Σταγιάτες 19/11/2020

Προς Αθανάσιο Μπόγκα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονται μέρα με την μέρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπως είναι γνωστό τις τελευταίες μέρες, βρίσκεται σε μεγάλη πίεση, όπως και το σύστημα υγείας όλης της χώρας. Στις Σταγιάτες έχουμε την τύχη και την χαρά να φιλοξενούμε στο παλαιό δημοτικό σχολείο, ένα πλήρες οργανωμένο φαρμακείο πρώτων βοηθειών, το οποίο δημιουργήθηκε μετά από την διεξαγωγή ειδικών και εγκεκριμένων σεμιναρίων πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στις Σταγιάτες, με πολλούς συγχωριανούς-νες να λαμβάνουν μέρος, αλλά και ειδική πιστοποίηση. Το φαρμακείο πρώτων βοηθειών, αφενός μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη εώς ότου μεταφερθούν στο νοσοκομείο και αφετέρου δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους με μικρής κλίμακας τραύματα, να μην χρειαστεί να επισκεφθούν το νοσοκομείο, συμβάλλοντας έτσι στην όσο γίνεται, αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Δυστυχώς, εδώ και έξι μήνες, ο χώρος του δημοτικού σχολείου Σταγιατών, έχει κλειδωθεί με παρέμβαση του τοπικού εκπροσώπου και στην συνέχεια, του Δημάρχου Βόλου, αποκλείοντας την πρόσβαση στο φαρμακείο πρώτων βοηθειών. Ένα μήνα πριν, συγχωριανός μας, κινδύνεψε σοβαρά από τσίμπημα μέλισσας καθώς καθυστέρησε να βρει φαρμακείο, μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη, ενώ θα μπορούσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά, να αποφύγει τον κίνδυνο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την κατάλληλη νοσηλεία.

Ως εκ τούτου, απαιτούμε από τον Αθανάσιο Μπόγκα, τοπικό εκπρόσωπο Σταγιατών, εντός μίας εβδομάδας, να παραδώσει αντίγραφα των κλειδιών του δημοτικού σχολείου Σταγιατών, σε τουλάχιστο δύο μόνιμους κατοίκους του χωριού μας οι οποίοι έχουν περάσει την σχετική πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου η πρόσβαση στο φαρμακείο να είναι άμεση για όποιον άνθρωπο έχει ανάγκη. Σε περίπτωση άρνησής του, θα φέρει ακέραια τις ευθύνες που του αναλογούν.

Συντονιστική Επιτροπή, Λαϊκής Συνέλευσης Σταγιατών.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ