Κρείττον του λαλείν το σιγάν, του Δήμου Βοσινάκη

Τα χρόνια που ήταν στη μόδα ο σεβασμός έχουν περάσει. Ο σεβασμός προς τον εχθρό είναι κάτι άγνωστο. Τώρα που το ζήτημα με τον απεργό πείνας βαδίζει προς το, όποιο, τέλος του ας θυμηθούμε όλοι μαζί κάποια πράγματα. Η σκληρή και ενίοτε χαιρέκακη στάση του ελληνικού κράτους μέσω των Μάργκαρετ Θάτσερ από τα Λιντλ εκπροσώπων του μπορεί να καυλώνει τους τηλεθεατές του ΣΚΑΙ και να εντυπωσιάζει μερικές χιλιάδες ένστολους που αν δεν ήταν στην αστυνομία δεν θα έβρισκαν δουλειά ούτε σαν βοηθοί χειριστές αυτόματης τέντας, αλλά δεν ανταποκρίνεται στα αληθινά γεγονότα. Υπενθυμίζω ότι τον απεργό πείνας δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν ποτέ οι αστυνομικές αρχές του ελληνικού κράτους, αν και είχαν έρθει αντιμέτωποι σε τρυφερά τετ α τετ πάμπολλες φορές (για παράδειγμα Σεπόλια στις 20/11/91, Λουίζης Ριανκούρ στις 23/3/1992 και σε δεκάδες καταδιώξεις μετά από ενέργειες).

Υπενθυμίζω ότι παραδόθηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ ένα μεσημέρι στις 5/9/2002 με τον ταξιτζή που τον μετέφερε να τον κυνηγάει έξω από την είσοδο της αστυνομικής διεύθυνσης για να του δώσει τα ρέστα από το 50ευρω, την ίδια ώρα που σχολούσαν δεκάδες ασφαλίτες χωρίς να τον αντιληφθεί κανένας. Υπενθυμίζω ότι παρά το λυσσαλέο κυνήγι για τη σύλληψή του σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, αυτός ήταν στο Αγκίστρι για ένα μήνα. Υπενθυμίζω ότι οι αστυνομικές αρχές το καλοκαίρι του 2002 είχαν γίνει ρεζίλι πιάνοντας 3-4 άτομα που απλά έμοιαζαν εμφανισιακά με το αντικείμενο του πόθου τους. Επομένως, ας αφήσει το ελληνικό κράτος τις μεγαλοστομίες γιατί δεν πείθουν κανένα. Αυτοί έφτιαξαν ένα ειδικό φωτογραφικό νόμο για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν, αυτοί πρέπει να εφαρμόσουν τον ειδικό και φωτογραφικό νόμο που έφτιαξαν είτε τους αρέσει, είτε όχι.

Για το τέλος, έχω να παραθέσω μερικές φωτογραφίες. Στην πρώτη φωτογραφία είναι η κηδεία του Μπόμπι Σαντς το 1981 και οι φωτογραφίες των 10 νεκρών απεργών πείνας που η Μάργκαρετ Θάτσερ οδήγησε στον θάνατο. Στη δεύτερη φωτογραφία, είναι οι πανηγυρικές αντιδράσεις από τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ στις 8/4/2013.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ