Τον έχουμε χεσμένο τον πρωθυπουργό. Με μία ρεαλιστική και συγχρόνως κυνική ομολογία, ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης απογύμνωσε τη γνωστή επιχειρηματολογία περί “Ελλάδας και ελληνικής ναυτιλίας”. Στις δηλώσεις που έκανε ο κύριος Λασκαρίδης στην έρευνα του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail», που αφορά στις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα”.

Ο Πάνος Λασκαρίδης συνέχισε λέγοντας τα αυτονόητα, αυτά δηλαδή που δεν θέλουν να παραδεχτούν τα τσιράκια τους και το κυρπαντελίδικο κοινό που ενημερώνεται από τα κανάλια των ολιγαρχών και των εφοπλιστών: “Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία”. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η στάση του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια. Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα λεφτά. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να συγχαρώ τον κύριο Λασκαρίδη. Τέτοιο πατριωτικό ξεβράκωμα δεν συναντάς εύκολα στην εποχή μας.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ