Αστυνομική αυθαιρεσία ενάντια σε σκεϊτάδες στη Θεσσαλονίκη. Η είδηση κυκλοφόρησε χθες σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης αλλά κι όλης της χώρας: η αστυνομία συνέλαβε στην πλατεία Αριστοτέλους παρέα νεαρών σκεϊτάδων επειδή οι τελευταίοι δημιούργησαν επεισόδια μετά την προτροπή των αστυνομικών να φορέσουν μάσκες. Μόνο που η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική όπως φαίνεται από το βίντεο που ακολουθεί. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από καταγγελία για φθορά δημόσιας περιουσίας. Οι νεαροί φορούσαν όλοι μάσκα. Έγινε εξακρίβωση στοιχείων (για ποιον λόγο ακριβώς;) κι ενώ το περιστατικό είχε λήξει ένας αστυνομικός άρχισε να τσαμπουκαλεύεται και να τραβάει έναν από τους σκεϊτάδες γιατί ενοχλήθηκε από ένα σχόλιό του.

Με κίνδυνο να επαναληφθούμε και να γίνουμε γραφικοί θα υπογραμμίσουμε ότι αυτό το περιστατικό δείχνει για ακόμη μια φορά τη διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και το μιντιακό κατεστημένο: δεν υπάρχει κρατική ευθύνη παρά μόνο ατομική και για τη διασπορά του ιού ευθύνονται κυρίως οι νέοι που δεν κάθονται στα σπίτια τους (άσχετα αν οι ίδιοι νέοι συνωστίζονται στις μαθητικές αίθουσες, στα ΜΜΕ και στους χώρους εργασίας). Κρατώντας αυτή τη γενική διαπίστωση όμως οφείλουμε να επισημάνουμε 2 πράγματα: i) Το βίντεο που ανάρτησαν τα παιδιά ξεφτιλίζει όλη την κλίκα των δήθεν δημοσιογράφων που για οτιδήποτε συμβεί η μοναδική πηγή πληροφόρησής τους είναι οι διαρροές από την αστυνομία. Είναι εμφανές πως δε μιλάμε για δημοσιογράφους αλλά για παπαγαλάκια της ΕΛ.ΑΣ. και τσάτσους της κυβέρνησης από το πιο μικρό θέμα μέχρι το πιο μεγάλο. ii) Η ολοένα αυξανόμενη καταστολή κι ασυδοσία των αστυνομικών οργάνων που στρέφεται εναντίον της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου αλλά κι εναντίον της νεολαίας αρχίζει και θυμίζει επικίνδυνα λογικές χωροφύλακα της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Αυτές είναι οι νοοτροπίες από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησαν και στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Ας θυμηθεί όμως λίγο η ΕΛ.ΑΣ. τι έγινε τότε. Όσο για τον συγκεκριμένο αστυνομικό που τσαμπουκαλεύεται σε 15χρονους κάνοντας μάλιστα χρήση της ιδιότητάς του, η λέξη “ξεφτίλα” είναι πολύ λίγη για να τον χαρακτηρίσει.

Ακολουθεί το βίντεο του περιστατικού κι η ανάρτηση των παιδιών που εξηγούν πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα.

Σκέιτερς χωρίς μάσκα συνελήφθησαν από την Αστυνομία”. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στην Θεσσαλονίκη, αναφέρεται ότι εξαιρούνται οι περιπτώσεις ατομικής άθλησης. Παρόλα αυτά εμείς ως αθλητές του skateboarding για ευνόητους λόγους τηρούσαμε τα μέτρα και φορούσαμε μάσκα.

Κυκλοφορούν διάφορα ψευδή άρθρα στο διαδίκτυο με τον παραπάνω τίτλο.

Όπως βλέπουμε δεν έγινε τίποτα από όσα αναφέρουν οι ειδήσεις, η αστυνομία έφτασε στον χώρο όπου βρισκόμασταν κάνοντας skate στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη “αφού δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι άσκησης του αθλήματός μας”.

Ζήτησαν λοιπόν εξακρίβωση στοιχείων διότι έγινε καταγγελία για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Η εξακρίβωση έγινε επιτυχώς και ήμασταν έτοιμοι να αποχωρήσουμε από τον χώρο, όταν ένα από τα παιδιά είπε στον αστυνομικό πως αντί να ενοχοποιούν εμάς που αθλούμαστε υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Ο αστυνομικός νευριασμένος απάντησε στον νεαρό πως δεν δέχεται υποδείξεις για την δουλειά του και άρχισε να τον τραβάει με βίαιο τρόπο αυτόν και όποιον από εμάς βρισκόταν εκεί κοντά. Έτσι οδηγηθήκαμε στο τμήμα. Δυο από εμάς μέσα στο περιπολικό και οι υπόλοιποι περικυκλωμένοι από μηχανές.

Τα παιδιά οδηγήθηκαν στο κρατητήριο για εξύβριση κατά των αρχών. Ευχαριστούμε όλα τα media που δίχως να έχουν την παραμικρή πληροφορία για το τι συνέβη δημιούργησαν μια τεράστια “φούσκα” ψευδών ειδήσεων. Το συμβάν δεν είχε να κάνει με την μη τήρηση των μέτρων του Covid αλλά καθαρά με την έχθρα που επικρατεί απέναντι σε αυτό το άθλημα. Τέλος ευχαριστούμε τον αστυνομικό που μας έδειξε πως γίνεται σωστή χρήση της μάσκας”.

Πηγή ανάρτησης: Instagram


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ