Εργατική συγκέντρωση 6 Μάη | Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Κορίνθου

Μέσα στην καραντίνα, καθώς είμαστε εγκλωβισμένες και απομονωμένοι, η κυβέρνηση δείχνει με θράσος το μίσος της για την εργατική τάξη και την αγάπη της για τα αφεντικά.

Ιδιωτικοποιεί ό,τι δημόσιο έχει απομείνει και ταυτόχρονα, στο όνομα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, θέττει προς ψήφιση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ορίζει:

-κατάργηση της 8ωρης εργασίας και προαιρετική πληρωμή των υπερωριών, νομοθέτηση τελικά του 10ώρου.

-απελευθέρωση ατομικών συμβάσεων και μεταφορά αρμοδιοτήτων για επίλυση διαφορών με την εργοδοσία από την επιθεώρηση εργασίας στον Οργανισμό Μεσολάβησης.

Έτσι, οι θεσμικές διεκδικήσεις μας απέναντι στις παρανομίες των αφεντικών, θα μπαίνουν στο συρτάρι.

Παράλληλα, μη θεσμικές διεκδικήσεις ποινικοποιούνται, όπως η απεργία με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, το “προσωπικό ασφαλείας” και το λοκ άουτ του εργοδότη. Επίσης για τα σωματεία προβλέπεται φακέλωμα και στοχοποίηση.

τηλεργασία (που ήρθε εκτάκτως αλλά θα μείνει) με όρους “συνεργάτη” και όχι εργαζόμενου.

Για όλα αυτά, εμείς, η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας, πρέπει να αντιδράσουμε τώρα!

Μέσα στις μοντέρνες φυλακές που έγιναν οι γειτονιές μας θέλουν να εργαζόμαστε σε συνθήκες σκλαβιάς για να γλιτώσουν κάθε συνέπεια της κρίσης τα αφεντικά.

Εργατική συγκέντρωση 6 Μάη 18:30, Φλοίσβος

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Κορίνθου

Εργατική συγκέντρωση 6 Μάη | Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Κορίνθου. Μέσα στην καραντίνα, καθώς είμαστε εγκλωβισμένες και απομονωμένοι [...]


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ