Έπειτα από την εισβολή δυνάμεων ΟΠΚΕ εντός του πανεπιστημιακού χώρου της ΑΣΟΕΕ, με την ακόλουθη σύλληψη φοιτητών αλλά και την συγκάλυψη του παιδεραστή – τοκογλύφου καθηγητή από τις πρυτανικές αρχές και τους εγχώριους πολιτικούς εκφραστές του αστικού συστήματος, ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΑΣΟΕΕ προέβη εχθές σε μαζική Γενική Συνέλευση. Στη συνέλευση αυτή πήρε μια σειρά αγωνιστικών αποφάσεων, μεταξύ των οποίων και η κατάληψη της σχολής.

Ακολουθεί το χθεσινό κάλεσμα της Επιτροπής Υλοποίησης Πλαισίου του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ

Κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ με αφορμή τα περιστατικά των τελευταίων ημερών

Σήμερα (13/1/22) πραγματοποιήθηκε μαζική Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου μας και πήραμε αγωνιστική απόφαση μετά από δύο χρόνια, έπειτα από τα γεγονότα της εισόδου δυνάμεων των ΟΠΚΕ στη σχολή συλλαμβάνοντας συμφοιτητές μας και της συγκάλυψης του παιδεραστή-τοκογλύφου καθηγητή με κρατικές θέσεις από κυβέρνηση και πρυτανεία. Αποφασίσαμε μεταξύ άλλων κατάληψη της ΑΣΟΕΕ και καλούμε 10:00 σε συντονιστική επιτροπή κατάληψης για να αποφασίσουμε τις δράσεις μας.

Μαζικοποιούμε την κατάληψη του συλλόγου μας και στηρίζουμε τις δράσεις του!

Διεκδικούμε:

· Έξω η αστυνομία από τη σχολή μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.

· Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στην ΑΣΟΕΕ. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Όχι στις διαγραφές φοιτητών.

· Ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην συγκάλυψη.

· Να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης.

· Διακοπή μαθημάτων στην επόμενη Γενική Συνέλευση.

· Άμεση διαδικασία Συγκλήτου ανοιχτή και σε παρέμβαση προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

· Η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

· Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική:

1) Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές.

2) Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.

3) Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.

Αποφασίζουμε:

·Πορεία στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους αμέσως μετά τη Συνέλευση μας.

· Κατάληψη της σχολής την Παρασκευή 14/1.

· Κινητοποίηση στην Πρυτανεία της σχολής τη Δευτέρα 17/1 στις 13:00.

· Κεντρική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την επόμενη βδομάδα.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ