Τζούλια Γουόρντ Χάουε 1870. Η Διακήρυξη της Ημέρας της Μητέρας

από | 10 Μάι, 2021

Δικαιώματα των Γυναικών και Κοινωνική Δικαιοσύνη: Η Διακήρυξη της Ημέρας της Μητέρας της Τζούλια Γουόρντ Χάουε 1870, Μια Ημέρα Ειρήνης
Ένα μανιφέστο κατά του πολέμου που θρηνεί τους νεκρούς, τους θανάτους και τους στρατιώτες χωρίς ψυχή που επιστρέφουν από τα πεδία των δολοφονιών

Από τον  Δρ Gary G. Kohls

Global Research, 09 Μαΐου 2021 Global Research 14 Μαΐου 2017

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2017

Πριν από 150 χρόνια, οι καταστροφικές ανθρώπινες και οικονομικές συνέπειες του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου έγιναν ολοένα και πιο εμφανείς, ειδικά σε ορισμένες σκεπτόμενες σοφές γυναίκες που είχαν δει τα γεμάτα τεστοστερόνη αγαπημένα τους πρόσωπα να βαδίζουν με ανυπομονησία σε αυτόν τον «άθλιο» πόλεμο 5 χρόνια νωρίτερα. Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες, όπως συμβαίνει ακόμα σήμερα, δεν είχαν ιδέα για την ψυχολογική και πνευματική καταστροφή που προέρχεται από τη δολοφονία συνανθρώπων έως ότου ήταν πολύ αργά. Αλλά η καλά κρυμμένη αλήθεια τους χτύπησε όταν είδαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να επιστρέφουν σπίτι, να αλλάζουν για πάντα. Κάποιοι επέστρεψαν στο σπίτι νεκροί, κάποιοι απλώς τραυματίστηκαν σωματικά, αλλά όλοι ήταν πνευματικά νεκροί.

Αυτός ο «πατριωτικός» πόλεμος βασικά κατέληξε σε αμοιβαία εξάντληση το 1865. Οι βόρειοι στρατιώτες (που ήταν αριθμητικά ισχυρότεροι) δεν ένιωθαν χαρούμενοι για την σπουδαία νίκη »- απλά ένιωθαν ανακούφιση. Πολλές γυναίκες της εποχής του εμφυλίου πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της Howe, είχαν συμμετάσχει με ενθουσιασμό στο να κυματίζουν τη σημαία που μπορούν εύκολα να κατασκευάσουν οι υπερασπιστές του πολέμου και αυτοί που κερδίζουν απο αυτόν. Η προπολεμική προπαγάνδα απευθύνεται πάντοτε σε φτωχούς και εργαζόμενους που πρέπει να εξαπατηθούν για να κάνουν το βλαβερό βρώμικο έργο του να σκοτώνουν και να σκοτώνονται.

Η Τζούλια Γουόρντ Χάουε , συγγραφέας της  Διακήρυξης της Ημέρας της Μητέρας του 1870, από νωρίς, ήταν υποστηρίκτρια του σκεπτικού του Στρατού της Ένωσης κατά της δουλείας στην διεξαγωγή ενός πολέμου για να αποτρέψει τους πολιτικούς και τους βιομηχάνους υπέρ της δουλείας στο Συνομοσπονδιακό Νότο από την αποχώρηση από την ένωση για το ζήτημα της δουλείας.

Η Howe ήταν ένα ευαίσθητο και καλά μορφωμένο μεσαίο παιδί μιας οικογένειας ανώτερης τάξης. Ήταν επίσης μια ποιήτρια που, στις πρώτες μέρες του Εμφυλίου Πολέμου, είχε γράψει το «Ο Ύμνος της Μάχης της Δημοκρατίας» χρησιμοποιώντας πολλούς στίχους που βασίζονται στη βίβλο. Η Χάουε είχε σκοπό να τραγουδήσει το τραγούδι της ως τραγουδίστρια. Ωστόσο, εξαιτίας μερικών από τους στίχους που προσμοιάζουν με μάχες και τον εξαιρετικά επιδεκτικό ρυθμό του, υιοθετήθηκε γρήγορα από τους προπαγανδιστές του Union Army ως το πιο εμπνευσμένο πολεμικό τραγούδι του, μια πραγματικότητα για την οποία η Χάουε πιθανότατα μετάνιωσε όταν η μαζική σφαγή του πρώτου «ολοκληρωτικού πολέμου» στον κόσμο έγινε σαφής σε αυτήν.

Η Howe έγραψε το «Battle Hymn» σε μια συνεδρίαση (τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Νοεμβρίου 1861), αλλά σύντομα έγινε ειρηνίστρια και αντιπολεμική ακτιβίστρια. Τη στιγμή που έγραψε το τραγούδι, ο Εμφύλιος Πόλεμος μόλις ξεκίνησε και δεν είχε ακόμη εκφυλιστεί στη μαζική σφαγή που κατέστη δυνατή χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις στον οπλισμό (κυρίως πυροβολικό και τουφέκια που ήταν πιο ακριβή) που θα καταστήσουν το ιππικό, το δόρι και το σπαθί ξεπερασμένα.

Τότε ο Τύπος δεν λογόκρινε ΟΛΕΣ τις φρίκες του πολέμου

Η εξέλιξη της Χάουε από την μαζορέτα υπέρ του πολέμου στον αντιπολεμικό ακτιβισμό πραγματοποιήθηκε αφού είδε την αμοιβαία μαζική σφαγή του πολέμου μεταξύ των πολιτειών (1861 – 1865). Μέχρι τη στιγμή που πρότεινε μια εθνική ημέρα πένθους για τα θύματα όλων των πολέμων, είχε επίσης συνειδητοποιήσει το μακελειό που συνέβαινε στο εξωτερικό στον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο, ο οποίος είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 1870.

Αυτός ο πόλεμος, που κέρδισε η Γερμανία, ήταν σύντομος, αλλά σχεδόν 100.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δράση και άλλοι 100.000 τραυματίστηκαν σοβαρά. Όπως είναι τραγικά φυσιολογικό για τα έθνη πολεμιστών όλων των ιστορικών εποχών, κανείς δεν σκέφτηκε να μετρήσει τα ψυχολογικά και πνευματικά θύματα σε στρατιώτες ή πολίτες. Αλλά η Howe κατάλαβε. Η συνειδητοποίησή της για τις πραγματικότητες του πολέμου ήταν δυνατή επειδή οι ανταποκριτές του πολέμου είχαν τη δυνατότητα να γράφουν για τη βάρβαρη φύση του σύγχρονου πολέμου, που τρομοκρατούσε τους ευαίσθητους ανθρώπους όπως η Χάουε.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για τους ειρηνιστές, προσανατολισμένους στη δικαιοσύνη και συμπονετικούς παρατηρητές να αναγνωρίσουν ότι ο πόλεμος ήταν όντως, το ισοδύναμο της κόλασης στη γη. Η Howe κατάλαβε τι εννοούσε ο στρατηγός του εμφυλίου πολέμου  William Tecumseh Sherman  όταν εξέφρασε τη διάσημη δήλωσή του σχετικά με τη σατανική φύση του πολέμου. Η δήλωση του Σέρμαν κατηγορούσε τα « Chicken Hawks *» της εποχής του :

«Ομολογώ χωρίς ντροπή ότι είμαι άρρωστος και κουρασμένος από τον πόλεμο. Η δόξα του είναι πανέμορφη. Μόνο αυτοί που δεν έχουν ακούσει ποτέ τους κραυγές και τους λιγμούς των τραυματιών, φωνάζουν δυνατά για περισσότερο αίμα, περισσότερη εκδίκηση, περισσότερη ερήμωση. Ο πόλεμος είναι κόλαση.”

* Το Chicken Hawks  είναι πολιτικοί ή οικονομικοί ηγέτες που κυματίζουν τον πόλεμο, οι οποίοι δεν έχουν βιώσει ποτέ τις φρικτές πραγματικότητες του στρατιωτικού πολέμου και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προωθήσουν τον μιλιταρισμό και να απομακρύνουν τους γιους και τις κόρες κάποιου άλλου «στο δρόμο του θανάτου». Πρόσφατα παραδείγματα περιλαμβάνουν Ρεπουμπλικάνους, όπως ο Donald Trump, ο Mike Pence, ο Ted Cruz, ο Marco Rubio, ο Jeb Bush, ο Scott Walker, ο Chris Christie, ο Mike Huckabee, ο George W. Bush, ο Dick Cheney, ο Karl Rove, ο Donald Rumsfeld, ο John Ashcroft, η Κοντολέζα Ράις, ο Mitch McConnell, Newt Gingrich, Paul Wolfowitz, Douglas Feith, Richard Perle, Eliot Abrams, Rudy Guiliani, Rick Santorum, Phil Gramm, και πολλοί Δημοκρατικοί επίσης, συμπεριλαμβανομένων των Bill Clinton, Barack Obama και Hillary Clinton.

Ο κατάλογος των ελίτ Chicken Hawk περιλαμβάνει επίσης πολλούς δεξιούς δημοσιογράφους και αναλυτές που αγαπούν ιδιαίτερα να νικήσουν τον πόλεμο του πολέμου, αλλά οι οποίοι επίσης απέφυγαν να υπηρετήσουν στον ίδιο τον στρατό, συμπεριλαμβανομένων των Bill O’Reilly, Sean Hannity, Glenn Beck, Charles Krauthammer, George Will, Bill Kristol, Rush Limbaugh κ.λπ. κ.λπ.

Οι γυναίκες σε όλη την ιστορία έχουν παρακολουθήσει τους γιους και τους συζύγους τους να επιστρέφουν σπίτι με διαλυμένα σώματα, μυαλό και πνεύμα. Αυτοί οι ψυχολογικά τραυματισμένοι βετεράνοι, ανεξάρτητα από ποια πλευρά της γραμμής μάχης πολεμούσαν, και αν διεκδικούσαν κάποιο είδος νίκης ή όχι, όλοι νικήθηκαν εξίσου όταν τελείωσε ο πόλεμος. Και οι περισσότεροι από αυτούς δεν θεώρησαν ποτέ τους εαυτούς τους ως ήρωες έως ότου κάποιος άλλος επέμενε στον ορισμό. Το σώμα και ο εγκέφαλός τους είχαν αλλάξει για πάντα και το γνώριζαν. Και στις καρδιές τους ήξεραν ότι ο πόλεμος δεν ήταν ένδοξος.

Η καρδιά των στρατιωτών: το PTSD του εμφυλίου πολέμου

Η απροσδόκητη εξέλιξη για πολλές από τις μητέρες των επαναπατρισμένων στρατιωτών του Εμφυλίου Πολέμου ήταν το γεγονός ότι, ενώ πολλοί από τους βετεράνους επέστρεψαν στο σπίτι τους χωρίς να εμφανίζουν σωματικές ουλές, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ακόμη ψυχικά ανάπηροι και πολλοί από αυτούς στην πραγματικότητα χειροτέρευσαν σταδιακά μετά την επιστροφή τους στο σπίτι . Σε περιπτώσεις τραύματος που προκαλείται από την μάχη, το θεραπευτικό αποτέλεσμα του χρόνου δεν λειτουργεί όπως μπορεί να λειτουργήσει σε λιγότερο σοβαρούς τύπους τραύματος.

Οι βετεράνοι στρατιώτες με διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) , έχουν πολύ συχνά πρόβλημα να λειτουργούν στην κοινωνία μετά τον πόλεμο. Πολλοί γίνονται σοβαρά καταθλιπτικοί και / ή ανήσυχοι και υποφέρουν απενεργοποιημένες ανατροφοδοτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας του αρχικού τραύματος (που ονομάζονται εφιάλτες όταν συμβαίνουν στον ύπνο τους, αλλά οι οποίες συνήθως διαγιγνώσκονται εσφαλμένα από ψυχίατρους ως ψευδαισθήσεις – εξηγώντας έτσι την ψευδώς υψηλή συχνότητα εμφάνισης «σχιζοφρένειας» στο Βιετνάμ ). Μπορεί να έχουν σοβαρή αϋπνία (και συνεπώς στέρηση ύπνου), σοβαρά προβλήματα συγκέντρωσης και συχνά αναπτύσσουν εθισμούς στα ναρκωτικά (τόσο στα παράνομα φάρμακα όσο και στα συνταγογραφούμενα φάρμακα). Πολλά θύματα PTSD που προκαλούνται από μάχη μετατρέπονται σε αυτοκτονίες,

Είναι γεγονός ότι μερικοί από τους πιο διαβόητους παραβάτες του νόμου μετά τον εμφύλιο πόλεμο, ληστές τρένων, ληστές τραπεζών και δολοφόνοι κατά συρροή στα τέλη του 1800 ξεκίνησαν ως στρατιώτες του εμφυλίου πολέμου (τα μέλη των συμμοριών του Τζέιμς και των Younger είναι καλά παραδείγματα).

Η Αμερική δεν ήξερε ποτέ τι να κάνει με τον μεγάλο αριθμό τραυματισμένων βετεράνων που επιστρέφουν στο σπίτι μετά από οποιονδήποτε από τους πολέμους τους, και στον Εμφύλιο Πόλεμο, τα πρώτα «σπίτια βετεράνων» κατασκευάστηκαν ειδικά για τη φροντίδα των πρώην στρατιωτών που «μετατράπηκαν σε τρελούς »από τον πόλεμο. Χωρίς τη βοήθεια του έθνους, αυτά τα θύματα θα ήταν διαφορετικά άστεγοι, απελπισμένοι, άνεργοι, αβοήθητοι και πιθανότατα να λιμοκτονούν.

Πολλοί από αυτούς τους ατυχείς βετεράνους διαγνώστηκαν ότι είχαν «Καρδιά των Στρατιωτών», επίσης γνωστός στην εποχή του Εμφυλίου Πολέμου ως «Νοσταλγία», μια συνήθως ανίατη ασθένεια, που, μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο, έγινε γνωστή ως «shell shock ». Μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η διαταραχή ήταν γνωστή ως «καταπολέμηση της κόπωσης» και μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ ήταν γνωστή ως «μετατραυματική διαταραχή στρες».

Η πρόσκληση για δράση για τις μητέρες

Η Τζούλια Γουόρντ Χάουε ήταν μια ανθρωπίστρια που νοιαζόταν για τους ανθρώπους που υποφέρουν. Ήταν επίσης φεμινίστρια, ακτιβίστρια της κοινωνικής δικαιοσύνης και του εκλογικού δικαιώματος των γυναικών, και λόγω της αντιπολεμικής της δέσμευσης έγραψε την περίφημη «Διακήρυξη της Ημέρας της Μητέρας» πέντε χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα ένα σύνολο 600.000 νεκρών Αμερικανών στρατιωτών, χωρίς ακριβή μέτρηση του πιθανώς πολύ μεγαλύτερου αριθμού εκείνων των στρατιωτών που τραυματίστηκαν, αγνοήθηκαν ή αυτοκτόνησαν μετά το τέλος του πολέμου.

Η Διακήρυξη της Ημέρας της Μητέρας ήταν εν μέρει θρήνος για τους άχρηστους θανάτους και εν μέρει έκκληση για διακοπή των μελλοντικών πολέμων. Η έκκληση για δράση δεν απευθυνόταν σε άνδρες, οι περισσότεροι από τους οποίους θα είχαν αρνηθεί να παραδεχτούν, λόγω της ανδρικής υπερηφάνειας τους, ότι οι νεκροί φίλοι τους είχαν πεθάνει μάταια. Αντίθετα, το κάλεσμα απευθυνόταν σε γυναίκες, οι οποίες ήταν πιο στοχαστικές, ανθρώπινες και συμπονετικές από τα πιο επιρρεπή σε βία αρσενικά μέλη του είδους.

Η πρόθεση της Διακήρυξης της Ημέρας της Μητέρας της Howe ξεχάστηκε εύκολα

Δυστυχώς, η αρχική έκκληση της Χάουε στις μητέρες να διαμαρτύρονται ενάντια στον πόλεμο σε τακτική βάση έχει χτυπηθεί από τη συνείδηση ​​των καπιταλιστικών μας, εταιρικών ελεγχόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης, στρατιωτικοποιημένων και κερδοσκοπικών πολέμων. Η έκκληση της Χάου έχει μειωθεί σε μια συναισθηματική σκιά της αρχικής της πρόθεσης. Και ο κουρασμένος από τον πόλεμο κόσμος και τα αθώα παιδιά του υποφέρουν όλο και περισσότερο εξαιτίας αυτού.

Η Ημέρα της Μητέρας στην Αμερική ιδρύθηκε επίσημα το 1914 (9 Μαΐου) ως ετήσιες γιορτές, αλλά δεν έγινε καμία αναφορά από τον  Πρόεδρο Γουίλσον  ότι η Χάουε ήθελε την ημέρα αφιερωμένη ως ημέρα ειρήνης. Ο Γουίλσον αντ ‘αυτού είπε ότι ήταν για τον εορτασμό των μητέρων της Αμερικής.

Και έτσι η Ημέρα της Μητέρας τελικά έγινε εμπορευματοποιημένη σε μια άλλη κερδοσκοπική γιορτή για εταιρείες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αρχική της πρόθεση (υπέρ της ειρήνης / αντιπολεμική). Τώρα λοιπόν, όπως και οι περισσότερες αμερικανικές γιορτές (ειδικά συμπεριλαμβανομένων των αρχικά θρησκευτικών όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα), η Ημέρα της Μητέρας εκμεταλλεύτηκε εμπορικά. Αυτό που ήταν αρχικά μια κλήση να κινητοποιήσει απο εξοργισμένες μητέρες για να αποτρέψει τους εξαπατημένους γιους και τους συζύγους τους να μην απατούνται για να σκοτώσουν και να πεθάνουν για κάποιον εταιρικό κερδοσκοπικό πόλεμο ή άλλο, έχει γίνει μια άλλη ευκαιρία για τις εμπορικές επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις οικονομικές γραμμές τους. Η αναφορά του αρχικού του σκοπού είναι σπάνια.

Αναρωτιέται κανείς για τι «άσχετα πρακτορεία» μιλούσε η Χάουε στη δεύτερη γραμμή της Διακήρυξης της παρακάτω. Σίγουρα εννοούσε τους προκατόχους των σημερινών στρατιωτών της Αμερικής, τους πολιτικούς, τους τραπεζίτες, τους μύγους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τους κοινωνιοπαθητικούς συνδικαλιστές και διάφορες γραφειοκρατικές υπηρεσίες που έχουν αναστατώσει τα πράγματα σε όλο τον κόσμο.

Σκεφτείτε όλα τα έθνη που ο στρατός της Αμερικής βομβάρδισε, εισέβαλε και κατέλαβε πολλές από αυτές και στη συνέχεια αποικίστηκαν οικονομικά από τις εχθρικές χρηματοοικονομικές εταιρείες μας. Σκεφτείτε όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο που η CIA μας έχει αποσταθεροποιήσει και βοήθησε να ανατραπούν. Σκεφτείτε όλες τις ξένες εθνικές εκλογές που η Αμερικανική Βαθιά Πολιτεία μας έχει επηρεάσει κρυφά ώστε να συμμορφώνονται με τα «εθνικά μας συμφέροντα» (που σημαίνει, φυσικά, κυρίως τα αμερικανικά «επιχειρηματικά συμφέροντα»).

Ακολουθεί μια λίστα με όλα τα έθνη που βομβαρδίζει η Αμερική, από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο: Κίνα 1945-46, Κορέα 1950-53, Κίνα 1950-53, Γουατεμάλα 1954, Ινδονησία 1958, Κούβα 1959-60, Γουατεμάλα 1960, Βέλγιο Κονγκό 1964, Γουατεμάλα 1964, Δομινικανή Δημοκρατία 1965-66, Περού 1965, Λάος 1964-73, Βιετνάμ 1961-73, Καμπότζη 1969-70, Γουατεμάλα 1967-69, Λίβανος 1982-84, Γρενάδα 1983-84, Λιβύη 1986, Ελ Σαλβαδόρ 1981 -92, Νικαράγουα 1981-90, Ιράν 1987-88, Λιβύη 1989, Παναμάς 1989-90, Ιράκ 1991, Κουβέιτ 1991, Σομαλία 1992-94, Βοσνία 1995, Ιράν 1998, Σουδάν 1998, Αφγανιστάν 1998, Γιουγκοσλαβία – Σερβία 1999, Αφγανιστάν 2001 -?, Ιράκ 2003 -?, Σομαλία 2001, 2011, Πακιστάν 2009 -;, Υεμένη 2009, 2011, 2016 -;, Λιβύη 2011, Συρία 2015 -?. Η λίστα των μυστικών λειτουργιών της CIA είναι πολύ μεγαλύτερη.

Πότε θα μάθουμε εμείς (οι άνδρες);

Σημειώστε στο μανιφέστο της Χάουε παρακάτω πόσο ένιωσε έντονα για τις συζύγους και τις μητέρες που δεν πρέπει ποτέ να βρεθούν στη θέση να χειροκροτούν τους στρατιώτες-συζύγους ή τους στρατιώτες-γιους τους όταν επέστρεψαν στο σπίτι από τον πόλεμο με το «άρωμα του σφαγίου». Η Howe ένιωσε ξεκάθαρα ότι οι μητέρες δεν θα πρέπει ποτέ να αφήσουν ξανά εκείνους που δημιουργούν πόλεμο και κερδοσκοπούν απο αυτόν να κάνουν δολοφόνους τους γιους τους που είχαν μεγαλώσει για να είναι ηθικοί, ανθρώπινοι πολίτες με αγάπη για την ανθρωπότητα. Η αποτροπή μιας τέτοιας «κηλίδας σφαγής» είναι πολύ απλούστερη από τις ατελείωτες προσπάθειες να αντιστρέψουν κάπως τις συχνά μη θεραπεύσιμες συνέπειες των φρικαλεοτήτων του πολέμου . Μια ουγκιά πρόληψης αξίζει ένα κιλό θεραπείας και όλα αυτά.

Αφήστε τους καλούς ανθρώπους να αρχίσουν ξανά να προωθούν το ειρηνευτικό όραμα της Τζούλια Γουόρντ Χάουε και των γυναικών της κοόρτες της πριν από ενάμιση αιώνα. Δεδομένης της τρέχουσας χαοτικής περιόδου της Αμερικής για τον αέναο πόλεμο, δεν υπάρχει χρόνος να χάσουμε.

Ο Δρ Kohls  είναι συνταξιούχος γιατρός από το Duluth, MN, ΗΠΑ που γράφει για θέματα πολέμου, ειρήνης και ψυχικής υγείας.

* * *

Η Διακήρυξη της Ημέρας της Μητέρας της Τζούλια Γουόρντ Χάουε το 1870

«Σηκωθείτε λοιπόν, γυναίκες αυτής της ημέρας! Σηκωθείτε, όλες οι γυναίκες που έχουν καρδιές, είτε το βάπτισμα σας είναι νερό ή δάκρυα!
«Πείτε σταθερά:« Δεν θα έχουμε μεγάλες ερωτήσεις που θα αποφασίζονται από άσχετους οργανισμούς.
«Οι σύζυγοί μας δεν θα έρθουν σε εμάς, μετά τη σφαγή, για χάδια και χειροκροτήματα.
«Οι γιοι μας δεν θα ληφθούν από εμάς για να μάθουν όλα όσα τους έχουμε διδάξει για φιλανθρωπία, έλεος και υπομονή.
«Εμείς οι γυναίκες μιας χώρας θα είμαστε πολύ πιο τρυφερές από εκείνες της άλλης για να επιτρέψουμε στους γιους μας να εκπαιδευτούν για να τραυματίσουν τους δικούς τους.
«Από το στήθος της κατεστραμμένης γης, μια φωνή ανεβαίνει με τη δική μας. Λέει, «αφοπλισμός, αφοπλισμός»
«Το σπαθί της δολοφονίας δεν είναι η ισορροπία της δικαιοσύνης. Το αίμα δεν εξαλείφει την ατιμία, ούτε η βία δείχνει κατοχή.
«Καθώς οι άνδρες συχνά έχουν εγκαταλείψει το άροτρο και το αμόνι στις κλήσεις του πολέμου, αφήστε τις γυναίκες να αφήσουν τώρα όλα όσα μπορεί να έχουν μείνει από το σπίτι για μια μεγάλη και έντιμη μέρα συμβουλευτικής.
«Αφήστε τες να συναντηθούν πρώτα, ως γυναίκες, για να θρηνήσουν και να τιμήσουν τον εορτασμό των νεκρών. Αφήστε τες να πάρουν επίσημα συμβουλές μεταξύ τους σχετικά με τα μέσα με τα οποία η μεγάλη ανθρώπινη οικογένεια μπορεί να ζήσει ειρηνικά, καθεμία μετά από τη δική της εποχή την ιερή εντύπωση, όχι του Καίσαρα αλλά του Θεού.
«Στο όνομα των γυναικών και της ανθρωπότητας, ζητώ ειλικρινά να διοριστεί και να πραγματοποιηθεί ένα γενικό συνέδριο γυναικών χωρίς όριο ιθαγένειας σε κάποιο μέρος που κρίνεται πιο βολικό και το νωρίτερο συνεπές με τα αντικείμενά του, για την προώθηση της συμμαχίας των διαφορετικών εθνικοτήτων, του φιλικού διακανονισμού διεθνών ζητημάτων και τα μεγάλα και γενικά συμφέροντα της ειρήνης

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Πώς να διαβάσουμε τον πόλεμο πολιτικά

Πώς να διαβάσουμε τον πόλεμο πολιτικά “Αυτό το πράγμα που αποκαλούμε Ντονμπάς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει... δεν είναι παρά ένας ορισμός που μας επιβλήθηκε από την Ρωσική Ομοσπονδία”. Oleksyi Danilov, 24/03/2021i “Ο στόχος των Συμφωνιών του Μινσκ είναι να...

Παρέλαση: Με παλαιστινιακές σημαίες έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου [Βίντεο]

Παρέλαση: Με παλαιστινιακές σημαίες έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου [Βίντεο] Με παλαιστινιακές σημαίες στα χέρια έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα στην Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην...

1821: Το ουρλιαχτό της ελευθερίας

1821: Το ουρλιαχτό της ελευθερίας Κανένας δεν επαναστατεί επειδή έτσι του κάπνισε, επειδή δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει, επειδή βαριόταν αφόρητα μια κάποια μέρα της ζωής του. Κανένας δεν εξεγείρεται επειδή το διάβασε σε κάποια βιβλίο, επειδή πέρασε χρόνια να...

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο αναρχικός Ρούντολφ Ρόκερ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο αναρχικός Ρούντολφ Ρόκερ Στις 25 Μαρτίου του 1873 γεννήθηκε στο Μάϊντς της Δυτικής Γερμανίας, ο αναρχικός θεωρητικός και ιστορικός Ρούντολφ Ρόκερ από μια οικογένεια Kαθολικών ειδικευμένων εργατών. Ο Ρόκερ ήταν γνωστός για την ενεργό δράση του...

Η εξέγερση στο Κιλελέρ (Μάρτιος 1910) | Γνωστός – Άγνωστος

Η εξέγερση στο Κιλελέρ (Μάρτιος 1910) Το νέο βίντεο από το κανάλι Γνωστός - Άγνωστος που περιλαμβάνει animated βίντεο ιστορίας (ελληνικής και παγκόσμιας), ψυχολογίας και κοινωνικών θεμάτων. https://www.youtube.com/watch?v=JLN5UWxPdIk Oι έλληνες τσιφλικάδες που...

Συνέντευξη με την Claudia Pinelli, κόρη του Giuseppe του αναρχικού

Συνέντευξη με την Claudia Pinelli, κόρη του Giuseppe του αναρχικού. Αναδημοσίευση από την Αέναη Κίνηση. Σφαγή Capaci, ξεκινά η «στρατηγική της έντασης» με δυναμίτη, δεύτερο επεισόδιο, από τα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος με άρωμα μαφίας. Στις 19 ιουλίου, πάντα...

Τοποθέτηση στην εκδήλωση για την “οργάνωση των αναρχικών” από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Τοποθέτηση στην εκδήλωση για την “οργάνωση των αναρχικών” από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγ. Αναργύρων - Καματερού Tην Παρασκευή 1η Μαρτίου παρευρεθήκαμε ως καλεσμένοι ομιλητές, μαζί και με την συλλογικότητα Πέλοτο από την Ξάνθη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η...

Ψυχιατρική Γενικού Νοσοκομείου Χανίων: Η τελευταία πράξη

Ψυχιατρική Γενικού Νοσοκομείου Χανίων: Η τελευταία πράξη Ανακοίνωση ειδικευόμενων ψυχιάτρων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαχρονικά όπως φαίνεται από τις...

Στις πόσες έρευνες φαίνεται αν είμαστε κορόιδα;

Στις πόσες έρευνες φαίνεται αν είμαστε κορόιδα; Από την Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ. Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή 2 νέων ερευνών (1) σχετικά με τη δυσοσμία στην περιοχή με τη συνεργασία, μεταξύ άλλων φορέων, του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου  και του ΑΠΘ. Χρηματοδότης της μια...

ΠΡΩΤΕΑΣ: τα πολλά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (και «εμείς»)

ΠΡΩΤΕΑΣ: τα πολλά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ (και «εμείς») «Ο Χέγκελ κάνει κάπου την παρατήρηση ότι όλα τα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα και πρόσωπα παρουσιάζονται σαν να λέμε, δυο φορές. Ξέχασε όμως να προσθέσει: τη μια φορά σαν τραγωδία, την άλλη σαν φάρσα» Κ. Μαρξ, Η 18η...