Το “εμβολιασμένο” Ισραήλ δημεύει την βοήθεια των Παλαιστίνιων

από | 4 Απρ, 2021

Το “εμβολιασμένο” Ισραήλ δημεύει την ανθρωπιστική βοήθεια των Παλαιστίνιων

Ενώ η Ελληνική κυβέρνηση υπογράφει συνέχεια συμφωνίες με το Ισραήλ και ευελπιστεί την είσοδο Ισραηλινών τουριστών στην χώρα ελπίζοντας οτι θα σώσει την καλοκαιρινή παρτίδα η κλιμάκωση της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών που περιλαμβάνει μια σειρά από εσκεμμένες επιθέσεις από το Ισραήλ κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας που δωρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν τριπλασιαστεί από τον μηνιαίο μέσο όρο που τεκμηριώθηκε το 2020.

Της Martha Golfín Δημοσιεύτηκε στις 4 Απριλίου 2021

Ο Riyad Mansour , υπουργός και μόνιμος παρατηρητής του  Κράτους της Παλαιστίνης  στα  Ηνωμένα Έθνη  απέστειλε επιστολή, στον  Γενικό Γραμματέα, στην Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης και στην Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ  στην οποία καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση των εντάσεων και τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης στην Παλαιστίνη ως συνέπεια των  παράνομων πολιτικών και πρακτικών του Ισραήλ, το  οποίο συνεχίζει να προκαλεί τεράστια ζημιά στον παλαιστινιακό άμαχο πληθυσμό στις προσπάθειές τους να αποικίσουν και να προσαρτήσουν γη που δεν είναι δική τους, όλα αυτά σε σοβαρή και συνεχή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

«Οι   ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να  σκοτώνουν, να τραυματίζουν και να εξαφανίζουν Παλαιστίνιους αμάχους . Την Παρασκευή 19 Μαρτίου, ένας 45χρονος Παλαιστίνιος,  Atef Yousef Hanaysha , πέθανε αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ισραηλινούς στρατιώτες που  επιτέθηκαν σε διαδηλωτές κατά των οικισμών  κοντά στο χωριό Beit Dayan, ανατολικά της  Nablus , στην   κατεχόμενη Δυτική Όχθη . Ο Atef αφήνει πίσω του μια γυναίκα και τρία παιδιά, καθώς και την ευρύτερη οικογένειά του, των οποίων η ζωή έχει καταστραφεί από αυτή την απώλεια », λέει ο Mansour.

Πολλοί Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους από την κατοχή και την αδιάκοπη επέκταση των οικισμών. Ωστόσο,  κάθε νόμιμη αντίθεση στην κλοπή παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ και την απαλλοτρίωση περιουσιακών στοιχείων παλαιστινιακών οικογενειών συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με τη θανατηφόρα και εγκληματική χρήση βίας  από Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι δεν ανησυχούν για την πιθανότητα να θεωρηθούν υπόλογοι, καθώς υπάρχει μια κουλτούρα ατιμωρησίας.

Την ίδια ημέρα που ο Ισραηλινός Στρατός διέπραξε τη δολοφονία που περιέγραψε ο Mansour στην επιστολή του, παρόμοια περιστατικά συνέβησαν επίσης σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης, όπως αναφέρεται από τον μόνιμο παρατηρητή.

«Στην Ayn al-Bayda, κοντά στη Γιάτα, στη νότια Δυτική Όχθη, Ισραηλινοί στρατιώτες  επιτέθηκαν σε αμάχους που είχαν συγκεντρωθεί για μια εβδομαδιαία διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους χωρικούς των οποίων η γη κινδυνεύει να κατασχεθεί  για να επεκταθούν οι Ισραηλινοί οικισμοί. Πριν από τρεις εβδομάδες, οι Ισραηλινοί έποικοι με μπουλντόζες εισέβαλαν σε μεγάλες εκτάσεις αγροτεμαχίων που ανήκαν σε τέσσερις οικογένειες από την Ayn al-Bayda. Αρκετοί Παλαιστίνιοι ξυλοκοπήθηκαν και τραυματίστηκαν από δακρυγόνα που πυροβολήθηκαν από τις δυνάμεις κατοχής που συνοδεύουν τους Ισραηλινούς εποίκους που έκαναν επιδρομή στο Khan al-Laban, έναν αρχαιολογικό χώρο της Οθωμανικής εποχής στο χωριό Αλ-Λούμπαν, την Παρασκευή. “.

Από την άλλη πλευρά, ο Mansour καταγγέλλει ότι στις 18 Μαρτίου  μια ολόκληρη οικογένεια δέχθηκε επίθεση σε μια φερόμενη «επιχείρηση αναζήτησης και σύλληψης»  που πραγματοποιήθηκε από τον στρατό κατοχής στην πόλη Bayt Ummar, στη νότια Δυτική Όχθη. Ισραηλινοί στρατιώτες, εξηγεί ο Mansour, εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας Abu Mariah και επιτέθηκαν στον πατέρα, στην 50χρονη σύζυγό του και στις δύο κόρες τους, 27 και 21 ετών. Δύο γιοι από την ίδια οικογένεια είναι φυλακισμένοι σε ισραηλινές φυλακές. Ένας από αυτούς, ηλικίας 17 ετών, συνελήφθη τον Απρίλιο του περασμένου έτους και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και ο άλλος, 26 ετών, βρίσκεται σε διοικητική κράτηση χωρίς κατηγορία ή δίκη από τον περασμένο Μάιο. «Όπως συνέβη σε πολλούς άλλους Παλαιστινίους, Όλη η ζωή αυτής της οικογένειας έχει χαρακτηριστεί και καταστραφεί από την ισραηλινή κατοχή . Πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα ήταν η ζωή τους εάν δεν υπήρχε αυτή η παράνομη και σκληρή κατοχή », λέει ο μόνιμος παρατηρητής της Παλαιστίνης στην επιστολή του.

Ταυτόχρονα με αυτές τις επιθετικές πράξεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την  παράνομη εκστρατεία προσάρτησης και αποικιακού διακανονισμού του Ισραήλ  και αποτελούν άμεση συνέπεια αυτής της εκστρατείας, υπήρξε συνεχής  κατεδάφιση παλαιστινιακών σπιτιών  και υπάρχει απειλή για περαιτέρω κατεδαφίσεις και εξώσεις Παλαιστινιακών οικογενειών εντός   και γύρω από την Ανατολική Ιερουσαλήμ , μια σοβαρή ανησυχία που έχουμε εκφράσει με διαδοχικές επιστολές.

Όπως ανέφερε  το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ , μόνο  τον Φεβρουάριο του 2021, το Ισραήλ κατεδάφισε, ανάγκασε την κατεδάφιση ή κατάσχεσε 153 παλαιστινιακές περιουσίες, εκτοπίζοντας 305 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 172 παιδιών, τα οποία επηρέασαν τα προς το ζην άλλων 435 ατόμων . Αυτή η κλιμάκωση περιλαμβάνει μια σειρά από  εσκεμμένες επιθέσεις από το Ισραήλ κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση , οι οποίες έχουν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με τον μηνιαίο μέσο όρο που τεκμηριώθηκε το 2020. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Mansour υπενθυμίζει τις επανειλημμένες κατεδαφίσεις και κατασχέσεις βοήθειας στην JIrbet Humsa, συμπεριλαμβανομένων Καταστροφή καταφυγίων, εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και δομών διαβίωσης, αφήνοντας τουλάχιστον 60 εκτοπισμένους, συμπεριλαμβανομένων 35 παιδιών.

Αυτή η κλιμάκωση αντιπροσωπεύει  αύξηση 65% σε σύγκριση με τον μηνιαίο μέσο όρο των κατεδαφίσεων του 2020 . Το μοτίβο και η πρόθεση είναι ξεκάθαρα: αποκτήστε περισσότερα παλαιστινιακά εδάφη Και πάλι, υπάρχει μια πολύ άμεση σχέση μεταξύ των κατεδαφίσεων και των εξώσεων και των σχεδίων αποικισμού του Ισραήλ.

Η  επέκταση των οικισμών  τροφοδοτεί τις κατεδαφίσεις και τον εκτοπισμό Παλαιστινίων, καθώς η κατοχή προσπαθεί να κατάσχει και να προσαρτήσει στην πραγματικότητα όσο το δυνατόν περισσότερη παλαιστινιακή γη με όσο το δυνατόν λιγότερους Παλαιστίνιους. Σε όλο τον κόσμο, αυτό ονομάζεται  εθνοκάθαρση .

Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο, αλλά μάλλον μέρος ενός  σκόπιμου σχεδίου του Ισραήλ να αναγκάσει τους Παλαιστίνιους, μουσουλμάνους και χριστιανούς, να εγκαταλείψουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να τους αντικαταστήσουν με Ισραηλινούς εποίκους, κυρίως υπερ-Ορθόδοξους Εβραίους .

Το εν λόγω σχέδιο στοχεύει επίσης να κατακερματίσει τη φυσική σύνδεση μεταξύ των παλαιστινιακών γειτονιών της πόλης και να διακόψει τη φυσική σύνδεση της Ιερουσαλήμ με το υπόλοιπο της παλαιστινιακής επικράτειας, ως μέρος των προσπαθειών επιβεβαίωσης της ισραηλινής κυριαρχίας επί της Ιερουσαλήμ, σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Δυστυχώς, η  ευχαρίστηση, η άρνηση αποτροπής και τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας επέτρεψαν αυτά τα παράνομα σχέδια να εφαρμοστούν σταδιακά και σταθερά , καθώς το Ισραήλ προχωρά μπροστά χωρίς φόβο για συνέπειες, αντίποινα ή κυρώσεις, όπως συμβαίνει με άλλους. εχθρούς του Ισραήλ.

Είναι καιρός να τερματίσουμε αυτήν την κατάφωρη ατιμωρησία που προκαλεί τόση ζημιά και απελπισία στον παλαιστινιακό λαό, καταστρέφοντας τις προοπτικές για μια δίκαιη λύση και τροφοδοτώντας το μίσος και τις συγκρούσεις. Ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας με τρόπους που σέβονται πλήρως τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αυτοδιάθεσης και της επιστροφής, εγγυώνται την ισότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους και επιτυγχάνουν ειρήνη και ασφάλεια μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ. , σύμφωνα με τη διεθνή συναίνεση για τη λύση των δύο χωρών που βασίζεται στα σύνορα πριν από το 1967, όπως κατοχυρώνεται εδώ και αρκετό καιρό στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: palestinalibre.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παλαιστίνιων Παλαιστίνιων Παλαιστίνιων Παλαιστίνιων Παλαιστίνιων Παλαιστίνιων Παλαιστίνιων

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...