Αιφνιδιαστική πορεία στη γειτονιά του Βύρωνα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της 6ης Δεκέμβρη 2020, από 120 περίπου διαδηλωτές, που αψήφησαν τη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, που επιβλήθηκε με στόχο την απαγόρευση των εκδηλώσεων μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από μπάτσο στα Εξάρχεια και την Εξέγερση που ξέσπασε τον Δεκέμβρη του 2008.

Η πορεία ελίχθηκε μέσα στους δρόμους του Βύρωνα φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια και μοιράζοντας κείμενα, καθώς από τα μπαλκόνια διακρίνονταν κάτοικοι που χειροκροτούσαν ή σήκωναν τη γροθιά ως σινιάλο αλληλεγγύης.

Η πορεία έληξε με το σύνθημα “Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη, Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη” χωρίς απώλειες, πρόστιμα ή προσαγωγές και συλλήψεις, παρά τις προσπάθειες των μπάτσων με το ελικόπτερο της αστυνομίας, τις μηχανές των ΔΙΑΣ και μια διμοιρία χακί ΜΑΤ που έφτασε καταϊδρωμένη.

Διαβάστε επίσης:

6 Δεκέμβρη 2020: Η χούντα στο κέντρο της πόλης και η αντίσταση της αξιοπρέπειας [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα ψέμματα του ΣΚΑΙ για τη χειροβομβίδα της ΕΛΑΣ σε πολυκατοικία και η αλήθεια για το γεγονός [ΒΙΝΤΕΟ]

Απρόκλητη και δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση στο μνημείο Γρηγoρόπουλου


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ