Ο Άδωνις και η ωμή παραδοχή των κρατικών προτεραιοτήτων

Διάβασα σήμερα το πρωί σε άρθρα στο διαδίκτυο (καθώς δεν πρόλαβα και δεν ήθελα να δω τις πρωινές “ενημερωτικές εκπομπές”, πόσο μάλλον του ΣΚΑΪ ) ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, γνωστός ακροδεξιός, πρώην ακούσιο τρολ καναλιών Β’ διαλογής και υψηλόβαθμο πλέον στέλεχος της Ν.Δ. και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, από την κομβική μάλιστα θέση του Υπουργού Ανάπτυξης, έκανε την εξής ωμή παραδοχή, σχετικά με τις Κυβερνητικές προτεραιότητες, τα σώματα ασφαλείας και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς:

«Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε πχ υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;»

Για τους εμβολιασμούς έχω πει την άποψη μου: Είναι απαραίτητοι, ως ένα πολύ σημαντικό όπλο πρόληψης και σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης με τον ιό. Φυσικά όχι το μόνο όπλο, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά.

Επίσης, έχω πει και την άποψη μου σχετικά με την υποχρεωτικότητα: Είμαι ενάντιος για μια σειρά λόγων πολιτικής αλλά και ουσιαστικής φύσης. Πάνω από όλα, για μένα είναι ντροπή και παραλογισμός να περιμένεις μια Κυβέρνηση δολοφόνων να σε υποχρεώσει να είσαι υπεύθυνος απέναντι στο κοινωνικό σύνολο (γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν μιλάμε για μεταδοτικές ασθένειες, έτσι;).  Πόσο μάλλον όταν η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει κάνει ούτε το 1% που της αναλογεί (αν φυσικά την βλέπαμε ξεκομμένη από τα πολιτικά και ταξικά της συμφέροντα και πιστεύαμε ότι θα ήθελε όντως να προστατεύσει τους από-τα-κάτω) στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Και φυσικά, όποιος δεν εμβολιάζεται, για εμένα δίνει το άλλοθι στην Κυβέρνηση να αποπροσανατολίζει την κουβέντα σχετικά με το ποιος φταίει για την πορεία της πανδημίας και τους χιλιάδες νεκρούς, να έχει την δικαιολογία των ανεμβολίαστων απέναντι στο τσακισμένο και υποστελεχωμένο ΕΣΥ.

Να έχεις όμως μια τέτοια ωμή παραδοχή, όπως αυτή που ξεστόμισε σήμερα ο Άδωνις (και παλαιότερα, μέσες-άκρες και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης, όπως ο εξίσου ακροδεξιός Βορίδης) ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ και ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥ μηχανισμού του κράτους (αυτών δηλαδή που θα κόβουν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους και έρχονται καθημερινά σε “στενές επαφές τρίτου τύπου” με ολόκληρη την κοινωνία) είναι μεγαλύτερο ρίσκο -λόγω της αναστολής στην οποία θα έπρεπε να μπούνε οι χιλιάδες αντιεμβολιαστές μπάτσοι- από το αντίστοιχο μέτρο στους γιατρούς (δηλαδή αυτούς που πραγματικά μάχονται την πανδημία στην πρώτη γραμμή), συνιστά ωμή παραδοχή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης:

Δεν έχει σημασία αν μπουν χιλιάδες γιατροί, από τους σχετικά λίγους που έχουμε και αποτελούν πολυτέλεια, σε αναστολή.  Έχει σημασία όμως αν μπούνε οι χιλιάδες μπάτσοι σε αναστολή. Είναι μεγάλη η ευθύνη και το ρίσκο. Για ποιον όμως;

Όσο κι αν διαφωνεί κανείς με την επιλογή ενός γιατρού να μην εμβολιαστεί (το θεωρώ παράλογο, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετοί που, αν και εμβολιασμένοι, απλά δεν ψήνονται να δείχνουν πιστοποιητικά για πολιτικούς -ιδεαλιστικούς αν με ρωτάτε- λόγους), η παραπάνω παραδοχή του Άδωνι λέει λίγο-πολύ το εξής:

“Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πεθαίνουν οι φτωχοί από κορονοϊό ή άλλες ασθένειες στο σάπιο, τσακιμένο ΕΣΥ. Ας ήταν πελούσιοι να πήγαιναν στα ιδιωτικά. Άρα μπορούμε μια χαρά να βάλουμε γιατρούς του δημοσίου σε αναστολή. Φοβόμαστε όμως να βάλουμε τους πραιτωριανούς μας, μπάτσους κλπ, σε αναστολή ως ανεμβολίαστους, γιατί τότε, ποιος θα μας προστατεύει, εμάς και την τάξη μας, από την οργή των από-τα-κάτω (και βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό η κοινωνία, για μια σειρά λόγους, άλλο που ακόμη δεν φαίνεται); Έτσι λοιπόν, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε όλα τα χατίρια στην αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας, μέχρι και να τους δώσουμε το ελεύθερο να κινούνται σαν υγειονομική βόμβα ανάμεσα στους πολίτες, ενώ έχουμε επιβάλλει δις λοκ-ντάουν (μερικό και ταξικό, με αρκετούς εργαζόμενους να πρέπει να συνωστίζονται σε μαζικούς χώρους εργασίας και ελλειπή ΜΜΜ, και να πληρώνουν πολλές φορές με την ζωή τους, για να μην κοπεί εντελώς η ροή του κεφαλαίου και τα κέρδη των αφεντικών) και καλά ενάντια στην διασπορά του ιού”.

Τόσο απλά.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ