνθρωποι χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από την SDC, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν εάν θα τις υποστηρίξουν.

 • Άνδρας μηχανικός Το κράτος της Συρίας άσκησε πίεση στους ανθρώπους της περιοχής για 70 χρόνια και τους έκανε να υποφέρουν. Γιατί να εμπιστευτούμε το καθεστώς; Τώρα ξαναβρίσκουμε τη φυσική αδελφότητα μεταξύ Κούρδων και Αράβων. Όπως ο Μαντέλα στη Νότια Αφρική, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Πρέπει να μιλήσουμε μαζί και να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Πριν δεν ξέραμε ότι οι Κούρδοι υπέφεραν υπό το καθεστώς, αλλά τώρα γνωρίζουμε και έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί.

 • Κιρκάσια γυναίκα ακτιβίστρια από το Συμβούλιο Γυναικών της Ain Issa· Είμαστε όλοι Σύριοι. Το ISIS σκότωσε όλα τα παιδιά μας. Το κράτος της Συρίας καταπίεζε και τις μειονότητες, ονομαζόταν Αραβική Δημοκρατία της Συρίας για κάποιο λόγο. Υποστηρίζουμε τον κουρδικό-κουρδικό διάλογο, όπως και για το καλό της περιοχής.

 • Άνδρας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης· Ο διάλογος Συρίας-Συρίας πρέπει να είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε σχέδια για το καλό της περιοχής, να συνεργαστούμε με τους πόρους που έχουμε ακόμη. Αυτή η περιοχή είναι η πιο εμπόλεμη στον κόσμο. Πολλά σχολεία καταστράφηκαν. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας.

 • Άνδρας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης· Η Ίλχαμ Αχμέντ ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αλλά κανείς από τη Ράκα δεν ήταν μαζί της. Το SDC πήγε στη Ρωσία για μια ευκαιριακή φωτογραφία-με ένα ρωσικής υποστήριξης σύριο πολιτικό, αυτό είναι άσκοπο, η Ρωσία δεν μπορεί να επιλύσει τίποτα. Δεν πρέπει να έχουμε καμία σχέση με εκείνους που υποστηρίζουν το καθεστώς. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές επί τόπου, όχι μόνο ομιλίες για τα μέσα ενημέρωσης.

 • Γυναίκα συγγραφέας και διανοούμενη δεν πρέπει να μιλάμε για “κουρδικό-κουρδικό διάλογο” και “διάλογο Συρίας-Συρίας” αλλά για την κάλυψη των πρακτικών αναγκών μας. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είμαστε Κούρδοι, Άραβες κλπ, πρέπει να γίνουμε ένα. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια θετική νοοτροπία και εκπαίδευση πριν από τη δημιουργία της δημοκρατίας. Όταν οι άνθρωποι εκπαιδεύονται, μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους.

 • Άνδρας δικηγόρος· το καθεστώς είναι τελικά υπεύθυνο για την παρούσα κρίση. Οι άνθρωποι υπέφεραν πολύ. Αλλά ο διάλογος είναι ο σωστός δρόμος για να ακολουθήσει. Η οικοδόμηση σύνδεσης μεταξύ Κούρδων και Αράβων είναι η λύση.

 • Άνδρας ερευνητής/ακαδημαϊκός· πρέπει να δώσουμε προσοχή στη συριακή ταυτότητα· προτάσεις σε πολιτικό επίπεδο θα πρέπει να αντληθούν από το σύνταγμα της Συρίας, η λύση βρίσκεται εδώ. Πρέπει να επιτευχθούν λύσεις με τις οποίο τα ξένα κράτη μπορούν να αποδεχθούν και να συνεργαστούν. Όπως βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο δυνάμεις, δηλαδή. Ρωσία και ΗΠΑ και πρέπει να το έχουμε αυτό κατά νου. Γιατί αυτό που είναι σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε οφέλη για τους ανθρώπους μας.

 • Γυναίκα πολιτικός από το Συμβούλιο Γυναικών του Μελλοντικού Κόμματος της Συρίας· βλέπουμε την ανάγκη για διάλογο, με όλες τις δυνάμεις. Έτσι μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της κρίσης στη Συρία. Αλλά αν είμαστε ειλικρινείς, το κοινό δεν πιστεύει σε αυτό το διάλογο αυτή τη στιγμή. Το καθεστώς δεν είναι έτοιμο γι’ αυτό και δεν ακούει κανέναν.

 • Αντρας σεΐχης το καθεστώς είναι σκληροτράχηλο, οπότε μην τους εμπιστεύεστε στις διαπραγματεύσεις. Λύση; πηγαίνετε σε άλλα κράτη και ξένες δυνάμεις και να συζητήσουν μαζί τους, επειδή δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί το καθεστώς.

 • Άνδρας πολίτης· προϋπάρχουσες θετικές σχέσεις μεταξύ των τοπικών λαών (Άραβες, Κούρδοι), πρέπει να το ανακτήσουμε αυτό.

 • Άνδρας πολίτης: Ο Ασάντ δεν ενδιαφέρεται για την ύπαρξή μας, αυτο είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Για συζήτηση με την αντιπολίτευση, αυτό πρέπει να γίνει με την πραγματική αντιπολίτευση, όχι με εκείνους που εργάστηκαν για την Τουρκία, το Κατάρ ή διεξήγαγαν θηριωδίες. Αλλά με αυτούς τους παράγοντες πραγματικά αντίθετους στο καθεστώς και για τον λαό.

 • Γυναίκα παιδίατρος; διαλόγο όλων των ειδών θα πρέπει όλοι να οικοδομήσουμε στη διεθνή συζήτηση για τη λύση στη Συρία. Αλλά τελικά, οι ΝΑΤΟ/ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία και οι συριακές δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν.

 • Άνδρας πολίτης· Από τη διάσκεψη της Μάλτας μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα, τα προβλήματα συνεχίζονται. Η συζήτηση είναι απαραίτητη, αλλά με οποιεσδήποτε δυνάμεις που μπορούν να βοηθήσουν να βρεθεί μια λύση. Για τον κουρδικό διάλογο, γνωρίζουμε ότι οι Κούρδοι έχουν τη δική τους υπόθεση να εξετάσουν, τη δική τους ύπαρξη για να πολεμήσουν. Υπάρχουν δυνάμεις κατοχής που θέλουν να εξαλείψουν τους Κούρδους και να τερματίσουν τις πολιτικές τους προσπάθειες.

 • Άνδρας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας· πόσο καιρό θα συνεχιστούν αυτές οι συζητήσεις; Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Για coronavirus, εργαζόμαστε σκληρά για την καταπολέμηση της κρίσης κλπ.

 • Άνδρας πολίτης η συζήτηση είναι το κλειδί. Δημιουργεί πίστη μεταξύ των ανθρώπων, και ως εκ τούτου μια εσωτερική δύναμη.

 • Sheikh: Το καθεστώς είναι υπεύθυνο για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή. Όλοι συμφωνούν ότι το καθεστώς είναι κακό, αλλά αν είμαστε ειλικρινείς όλοι έχουμε συμφέροντα με / ή που εξαρτώνται από το καθεστώς, . Το καθεστώς έχει επίσης το διεθνές δίκαιο στο πλευρό του. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε.

 • Έλχαμ Αχμέντ; απάντηση σε ορισμένα σημεία

Συζήτηση με το καθεστώς, μετάβαση στη Μόσχα. Πολλοί έχουν περιγράψει το καθεστώς ως δικτάτορες, κατακτητές. Αλλά δεν θέλουμε να ξεκινήσει άλλος πόλεμος. Γνωρίζουμε ότι η συζήτηση με το καθεστώς δεν είναι ευχάριστη, αλλά προσπαθούμε ωστόσο να αποφύγουμε έναν άλλο πόλεμο. Για τις εξωτερικές συνεδριάσεις· πάμε να αναζητήσουμε μια λύση για τον λαό της Συρίας. Τα διεθνή πρωτόκολλα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Μόσχας δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι Κούρδοι δεν επιδιώκουν απόσχιση αλλά μεταρρυθμίσεις στο διεθνές δίκαιο.

  • επιτροπές διαπραγμάτευσης· Οι άνθρωποι από το Heseke, το Deir-ez-Zor, το Manbij, το Raqqa κ.λπ., είναι όλοι στην διαπραγματευτική μας επιτροπή, ακόμη και από το Deir-ez-Zor και το Afrin. Χριστιανοί Άραβες και Κούρδοι, όλες οι εθνότητες και όλες οι πόλεις εκπροσωπούνται. Ανακρίβεια το να πούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν εκπροσωπούνται.

  • Οι SDC μιλούν με πολλές δυνάμεις, μερικές δημοσίως και μερικές στα κρυφά, ενώ μερικοί δεν ενδιαφέρονται καθόλου. Η δημιουργία του AANES δεν σημαίνει ότι οι Κούρδοι αποσχίζονται. Το AANES δουλεύει για όλους, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να το δεχτούν αν το επιθυμούν.

  • Ο κουρδικός-κουρδικός διάλογος δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό, αλλά υπήρχαν προβλήματα μεταξύ των Κούρδων που έπρεπε να επιλυθούν, η διαίρεση κ.λπ., όπως υπήρξε και μεταξύ Κούρδων και Αράβων. Τίποτα μυστικό. Ξεχωριστά από τις συζητήσεις της SDC με τη Δαμασκό, οι οποίες δεν συνεχίζονται καν αυτή τη στιγμή. Εάν θέλουν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις, είμαστε ευτυχείς, καθώς αυτό ωφελεί όλους μας.

  • Η Δαμασκός δεν πρέπει να περιμένει την άδεια από τη Ρωσία και το Ιράν, αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρούμε μαζί λύση.

  • Σχόλια για το AANES

  • Αρσενικός διανοούμενος. Η εσωτερική ανατροφοδότηση και η συνολική πολιτική κατάσταση δεν είναι ξεχωριστά μεταξύ τους. Ο κουρδικός-κουρδικός διάλογος έχει θετικές και αρνητικές πτυχές. Οι περιφερειακοί πολίτες πρέπει να καθορίσουν το μέλλον τους. Σαφώς το καθεστώς είναι ανίκανο να καθορίσει το μέλλον, έτσι οι ξένες δυνάμεις και οι άνθρωποι θα αποφασίσουν. Μπορεί να δημιουργήσει αυτονομία. Ένα σύστημα που επιτρέπει σε όλους να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους.

  • Άνδρας πολίτης· πολλά ονόματα στους πίνακες που δεν έχουν εμφανιστεί. πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά, ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να έρθουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση· μετά από αυτά τα οκτώ χρόνια δολοφονίας πώς μπορώ να πάω να καθίσω με το καθεστώς; Ίσως είναι όμως απαραίτητο για το μέλλον της Συρίας. Έτσι, όλα τα είδη των κομμάτων μπορούν να καθιερωθούν εδώ. Πρέπει να μάθουμε από αυτά που ζήσαμε. Η κατάσταση στη Συρία δεν είναι όπως το Ιράκ ή το Λίβανος. Συμβαίνουν πολλά εδώ που δεν είναι γνωστά ή δεν λέγονται, έτσι είμαι ευτυχής να βλέπω συζητήσεις όπως αυτή σήμερα.

  • Άνδρας πολίτης· Η εκπαίδευση είναι σημαντική, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία σε αυτό. Πρέπει να βελτιώσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα και τις εγκαταστάσεις. Οι ΜΚΟ πρέπει να έρθουν εδώ και να βοηθήσουν, για την αλήθεια είναι σαν ΜΚΟ χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα. Τι κάνουν οι ΜΚΟ εδώ, κανείς δεν ξέρει.

  • Γυναίκα συγγραφέας Αν δεν είστε ισχυροί, δεν μπορείτε να συμμετάσχετε σε διαπραγματεύσεις όπως ο «διάλογος Συρίας-Συρίας» και να υπηρετήσετε το λαό σας. Πρέπει να δώσουμε ψωμί στους φτωχούς, να πάμε τα παιδιά στους δρόμους σε καταφύγιο. Στη συνέχεια, θα υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη στις διαπραγματεύσεις. Τα σχολεία πρέπει να οργανωθούν και να ανοίξουν, οι εκπαιδευτικοί να εκπαιδευτούν, κ.λπ. Μόνο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να καταπολεμήσουν τη νοοτροπία του ISIS μεταξύ των παιδιών. Όσοι εργάζονται [για την AANES] θα πρέπει να είναι κατάλληλοι για το έργο που έχουμε αναλάβει. Αν θέλουμε να λειτουργήσει η AANES, τότε πρέπει να έχουμε ικανούς και αξιόπιστους ανθρώπους που εργάζονται για αυτη.

  • Άνδρας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης· το 2018, η AANES άρχισε να εργάζεται στη Raqqa και ίδρυσε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών· Η AANES εργάστηκε πραγματικά για τους ανθρώπους και προστάτευσε τα δικαιώματά τους. Ανέλαβε την ευθύνη για τα πάντα, αλλά δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει αυτές τις ευθύνες σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν είναι όλοι όσοι εργάζονται στην AANES ικανοί. Μερικοί εργάζονται για τα προσωπικά τους οφέλη. Ποιος εργάζεται για τη δημιουργία παραγωγικών συνδέσεων με το εξωτερικό; Η πολιτική συζήτηση πρέπει να βασίζεται στα οφέλη για την περιοχή και οχι για την εξουσία. Όταν κάποιος παίρνει την εξουσία, ο καθένας έρχεται και τους χαιρετά και συμπεριφέρετε ωραία μαζί τους. Οι άνθρωποι χρειάζονται δικαιώματα, οι άνθρωποι εδώ θέλουν να φύγουν και να ζήσουν αλλού. Εάν ο κουρδικός-κουρδικός διάλογος επιλύσει κοινωνικά προβλήματα, αυτό είναι θετικό και το υποστηρίζουμε. Αν η SDC είναι συνδεδεμένη με ένα κόμμα, γιατί ήρθατε όλοι εδώ για να συζητήσετε;

  • Γυναίκα πολίτης· είναι καιρός για δημοκρατία και για λύσεις. Αλλά η AANES δεν ακούει εκκλήσεις για τα δικαιώματά τους από το λαό. Δεν βοηθάτε τους ανθρώπους να λύσουν προβλήματα και αυτό δημιουργεί κακή σχέση. Θέλετε ικανούς ανθρώπους που εργάζονται στην AANES.

  • Άνδρας πολίτης· 15 εργάτες από raqqa πήγαν στο Shengal και συνελήφθησαν από τις ιρακινές δυνάμεις και δεν υπάρχει καμία πληροφορία γι ‘αυτούς, η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί.

  • Σεΐχης; Όπως βλέπετε, η πόλη μας καταστράφηκε στον πόλεμο. Θέλουμε στήριξη ειδικά στον τομέα της γεωργίας και στην ανασυγκρότηση. Έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό, αλλά δεν εφαρμόζεται.

  • Άνδρας πολίτης· άνθρωποι με διπλώματα και εκπαιδευτικά προσόντα δεν ήταν εδώ όταν καταστράφηκε η Raqqa, και εμείς –άνθρωποι χωρίς καλή εκπαίδευση– αναλάβαμε την ευθύνη για την ανοικοδόμηση της πόλης μας. Εύκολο να μιλήσει κριτικά τώρα για την έλλειψη ειδικευμένων ανθρώπων, αλλά εκείνοι που παρέμειναν εδώ και ανέλαβαν την ευθύνη ήταν οι ελάχιστα μορφωμένοι και οι γυναίκες

  • Άνδρας πολιτικός από το Μελλοντικό Κόμμα της Συρίας· Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια διεθνής διάσκεψη για τους λαούς αυτής της περιοχής, για να συζητήσουν την κατάστασή τους και να βρουν συμβιβασμούς. Ελπίζουμε σε ένα σύνταγμα που θα θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων. Για την AANES, δεν μπορούμε να μιλάμε γλυκά όλη την ώρα και πρέπει να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα. Πρέπει να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες στον γεωργικό τομέα, διότι αυτή η περιοχή εξαρτάται από τη γεωργία. Οι λαθρέμποροι και οι λαθρέμποροι ζώων δραστηριοποιούνται στις περιφέρειές μας και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θέλουμε να γίνουν εκλογές, να βρεθούν ηγέτες που θα εκπροσωπούν τη λαϊκή βούληση.

  • Άνδρας δικηγόρος· Όταν οι άνθρωποι εκλέγονται και πηγαίνουν σε συνεδριάσεις, πρέπει να συνδέονται και να αγαπιούνται από τον λαό, όχι μόνο με μια δύναμη που νομιμοποιεί τη δύναμή τους. Στην κοινωνική δικαιοσύνη, όλοι πρέπει να έχουν δικαιώματα και ισότητα και οι νόμοι πρέπει να είναι δίκαιοι. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την κατάσταση της δικαιοσύνης εδώ.

  • Συμπρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa· Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για την αδελφοσύνη των λαών. Σε αυτήν τη συζήτηση, μπορούμε ελεύθερα να επικρίνουμε ο ένας τον άλλον με σεβασμό. Ως NΑΣ είμαστε μέρος της Συρίας και έτσι πρέπει να συζητήσουμε με την υπόλοιπη Συρία έως ότου μπορέσει να ενωθεί η Συρία. Η AANES έχει την υποστήριξη των ανθρώπων και επιτυγχάνει με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν είναι επιτυχής από την άποψη της διεθνούς υποστήριξης / αναγνώρισης. Ως λαός, δεχόμαστε να μιλήσουμε με τις ΗΠΑ, τους Ρώσους, τη Γαλλία, την Τουρκία, αλλά όχι τους Κούρδους… Γιατί? Αυτό είναι λάθος, εμείς (δηλαδή. Αραβικός πληθυσμός) πρέπει να ασχοληθεί και με τους Κούρδους, αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας. Αν η AANES θέλει επιτυχία, πρέπει να συζητήσει με τους ανθρώπους της και να τους δώσει υποστήριξη που χρειάζονται. Η ΑΑΔΕ εργάζεται εδώ και τρία χρόνια και έχει κάνει πολλά θετικά πράγματα, περισσότερα από όσα έχει κάνει ο καθένας εδώ στο παρελθόν, αλλά η AANES δεν είναι σαν τον Θεό και δεν μπορεί να κάνει τα πάντα – μην ξεχνάτε ότι η AANES έχει καθιερώσει την ασφάλεια, τη διανομή πετρελαίου, την ανακαίνιση της πόλης, κλπ.

  • [Συντονιστής Μην ανησυχείτε για το σεβασμό, αυτό που είναι σημαντικό είναι να μιλήσουμε ανοιχτά]

  • Άνδρας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης· για την ανοικοδόμηση της Raqqa, απαιτείται περισσότερη δουλειά, και στον τομέα της δικαιοσύνης. Τα ειδικευμένα άτομα με διπλώματα θα πρέπει να διορίζονται στο AANES. Οι βασικές ανάγκες πρέπει ακόμη να καλυφθούν για ορισμένους ανθρώπους στη Raqqa.

  • Αρσενικός διανοούμενος; Όταν υπάρχει ανατροφοδότηση, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Το AANES στερείται ειδικευμένων ανθρώπων. Αν η AANES θέσει σε εφαρμογή ένα νόμο και κανείς δεν τον ακολουθήσει, τότε δεν θα υπάρξουν αλλαγές. [π.χ. μάσκες coronavirus]. Η οικονομική κατάσταση πρέπει επίσης να βελτιωθεί.

  • Γυναίκα πολίτης· Ως Άραβας, μπορώ να πω ότι είδαμε πόσο υπέφεραν και καταπίεσαν οι Κούρδοι, και έπρεπε να μάθουμε την αραβική γλώσσα και όχι τη δική τους, κλπ. Η ζωή είναι διαφορετική τώρα από το καθεστώς, υπάρχουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες. Περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να πάνε στη δουλειά.

  • Άνδρας πολίτης· λύση μέσω διαλόγου είναι καλύτερο.

  • Γυναίκα ακτιβιστής· Η εκπαίδευση είναι το κλειδί. Ελπίδα οι ιδιωτικές σχολές να κλείσουν για να παρέχουν καλύτερες και πιο ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, όχι μόνο για εκείνους που μπορούν να αντέξουν οικονομικά τον ιδιωτικό τομέα. Στο στρατόπεδο Mahmoudli, όταν εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα (IDPs) βγαίνουν από το στρατόπεδο για την υγειονομική περίθαλψη που δεν τους δίνεται περνά αρκετός χρόνος για να φτάσουν στο νοσοκομείο και πίσω, η κατάσταση στο στρατόπεδο θα πρέπει να επανεξεταστεί.

  • Άνδρας δημοσιογράφος· Το Δημόσιο Συμβούλιο δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, π.χ. Αν θέλουμε να κάνουμε μια συνέντευξη μαζί τους παίρνει δύο εβδομάδες για να προγραμματίσετε. Πρόταση ότι το ΑΗΝΕΣ συλλέγει ιδιωτικά όπλα, διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως είδαμε πριν από δύο ημέρες με φυλετικές εσωτερικές μάχες. Ως δημοσιογράφοι, θέλουμε περισσότερη υποστήριξη· Το Αστικό Συμβούλιο είναι άχρηστο και δεν τους δίνει φωτογραφίες που χρειάζονται, κλπ.

  • Γυναίκα γυναικολόγος Η ιατρική έχει γίνει πολύ ακριβή, οι φτωχοί άνθρωποι όπως οι εργάτες ημέρας δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Κάθε μέρα πολλοί άνθρωποι έρχονται σε μας και να ζητήσουν φάρμακα, στη συνέχεια, όταν τα φέρνουμε λένε ότι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Υπάρχουν πολλά νοσοκομεία εδώ, αλλά δεν υπάρχει ειδικό νοσοκομείο παίδων.

  • Άνδρας πολίτης· το 2013, όταν έφτασε το ISIS, ήμουν εδώ. Όλοι φύγαμε εκείνη την εποχή και το ISIS παρέμεινε μόνο του, και κατέστρεψε και λεηλάτησε τα πάντα. Ήταν εσκεμμένο ότι isis ήρθε εδώ, για να δώσει στο Συνασπισμό μια δικαιολογία για να καταστρέψει την πόλη …

  • Άνδρας πολίτης· Η ΑΑΔΕ θα πρέπει να ρυθμίζει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, διότι οι άνθρωποι στον τομέα αυτό (φαρμακοποιοί, ιδιωτικοί γιατροί κ.λπ.) επωφελούνται από τον πόνο των ανθρώπων.

  • Άνδρας πολίτης· Οι άνθρωποι που διαδίδουν διαταραχές στον άμαχο πληθυσμό θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, η ασφάλεια πρέπει να βελτιωθεί.

  • Τελικές παρατηρήσεις από την ειδική ομάδα

  • Προτάσεις, σχόλια, κριτικές θα δοθούν στην AANES και θα συζητηθούν πριν από τη διάσκεψη, στόχος δεν είναι να απαντήσει σε όλα αυτά τα σημεία σήμερα. Στόχος αυτής της κριτικής φυσικά είναι για την ενίσχυση της AANES και θα ληφθεί υπό αυτό το θετικό πνεύμα

  • Αυτά είναι ιστορικά βήματα και ειδικά για τη Raqqa, και μπορούμε να δούμε αυτή τη διαδικασία ως τη γέννηση μιας νέας πολιτικής συναίνεσης. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι χρειάζεται για την raqqa. Η Raqqa είναι το κλειδί για την εξεύρεση λύσης για τη σύγκρουση στη Συρία σε πολλά επίπεδα, μπορούμε να διαδραματίσουμε αυτόν τον ρόλο.

  • Η κατάσταση στην περιοχή επηρεάζεται από τον πόλεμο και την κατοχή του ISIS. Πόλη είναι πολύ άσχημα κατεστραμμένη, όταν φθάνουν για πρώτη φορά πίσω στην πόλη μετά τον πόλεμο δεν αναγνωρίζουν το δικό τους δρόμο. Ήμουν από τους πρώτους ανθρώπους πίσω στην πόλη. Πρέπει να θυμόμαστε το πλαίσιό μας και τι είναι λογικό να περιμένουμε, η AANES δεν μπορεί να κάνει τα πάντα με τη μία.

  • Η AANES έχει παράσχει συγκεκριμένη στήριξη σε αυτή την περιοχή, η οικονομική στήριξη για πολλά έργα και τώρα για την αντιμετώπιση του coronavirus, δίνει μια περιγραφή αυτού. Ανοικοδόμηση της πόλης, καθαρισμός δρόμων, κλπ. Αποκατάσταση νερού και ηλεκτρισμού. Τα νοσοκομεία εργάζονται καλύτερα από πριν. Μεγάλα έργα παίρνουν χρόνο. Εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη του ιατρικού τομέα, ανακαίνιση της πόλης κ.λπ., π.χ. 30.000.000 δολάρια για την ανοικοδόμηση, 5.000.000 δολάρια για τον τομέα της υγείας, καθώς και την υποστήριξη των ΜΚΟ. Πάνω από 120.000 άνθρωποι στη NΑΣ λαμβάνουν μισθό απο την AANES που είναι πολύ καλύτερος από το μισθό του καθεστώτος. Οι γέφυρες στη Raqqa αποκαταστάθηκαν. Πολλά άλλα παραδείγματα.

  • Η κατάσταση στις περιφέρειες της ΝΑΣ είναι πολύ καλύτερη από τις περιφέρειες του καθεστώτος. Αυτό που θέλει η AANES είναι να της δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτής της περιοχής.

  • είμασταν σε πόλεμο και αγώνα για την ύπαρξή μας, παραμένουμε σε κατάσταση κρίσης, και δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθούν εκλογές μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 3 Οκτωβρίου 2020/