Όλα τα ηχητικά αρχεία από το 10ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή καθώς χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας επισκέφτηκαν τους χώρους του και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, διοργανώθηκε και φέτος το Ελευθεριακό Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ένας από τους μακροβιότερους ελευθεριακούς θεσμούς της χώρας. Ο τόπος διοργάνωσης για φέτος ήταν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι ήταν χωρισμένο σε 4 θεματικές: “Απελευθερώνοντας εδάφη”, “Ελευθεριακή παράδοση”, “Σπασμένα σύνορα” και “Λογοτεχνία της ελευθερίας”. Το Σάββατο 2-10 πραγματοποιήθηκε μόνο η μουσική εκδήλωση με πολιτικό και λαϊκό τραγούδι ενώ οι υπόλοιπες βιβλιοπαρουσιάσεις και συζητήσεις μεταφέρθηκαν για την επόμενη μέρα λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που καλέστηκε από αναρχικές κι αριστερές συλλογικότητες κι οργανώσεις στη Σταυρούπολη.

Όλες οι βιβλιοπαρουσιάσεις ηχογραφήθηκαν από το ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM. Τα ηχητικά από τις εκδηλώσεις στα πλαίσια του 10ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 1-2-3 Οκτωβρίου 2021 στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μπορείτε να τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

Θεματική 1: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΔΑΦΗ»

Θεματική 2: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Θεματική 3: «ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΥΝΟΡΑ»

Θεματική 4: «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ