Μουμία

Σχετικά με την υπόθεση του Μουμία Αμπού-Τζαμάλ και τις τελευταίες εξελίξεις

από | 12 Ιούν, 2021

Σχετικά με την υπόθεση του Μουμία Αμπού-Τζαμάλ και τις τελευταίες εξελίξεις

Το άρθρο αποτελεί μετάφραση από το τοπικό site της Φιλαδέλφεια, BillyPenn και την αρθρογράφο Layla A. Jones και επεξηγεί την υπόθεση της φυλάκισης του ακτιβιστή δημοσιογράφου Μουμία Αμπού-Τζαμάλ (1981), καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τα νομικά θέματα της υπόθεσης, αλλά και την προσπάθεια του κινήματος MOVE να τον αποφυλακίσει. Το άρθρο αποτελεί απλά μια εισαγωγή στην υπόθεση, με την οποία το BillyPenn υπόσχεται πως θα ασχοληθεί ενδελεχώς στο μέλλον

Το MOVE πήρε το όνομά του από το ομώνυμο ριζοσπαστικό κίνημα της μαύρης απελευθέρωσης, στην Φιλαδέλφεια των δεκαετιών του ’70 και του ’80, το οποίο κατεστάλη βίαια από τις πολιτειακές αρχές, με βομβαρδισμό (!!!) του κοινοβίου που είχαν σχηματίσει τα μέλη του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του MOVE, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει τον περασμένο Νοέμβρη.


Μουμία Αμπού-Τζαμάλ 101: Πως κατέληξε στην φυλακή και γιατί το MOVE θέλει να τον απελευθερώσει

Ο Μουμία Αμπού-Τζαμάλ είναι ένας 66χρονος πρώην δημοσιογράφος που φυλακίστηκε στην φυλακή της Πενσυλβανία για την δολοφονία του αστυνομικού Daniel Faulkner το 1981.

Για τις μητέρες και τους αγαπημένους των θυμάτων του βομβαρδισμού του MOVE το 1985 -των οποίων απομεινάρια (των σορών τους) ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον τρεις έρευνες- υπάρχει μόνο ένας τρόπος με τον οποίο η Φιλαδέλφεια μπορεί να επανορθώσει: να δώσει στον Αμπού-Τζαμάλ την ελευθερία του.

«Δεν ζητάμε να απολογηθούν. Δεν ζητάμε να γίνει καμία έρευνα, γιατί κανένα από τα δυο δεν θα σημαίνει τίποτα», δήλωσε η Janine Africa κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Απρίλιο, σχετικά με την αρχική ανακάλυψη των υπολειμμάτων των σορών του MOVE από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία.

«Αν θέλουν να κάνουν κάτι για να δείξουν στους ανθρώπους ότι είναι ειλικρινείς σχετικά με την επίλυση αυτής της κατάστασης με το MOVE και την πολιτεία, ας απελευθερώσουν τον Μουμία», είπε η Africa. «Είναι ακόμα ζωντανός.».

Όταν ο Αμπού-Τζαμάλ εργαζόταν ως ραδιοφωνικός δημοσιογράφος την δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, κάλυπτε το MOVE και τις δραματικές συγκρούσεις της οργάνωσης με την αστυνομία, καθώς και άλλα θέματα σχετικά με την φυλή και τον ρατσισμό, την συστημική καταπίεση και άλλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα για διάφορα Μέσα, συμπεριλαμβανομένων των WHYY και WDAS.

Την περίοδο που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Faulkner, θεωρούταν συμπαραστάτης του MOVE. Οι αναφορές της εποχής έδιναν ιδιαίτερη προσοχή στο χτενίσμα του, το οποίο τότε δεν ήταν ακόμη ευρέως αποδεκτό, και ήταν στο ίδιο στυλ  με τα μέλη του MOVE.

Στα χρόνια πριν από το θάνατο του Faulkner, ο Αμπού-Τζαμάλ ανέφερε επανειλημμένα ότι η αστυνομία τον κακομεταχειριζόταν λόγω των ρεπορτάζ του.

Από την εποχή του θανάτου του αστυνομικού και την καταδίκη του Αμπού-Τζαμάλ, αυτός και οι υποστηρικτές του διατράνωναν το συναίσθημα ότι ο Αμπού-Τζαμάλ είχε στοχευθεί άδικα από τις αρχές επιβολής του νόμου. Αύξησαν τα ντεσιμπέλ για να φωνάξουν ότι η μεροληψία της αστυνομίας, και όχι η ενοχή, είναι ο λόγος για τον οποίο ο Αμπού-Τζαμάλ βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα για τη δολοφονία του Faulkner, μια δολοφονία που ο ίδιος και οι υποστηρικτές του επιμένουν πως δεν διέπραξε.

Η δίκη του Αμπού-Τζαμάλ το 1982, η μετέπειτα καταδίκη του και η μακροχρόνια φυλάκισή του, προκάλεσαν για δεκαετίες την διεθνή υποστήριξη προς το πρόσωπό του.

Για όσο διάστημα είναι φυλακισμένος, ο Αμπού-Τζαμάλ και η νομική του ομάδα έχουν υποβάλει ενστάσεις και αναφορές στην βάση της φυλετικής προκατάληψης, της κακής συμπεριφοράς των αρχών κατά την σύλληψή του και πολλά άλλα. Με εκατοντάδες σελίδες νομικών εγγράφων, μια πληθώρα σχολίων και μα αδιάκοπη εκστρατεία για την απελευθέρωσή του, το “οικοσύστημα” γύρω από τον Μουμία Αμπού-Τζαμάλ είναι περίπλοκο.

Αυτές τις μέρες, τα σημεία εισόδου σε αυτό το “οικοσύστημα” είναι εύκολο να χαθούν. Εδώ είναι τα βασικά:

Μουμία

Διαμαρτυρία κατοίκων της Φιλαδέλφεια υπέρ του δικαιώματος του Μουμία Αμπού-Τζαμάλ στην έφεση

Η βραδιά του θανάσιμου πυροβολισμού του Faulkner

Ακόμα και 40 χρόνια αργότερα, πολύ λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τη νύχτα της 9ης Δεκεμβρίου 1981 έχουν συμφωνηθεί παγκοσμίως. Όσα είναι γνωστά περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Ο αξιωματικός Faulkner, 25 ετών, σταμάτησε το αμάξι του μικρότερου αδερφό του Αμπού-Τζαμάλ, William Cook, επίσης 25 ετών, εκείνο το βράδυ περίπου στις 3:50 π.μ.
  • Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της πόλης, γύρω από το τετράγωνο 1200 της Locust Street
  • Ο Faulkner πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε
  • Ο Αμπού-Τζαμάλ, τότε 27 ετών, πυροβολήθηκε επίσης μία φορά στο στήθος
  • Εκείνη την εποχή, η αστυνομία υποστήριξε αρχικά ότι δεν ήξερε τον λόγο που σταματήθηκε ο Cook. Αργότερα είπαν ότι ήταν επειδή οδηγούσε στην λάθος πλευρά του δρόμου.

Μέσα σε μια ώρα από τους πυροβολισμούς, η αστυνομία αναγνώρισε τον Αμπού-Τζαμάλ ως τον πρωταρχικό ύποπτο, με βάση την μαρτυρία των αυτόπτων μαρτύρων, σύμφωνα με αναφορές της εποχής από τον Inquirer. Ωστόσο, η Philadelphia Tribune, με την οποία ο Abu-Jamal συνεργαζόταν ως freelancer, ανέφερε ότι οι μαρτυρίες των αυτόπτων ήταν αντιφατικές και αντικρουόμενες.

Η αστυνομία είπε ότι ο Cook επιτέθηκε στον Faulkner και μια μάχη ακολούθησε πριν από τους πυροβολισμούς. Αντίθετα, ο δικηγόρος του Cook, Ντάνιελ Πολ Άλβα είπε ότι ο Faulkner επιτέθηκε στον Cook, χτυπώντας τον πελάτη του στο πίσω μέρος του κεφαλιού, προκαλώντας τα ίχνη αίματος που εμφανίστηκαν πίσω από τα αυτιά του.

Ο Αμπού-Τζαμάλ, οι υποστηρικτές του, και τουλάχιστον ένας αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξαν ότι, οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, επιτέθηκαν “έντονα” και στον ίδιο. Ένας άγνωστος αυτόπτης μάρτυρας είπε στους δημοσιογράφους της Tribune ότι η αστυνομία «κοπάνησε το κεφάλι του [Αμπού-Τζαμάλ] σε μια κολόνα και τον ώθησε βίαια στο περιπολικό» Η αστυνομία εκείνη την εποχή είπε ότι χτύπησε κατά λάθος το κεφάλι του Αμπού-Τζαμάλ στην κολόνα.

Ο Αμπού-Τζαμάλ φέρεται να είχε μώλωπες και έδειχνε να έχει υποστεί ξυλοδαρμό, όταν τον είδαν να λαμβάνει θεραπεία για την πληγή από τον πυροβολισμό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τόμας Τζέφερσον, αργότερα εκείνο το πρωί.

Μουμία

Ποιος ήταν ο αστυνομικός Daniel Faulkner

Ο Daniel Faulkner ήταν ήδη για πέντε χρόνια μέλος της αστυνομικής δύναμης της Φιλαδέλφεια. Θάφτηκε λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του, στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Αγίου Βαρνάβα, στη Νοτιοδυτική Φιλαδέλφεια.

Οι αγαπημένοι του Faulkner περιέγραψαν τον νεαρό αστυνομικό ως «πρότυπο αστυνομικού», όπως ανέφερε η Tribune, ο οποίος λάμβανε επαίνους για την επαγγελματική του στάση. Ο 25χρονος είχε γραφτεί στο κολέγιο με όνειρο να πάει στη νομική σχολή για να γίνει εισαγγελέας.

Ο αστυνομικός είχε μετατεθεί δύο χρόνια νωρίτερα στην 6η αστυνομική περιφέρεια, στο κέντρο της πόλης, από την πρώην 23η περιφέρεια, η οποία έδρευε στην συμβολή των οδών 17th και Μοντγκόμερι, στη Βόρεια Φιλαδέλφεια.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης από το 1981 ανέφεραν ότι ο Faulkner μετατέθηκε μετά από απειθαρχία και σχετικά με επιθετική συμπεριφορά. Εκπρόσωπος της αστυνομίας την περίοδο εκείνη δεν επιβεβαίωσε τον λόγο της μετάθεσης του Faulkner, ισχυριζόμενος ότι τέτοια αρχεία δεν τηρούνταν κατά την εποχή του Rizzo (σ.τ.μ. παλαιότερος δήμαρχος της Φιλαδέλφεια), όταν δηλαδή έγινε η μεταφορά.

Η χήρα του Faulkner με πρώην συναδέλφους του υπό την σκιά τοιχογραφίας στην Φιλαδέλφεια

Ποιος είναι ο Μουμία Αμπού-Τζαμάλ

Πριν από τη σύλληψή του, ο Αμπού-Τζαμάλ, ο οποίος είναι ακόμα ζωντανός και είναι 66 ετών σήμερα, αναδείχθηκε ως δημοσιογράφος. Ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Μαύρων Δημοσιογράφων της Φιλαδέλφεια και είχε ψηφιστεί από το περιοδικό Philadelphia Magazine ως μία από τις κορυφαίες «προσωπικότητες της πόλης για να παρακολουθεί κανείς».

Άρχισε να εργάζεται για το WHYY το 1979, αλλά του ζητήθηκε να παραιτηθεί λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα, με τον σταθμό να το δικαιολογεί ως «μια διαμάχη σχετικά με την αντικειμενική αναφορά των ειδήσεων», που φέρεται να προκλήθηκε από αυτό που κάποιοι θεωρούσαν ως μεροληπτική κάλυψη της οργάνωσης MOVE .

Συνάδελφοί του είπαν στο Inquirer ότι η απώλεια της εργασίας του  επηρέασε οικονομικά τον Abu-Jamal. Συνεργάστηκε ως freelance για το WDAS, αλλά δεν προσλήφθηκε ως πλήρους απασχόλησης. Εργάστηκε επίσης ως οδηγός ταξί.

Χρόνια πριν από τη σύλληψή του, ο Αμπού-Τζαμάλ φέρεται να εξέφρασε την αίσθηση ότι είχε μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της δίκης 1979-1980, σχετικά με τον θάνατο του αστυνομικού Τζέιμς Ραμπ. Η δίκη είχε ως αποτέλεσμα τη φυλάκιση των “MOVE 9” (σ.τ.μ. δείτε σχετικά στο άρθρο που έχουμε παραθέσει στην εισαγωγή) – μερικοί από τους οποίους αργότερα έχασαν τα παιδιά τους κατά τον βομβαρδισμό του 1985.

Μια καυτή δίκη που στιγματίστηκε από ισχυρισμούς για προκατάληψη

Ο Abu-Jamal επέλεξε να εκπροσωπήσει τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της δίκης του το 1982, με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τον αξιωματικό Faulkner. Την τρίτη ημέρα της επιλογής ενόρκων, ο δικαστής Albert F. Sabo ανακάλεσε αυτή την δυνατότητα.

Κατά τις επόμενες δεκαετίες, πολλοί υποστηρικτές και παρατηρητές δήλωσαν ότι οι εισαγγελείς και ο δικαστής Sabo άσκησαν φυλετική προκατάληψη καθ ‘όλη τη διάρκεια της δίκης.

Σε αυτούς που αναφέρουν προκατάληψη συγκαταλέγονται ο καθηγητής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Temple, Linn Washington – πρώην ερευνητής δημοσιογράφος που κάλυψε στενά την υπόθεση – και η Μητέρα MOVE, Pam Africa, η οποία ήταν πολύ ξεκάθαρη για αυτό που θεώρησε ως αχαλίνωτη αδικία κατά τη δίκη του Αμπού-Τζαμάλ.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που θεωρούν ότι καταδεικνύει τα παραπάνω: Οι εισαγγελείς χρησιμοποίησαν 11 από τις 15 επιτρεπόμενες διακριτικές προκλήσεις (εξαιρέσεις ενόρκων-προκλήσεις που δεν απαιτούν εξήγηση) για να απομακρύνουν τους μαύρους ενόρκους από την υπόθεση. Στη συνέχεια, τα τρία μαύρα μέλη της επιτροπής μειώθηκαν σε δύο, όταν ο Sabo αφαίρεσε έναν από τους δικούς του. Αυτό άφησε τον Αμπού0-Τζαμάλ στα χέρια μιας επιτροπής ενόρκων που αποτελείτο κυρίως από λευκούς, σε μια πόλη που είναι μισή Μαύρη σε πληθυσμό.

Μετά από ένα μήνα νομικών επιχειρημάτων, ο Αμπού-Τζαμάλ καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 1982 για τη δολοφονία του Faulkner και καταδικάστηκε σε θάνατο τον Μάιο του 1983.

Μουμία

Διαδηλωτές υπέρ της απελευθέρωσης του Μουμία Αμπού-Τζαμάλ στην Φιλαδέλφεια

Αρχικά θανατοποινήτης, στην συνέχεια ισοβήτης

Ο πρώην κυβερνήτης της Φιλαδέλφεια Τομ Ριτζ υπέγραψε την πρώτη θανατική καταδίκη για τον Αμπού-Τζαμάλ. Αυτή βρισκόταν σε αναμονή, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβανία εξέτασε, και αργότερα αρνήθηκε, μια επανεξέταση μετά την καταδίκη, την οποία άσκησε ο κατηγορούμενος.

Το 1999, ο Ριτζ υπέγραψε ακόμη μια θανατική καταδίκη, που έμεινε σε αναμονή για άλλη μια φορά, καθώς ο Αμπού-Τζαμάλ συνέχισε τη νομική αναθεώρηση και τις επιλογές ένστασης που δικαιούταν.

Το 2001, ο δικαστής William H. Yohn Jr. ακύρωσε τη θανατική ποινή του Αμπού-Τζαμάλ, λόγω ελαττωματικών χειρισμών της έδρας. Και το 2011, ο τότε εισαγγελέας της Φιλαδέλφεια, Seth Williams, απέρριψε πλήρως το αίτημα για θανατική ποινή.

Ο Αμπού-Τζαμάλ ζει επί του παρόντος στην φυλακή SCI-Mahanoy, στην κομητεία Schuylkill, όπου έχει υποφέρει σειρά προβλημάτων υγείας, τα οποία οι υποστηρικτές του λένε πως προέρχονται από σκόπιμη θεσμική παραμέληση.

Άρθρο του Μουμία Αμπού-Τζαμάλ στον Philadelphia Inquirer από την φυλακή

Τι συνέβη όταν έγινε εισαγγελέας ο Krasner

Λίγο μετά την εκλογή του Larry Krasner ως εισαγγελέα της Φιλαδέλφεια, τον Δεκέμβριο του 2018, αυτός και το προσωπικό του βρήκαν έξι κουτιά εγγράφων σχετικά με την υπόθεση του Αμπού-Τζαμάλ, που δεν είχαν παραδοθεί προηγουμένως στη νομική ομάδα του εναγομένου.

Εβδομάδες πριν, ένας δικαστής της Φιλαδέλφεια είχε αποφασίσει να επαναφέρει το δικαίωμα έφεσης του Abu-Jamal.

Το κουτί που βρήκε η ομάδα του Krasner ήταν μονάχα το πιο πρόσφατο από πολλές σχετικές ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια. Το 2007, για παράδειγμα, ένας Γερμανός γλωσσολόγος με το όνομα Michael Schiffmann βρήκε φωτογραφίες που δεν είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, σχετικά με την σκηνή του εγκλήματος, που αμφισβητούσαν τις πρώτες μαρτυρίες σχετικά με το τι συνέβη στους πυροβολισμούς του 1981.

Ορισμένοι υποστηρικτές του Μουμία λένε ότι η απόφαση του Krasner να συνεχίσει την υπόθεση απειλεί τη φήμη του εισαγγελέα ως προοδευτικού μεταρρυθμιστή.

Ο Κράσνερ ανακάλεσε την αρχική αντίθεσή του να επιτρέψει στον Άμπου-Τζαμάλ να κάνει άλλη μια έφεση, πυροδοτώντας έτσι την απόπειρα της χήρας του Faulkner, Μaureen,  να τον αποσύρει από την υπόθεση.

μουμία

Η Pam Africa, μέλος του MOVE, σε διαμαρτυρία υπέρ του Μουμία, έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα της Φιλαδέλφεια

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...