Κάρλος Παλομίνο:13 χρόνια χωρίς εσένα – 13 χρόνια μαζί σου”

Η 11η Νοέμβρη του 2007 έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του αντιφασιστικού κινήματος ως η μέρα που δολοφονήθηκε ο 16χρονος αντιφασίστας, Κάρλος Παλομίνο (Carlos Javier Palomino), καθώς ταξίδευε με το μετρό για να ενώσει τη φωνή του μαζί με χιλιάδες άλλους αντιφασίστες, ενάντια στην ρατσιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί  από μια νεοναζιστική ομάδα στη λαϊκή γειτονιά Ουσέρα της Μαδρίτης, στην Ισπανία.

Η δολοφονία του Κάρλος Παλομίνο έγινε στον σταθμό Legazpi του μετρό της Μαδρίτης  από τον φασίστα στρατιωτικό Josué Estébanez.

Εκείνες τις πρώτες μέρες μετά τη δολοφονία του Κάρλος, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπάθησαν να χαρακτηρίσουν τη δολοφονία ως συμπλοκή μεταξύ οπαδών ποδοσφαίρου. Αυτό που αποδείχθηκε όμως πολύ γρήγορα ήταν ότι νεοναζί δολοφόνησε αντιφασίστα για ιδεολογικούς λόγους  με μια μαχαιριά ακριβώς στην καρδιά.

Δεν ξεχνάμε!
Δε συγχωρούμε
!

Carlos Vive
Lucha Sigue


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ