Προσφυγικός καταυλισμός Καρά Τεπέ, Λέσβος: Ένα μήνα μετά την πυρκαγιά που έκαψε ολοσχερώς το κολαστήριο της Μόριας, ο νέος καταυλισμός περιφράχτηκε, οι μετανάστες μαντρώθηκαν, οι σκηνές στήθηκαν. Τα φώτα της μιντιακής δημοσιότητας στράφηκαν αλλού. Κι έμμειναν 9 χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην άκρη της Ευρώπης-Φρούριο, να κρατάνε τα όνειρα τους για μια καλύτερη ζωή στην «πολιτισμένη» Ευρώπη εγκλωβισμένα μέσα σε σκηνές πάνω στο βρεγμένο χώμα, με τα λιγοστά υπάρχοντα τους να επιπλέουν στη λάσπη της νεροποντής που «έπνιξε» τον καταυλισμό για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Κι ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά την πρώτη πλημμύρα έκανε λόγο για προβλήματα που «αντιμετωπίζονται άμεσα», 6 μόλις ημέρες μετά αποδείχθηκε ότι το Υπουργείο δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα, παρά τον πακτωλό χρημάτων που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να κρατά τους πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη Μυτιλήνη, μακριά από την υπόλοιπη Ευρώπη. Κι έρχεται χειμώνας.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά το Υπουργείο αποφάσισε την εκκένωση δύο αξιοπρεπών δομών διαβίωσης στη Λέσβο, αυτές του ΠΙΚΠΑ και του δημοτικού χώρου του Καρά Τεπέ. Με σκοπό να μαντρωθούν και αυτοί στον μεγαλύτερο καταυλισμό μεταναστών στην Ευρώπη, εκτεθειμένοι στην αγριότητα του καιρού δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε σκηνές που πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει…

BINTEO σχετικά με την εκκένωση του ΠΙΚΠΑ: