Ποιά είναι η υγειονομική βόμβα τελικά; Η κυβέρνηση προσπάθησε να μας πείσει όλες τις προηγούμενες μέρες ότι ο λόγος που απαγόρευσε δια αστυνομικής απόφασης τις διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν «υγειονομικός». Το κράτος νοιάστηκε τόσο πολύ για τη δημόσια υγεία που έφτασε μέχρι και τη συνταγματική εκτροπή αναστέλλοντας το άρθρο 11 του συντάγματος περί ελευθερίας συναθροίσεων. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε μια από τις εκρήξεις μεγαλομανίας του μας ενημέρωσε ότι οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια. Τον είχε διαψεύσει φυσικά λίγες μέρες πριν η ίδια η κυβέρνηση διά στόματος Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος ενημέρωσε πως το 86% των μολύνσεων έχει γίνει σε κλειστούς χώρους. 

Ας δούμε μέσα από το σημερινό φωτογραφικό υλικό ποιος κουβαλάει ιό και γεννάει αρρώστια. Στη Θεσσαλονίκη 300 διαδηλωτές αιφνιδίασαν την ΕΛ.ΑΣ. και συγκεντρώθηκαν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στη συμβολή Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας, δίπλα από το αμερικάνικο προξενείο και 200 μέτρα από το ΑΤ Λευκού Πύργου. Η αρχική εικόνα της διαδήλωσης ήταν αυτή:

Ποιά είναι η υγειονομική βόμβα τελικά;

Ποιά είναι η υγειονομική βόμβα τελικά;

Το σύνολο των διαδηλωτών φορούσε μάσκες και τηρούσε αποστάσεις. Οι μόνοι που δε φορούσαν μάσκες σήμερα στη Θεσσαλονίκη ήταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. όπως φαίνεται από τη φωτογραφία παρακάτω:

Ποιά είναι η υγειονομική βόμβα τελικά;

Μπροστά σε αυτή την εικόνα η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να κάνει μια εγκληματική κίνηση. Εκατοντάδες αστυνομικοί επιτέθηκαν στη συγκέντρωση από όλες τις πλευρές συμπιέζοντας το σώμα της όσο το δυνατόν περισσότερο, δημιουργώντας συνωστισμό σε σημείο πολλοί από τους διαδηλωτές να μη μπορούν να αναπνεύσουν. Το αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής κίνησης ήταν το παρακάτω:

Ποιά είναι η υγειονομική βόμβα τελικά;

Τα ίδια και χειρότερα συνέβησαν και στην Αθήνα. Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από το ΕΣΥ της πανδημίας όπως αποκάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. σε άλλη μια κρίση μεγαλείου ο Μ. Χρυσοχοΐδης:

Και το κερασάκι στην τούρτα, από τη μια η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Πανεπιστημίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα κι από μπροστά της η συμμορία της ΔΕΛΤΑ (νυν ΔΡΑΣΗ) σε μια ακριβώς αντίθετη εικόνα.

Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στη χώρα πλέον που να πιστεύει το κυβερνητικό παραμύθι. Άπαντες αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία σαν μια μεγάλη ευκαιρία για να περάσει την πιο σκληρή, αντεργατική και αντικοινωνική ατζέντα της. Σε αυτή την προσπάθειά της δε διστάζει να θυσιάσει ακόμη και τις ιδεολογικές ρίζες του φιλελευθερισμού, της ιδεολογίας την οποία υποτίθεται εκπροσωπεί.

Έρχεται αντιμέτωπη όμως με τα αποτελέσματα της τυχοδιωκτικής διαχείρισης της πανδημίας. Το μεγάλο της λάθος ήταν η απαγόρευση των συναθροίσεων που της γύρισε μπούμερανγκ. Χιλιάδες κόσμου αψήφησαν σήμερα τον αυταρχισμό κι έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση. Η 17η Νοέμβρη ίσως αποδειχθεί ένα σημείο καμπής, το σίγουρο είναι ότι σήμερα δημιουργήθηκε μια ρωγμή  στο επικοινωνιακό και πολιτικό παραμύθι το οποίο μας πλασάρουν τόσους μήνες.

Όταν η πανδημία γίνεται ευκαιρία για το κράτος και το κεφάλαιο τότε η αντίσταση στη μονιμοποίηση του αυταρχισμού γίνεται μονόδρομος. Το σημερινό στοίχημα κερδήθηκε από την πλευρά του κόσμου του αγώνα. Και συνεχίζουμε…