Ιταλία | Τα συνδικάτα βάσης προκηρύσσουν γενική απεργία τον Οκτώβρη

Όπως είχε ανακοινώσει το ICL-CIT, τα συνδικάτα βάσης καλούν σε γενική απεργία σε εθνικό επίπεδο στην Ιταλία. Η ημερομηνία μεταφέρθηκε για τις 11 Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα, στη Ρώμη έχει καλεστεί δημόσια σύσκεψη, στις 16 Οκτωβρίου, για τη συνέχιση του αγώνα και το σχεδιασμό επιπλέον δράσεων.

Παρακάτω ακολουθεί η δήλωση των συντρόφων μας.

«Ευχόμαστε στους συντρόφους μας καλή δύναμη στον αγώνα για την ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην Ιταλία.

Κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών φορέων
Γενική απεργία στις 11 Οκτωβρίου
Πανεθνική δημόσια σύσκεψη στις 16 Οκτωβρίου

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, σε κάθε χώρο εργασίας και παντού, για την πανεθνική γενική απεργία που καλέστηκε από τα συνδικάτα βάσης στις 11 Οκτωβρίου, στην Ιταλία, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης Ντράγκι και της ΕΕ.

Προσβλέπουμε σε διαρκείς κινητοποιήσεις, με συναντήσεις και δράσεις μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας, με στόχο να συμπεριλάβουμε όλα εκείνα τα κινήματα και κοινωνικά πεδία που αντιτίθενται στην υπερεκμετάλλεuση, την επισφάλεια, την ανεργία και την κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή, που τα αφεντικά προσπαθούν να μας επιβάλουν σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Οι υπογράφουσες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές τάσεις και μορφές οργάνωσης, πιστεύουν ότι οι προϋποθέσεις εγγραφής στην πανεθνική σύσκεψη που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου στη Μπολόνια, δεν πληρούνται πλέον.

Αντ ‘αυτού, σκοπεύουμε να πάρουμε τις διαφορές μας ως αφετηρία και να δράσουμε από κοινού, σύμφωνα με την απόφαση που λάβαμε πριν μερικούς μήνες. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε όλες τις κινητοποιήσεις, που εστιάζουν στα ζητήματα που θέτει η γενική απεργία. Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μια πανεθνική δημόσια σύσκεψη, στις 16 Οκτωβρίου, στη Ρώμη. Όλες οι κοινωνικές οργανώσεις που συμμετέχουν σ’ αυτό τον αγώνα είναι καλεσμένες.

Η σύσκεψη θα είναι μια σημαντική στιγμή για τους κοινωνικούς φορείς που συμμετέχουν στην απεργία της 11ης Οκτωβρίου, για να ακουστούν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Όπως σημαντικό είναι και για τα συνδικάτα βάσης που καλούν την απεργία, έτσι ώστε να συνεχίσουν την κοινή πορεία δράσης τους. Κάτι που κρίνεται απαραίτητο, για να σταματήσει η αυξανόμενη καταστολή και οι επιθέσεις στα θεμελιώδη δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Δεσμευόμαστε επίσης ότι θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για τις 30 Οκτωβρίου, εν όψει της συνόδου για το G20 στη Ρώμη καθώς και για το PreCop 26 στο Μιλάνο στις 2 Οκτωβρίου, που θα οριστούν στις συσκέψεις που έχουν δρομολογηθεί για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου τις ημέρες πριν από τη γενική απεργία της 11ης Οκτωβρίου, για να ενημερωθούν οι φορείς σε σχέση με αυτά και όλα τα υπόλοιπα θέματα.»

Ιταλία | Τα συνδικάτα βάσης προκηρύσσουν γενική απεργία τον Οκτώβρη. Όπως είχαμε ανακοινώσει, τα συνδικάτα βάσης καλούν γενική απεργία [...]

Πηγή: ICL – CIT


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ