Αποκάλυψη: Η υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ σε ρόλο ασφαλίτη! 

Μια απίστευτη υπόθεση βγαίνει στο φως μέσα από διάφορα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ, που έφτασαν στα χέρια μας σήμερα: Σύμφωνα με τις αναφορές που συντάσσονται τακτικά από το προσωπικό, η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν περιορίζεται μόνο στον “τυπικό” της ρόλο, δηλαδή αυτό της “φύλαξης του πανεπιστημίου” από διάφορα “εξω-πανεπιστημιακά στοιχεία”, της αποτροπής φθορών και της  όποιας “βοήθειας” μπορεί να προσφέρει στα μέλη  της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αντίθετα, φέρεται να έχει αναλάβει κανονικότατα τον ρόλο του “πανεπιστημιακού ασφαλίτη”.

Τα εν λόγω έγγραφα της υπηρεσίας φέρνουν στην επιφάνεια πως το προσωπικό φύλαξης παρακολουθεί, καταγράφει και γνωρίζει άριστα (με ονόματα, αριθμούς και ημέρες/ώρες) τις πολιτικές διεργασίες, συζητήσεις κλπ από ομάδες του ανταγωνιστικού κινήματος, που λαμβάνουν χώρα μέσα στο campus και ενημερώνει τακτικά για όλα αυτά τις αρχές, καταρχάς, του Πανεπιστημίου.

Δεν μιλάμε εδώ απλά για καταγραφή συμβάντων “ανομίας” μέσα στο ΑΠΘ -αν και καταγράφονται και τέτοια περιστατικά, όπως μικροκλοπές αντικειμένων, είναι εντελώς ενδεικτική η απουσία αναφορών σχετικά με πιάτσες ναρκωτικών κλπ, που ξέρουμε πως εδώ και χρόνια έχουν φυτευτεί μέσα το ΑΠΘ, αλλά και από ποιον- αλλά πλήρη παρακολούθηση των ατόμων του κινήματος που μπαίνουν και βγαίνουν από το campus, χαρτογράφηση και κατ’ όνομα αναφορά ομάδων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων με ακρίβεια λεπτού! Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό, καταγράφονται αναλυτικά οι ομάδες και οι οργανώσεις που καλούν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, οι οποίες τυπικά και παραδοσιακά ξεκινούν από το εσωτερικό του ΑΠΘ, όπως π.χ. η Διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Μάλιστα, τα έγγραφα αυτά δεν καταστρέφονται μετά από τη χρήση τους, αφού όπως πολύ καλά μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στις φωτογραφίες των εγγράφων, κάποια από αυτά χρονολογούνται από το περασμένο καλοκαίρι, κάτι που κάνει συνεχή την έκθεση των προσωπικών στιγμών – κινήσεων των παρακολουθούμενων ατόμων.

Για ποιον ακριβώς λόγο παρακολουθούνται οι πολιτικές δραστηριότητες των ανθρώπων του κινήματος από μια υπηρεσία φύλαξης, όταν μάλιστα δεν μιλάμε απλά για περιπτώσεις “φθορών” (τέτοιες ονομάζονται και τα πολιτικά συνθήματα σε τοίχους άλλωστε) κλπ, αλλά για συζητήσεις, εκδηλώσεις, προσυγκεντρώσεις; Αυτό δεν αποτελεί δικαιοδοσία καμιάς ιδιωτικής υπηρεσίας, ούτε βέβαια και της ίδια της Κρατικής Ασφάλειας επίσημα, με αυτόν τον τρόπο, αλλά ας μη γελιόμαστε, αυτό είναι το έργο των τελευταίων ουσιαστικά. Το ζήτημα εδώ είναι αν η ΕΛΑΣ γνωρίζει περί αυτών και έχει παραχωρήσει και επίσημα αυτή την δικαιοδοσία στην υπηρεσία φύλαξης -κάτι που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα εκτός των άλλων.

Δεδομένου του ότι η υπηρεσία ασφάλειας αναφέρει και λογοδοτεί στον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, ο οποίος σήμερα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, δεν δίστασε να ενημερώσει εισαγγελείς και μπάτσους για την Κατάληψη της Πρυτανείας από τους Φοιτητές και μάλιστα να τους χρεώσει ψευδώς “φθορές” και “διακοπή της εύρυθμης λειτουργίας” των υπηρεσιών και των λειτουργιών, δεν έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το αν οι εν λόγω “αναφορές” των εργαζομένων της υπηρεσίας καταλήγουν στα χέρια της αστυνομίας.

Φυσικά δεν είμαστε αφελείς, ξέρουμε πως κάθε κίνηση των πολιτών (πόσο μάλλον του ριζοσπαστικού κινήματος), κάθε συνομιλία του, κάθε του τηλεφώνημα, καταγράφονται και χρησιμοποιούνται καταλλήλως για την χαρτογράφηση και την καταστολή. Τέτοιες περιπτώσεις έχουν ήδη γίνει γνωστές στο παρελθόν, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την πιστότητα του κράτους απέναντι στους πολίτες.

Ωστόσο, εδώ δεν μιλάμε για μια κρατική υπηρεσία. Δεν μιλάμε για την παρακολούθηση “ύποπτων” κινήσεων από την Κρατική Ασφάλεια. Μιλάμε για την παράνομη παρακολούθηση πολιτών από μια ιδιωτική εταιρία, που θεωρητικά παρέχει μια υπηρεσία – εργολαβία φύλαξης, με μοναδικό γνώμονα τα πολιτικά πιστεύω.

Έτσι μάλλον φαντάζεται η Κυβέρνηση, η Αστυνομία και η Πρυτανεία τα μελλοντικά Πανεπιστήμια, όταν μιλάει για “χώρους ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων” και όχι για “άβατα και εστίες ανομίας” (sic): Η ανταλλαγή απόψεων είναι “ελεύθερη”, αλλά καταγράφεται. Τα “άβατα” και οι “εστίες ανομίας” υπάρχουν, αλλά μόνο για να παρανομούν αυτοί που λογοδοτούν στην αστυνομία και την ασφάλεια.

Μπορεί το μπλοκ της “τάξης και της ασφάλειας”, του “πατρίς – θρησκεία – οικογένεια”, δηλαδή τα αφεντικά και οι πολιτικοί τους σφουγγοκωλάριοι,  να ονειρεύονται μια επιστροφή στην “χρυσή” δεκαετία του ’50-’60, στα ιδιώνυμα, τον πολιτικό στιγματισμό και τον κοινωνικό συντηρητισμό, αλλά θα πρέπει να ξέρουν πολύ καλά πως το ποτάμι της ιστορίας δεν γυρίζει πίσω. Ότι κάνουν θα τους γυρίσει πίσω διπλό. Ο αγώνας των καταπιεσμένων τάξεων και ανθρώπων για ελευθερία και αξιοπρέπεια δεν κάνει πισωγυρίσματα, ακόμη κι αν κάποτε βρίσκει μπροστά του εμπόδια που μπορεί να φαίνονται ανυπέρβλητα.

Να λογοδοτήσει άμεσα η υπηρεσία φύλαξης και ο Πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου προσωπικά για αυτή την απίστευτη υπόθεση παράνομης παρακολούθησης πολιτών. 

Να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες ελέγχου για τις πράξεις αυτές.

Να ξεκαθαρίσει η ΕΛΑΣ την σχέση της ή μη με αυτό το κύκλωμα παρακολούθησης πολιτών με γνώμονα τα πολιτικά τους πιστεύω


Τα έγγραφα που φανερώνουν την ασφαλίτικη δράση της υπηρεσίας φύλαξης

υπηρεσία

υπηρεσία

υπηρεσία

υπηρεσία

υπηρεσία

 

υπηρεσία

υπηρεσία

υπηρεσία

υπηρεσία


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ