Συνολική ενημέρωση και ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις για την Υγεία σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές κινητοποιήσεις για την Υγεία, στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Τις κινητοποιήσεις είχαν καλέσει η ΕΝΙΘ, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ και στηρίχθηκαν από αναρχικές και αριστερές συλλογικότητες και οργανώσεις, ταξικά σωματεία, πρωτοβουλίες και φοιτητικούς συλλόγους.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας ενημέρωσαν σχετικά την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και τα ψέματα της κυβέρνησης σε σχέση με τις “νέες ΜΕΘ” και τα ελλειπή μέτρα που πάρθηκαν, ενώ κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους και τον απλό λαό να στηρίξει τον αγώνα τους, υποσχόμενοι πως αυτοί με την σειρά τους θα είναι πάντα παρόντες σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Επιπλέον, τονίστηκε από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των γιατρών πως είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πάντα όμως με προσοχή και σύνεση, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Οι γιατροί με τις κινητοποιήσεις τους μεταξύ άλλων ζητούν:

  • Νέες Μ.Ε.Θ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας
  • Στελέχωση και εξοπλισμό του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • Επίταξη Ιδιωτικών Κλινικών

Εμείς από την πλευρά μας, ως ριζοσπαστικό-επαναστατικό κίνημα, αλλά και ως καταπιεσμένες και εκμεταλλευόμενες τάξεις συνολικά, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στον αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών, όλων των εργαζομένων στην υγεία. Να σταθούμε απέναντι στις επικίνδυνες πολιτικές της Κυβέρνησης, που βάζουν το συμφέρον του Κεφαλαίου πάνω από την ίδια μας την ζωή.

Επίσης, οφείλουμε να αναδείξουμε τον παραλογισμό της φύσης νέας καραντίνας, την ίδια στιγμή που πλέον γίνεται “επιλογή νεκρών” στα ασφυκτικά γεμάτα και υποστελεχωμένα Νοσοκομεία, στα ΜΜΜ γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερος πανικός, ενώ οι Κυβερνώντες  νίπτουν τας χείρας τους και μιλούν για “λάθος υπολογισμούς”.

Να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους

Στους δρόμους

Εκεί που ήμασταν πάντα

Γιατί το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο

 

******

Δηλώσεις εκπροσώπων του ιατρικού προσωπικού στην κινητοποίηση έξω από το ΑΧΕΠΑ:

Φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ:

ΑΧΕΠΑ ΑΧΕΠΑ ΑΧΕΠΑ ΑΧΕΠΑ ΑΧΕΠΑ ΑΧΕΠΑ

Φωτορεπορτάζ από την συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο:

ΑΧΕΠΑ ΑΧΕΠΑ ΑΧΕΠΑ ΑΧΕΠΑ

 

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ