Mazlum Abdi: “Θα απελευθερώσουμε το Αφρίν και τις υπόλοιπες κατεχόμενες περιοχές”

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Mazlum Abdi, εγκωμίασε την αντίσταση των εκτοπισμένων του Αφρίν στο Καντόνι Σαχμπά και υπογραμμίζοντας ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) θα απελευθερώσουν το Αφρίν και τις υπόλοιπες κατεχόμενες περιοχές.

Το Διεθνές Εργαστήριο Διαλόγου ξεκίνησε την Τρίτη στον καταυλισμό Berxwedan στην περιοχή Fafîn του καντονιού Σαχμπά με τίτλο “Το Αφρίν μεταξύ της τουρκικής κατοχής και των διεθνών συμφερόντων”.

Στο εργαστήριο συμμετέχουν το μέλος του Κογκρέσου του Δημοκρατικού Ισλάμ Ebdulkerîm Saroxan, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας Hesekê Arîv Nersîs Kassabian, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού El-Hîwar Dr. Azad Elî, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (MSD) Hisên Ezam, εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης της περιοχής του Αφρίν, της συνομοσπονδιακής οργάνωσης γυναικών Kongra Star, του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (MSD), του Συμβουλίου του καντονιού Αφρίν, του Συμβουλίου του καντονιού Σαχμπά, της Ένωσης Γιαζίντι και άλλων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Mihemed Remedan, αναπληρωτής συμπρόεδρος του Συμβουλίου του καντονιού του Αφρίν, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας, ενώ ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Mazlum Abdi, συμμετείχε μέσω Zoom.

Με τίτλο “Πολιτικές επιπτώσεις της κατοχής του Αφρίν”, στην πρώτη συνεδρία του εργαστηρίου θα γίνει συζήτηση για τις πολιτικές επιπτώσεις της κατοχής του Αφρίν, τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις με την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών συμβάσεων και τις στρατηγικές μεθόδους για τον τερματισμό της κατοχής.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Mazlum Abdi, πραγματοποίησε ομιλία μέσω Zoom στην ημερίδα και αναφέρθηκε στην πολιτική του τουρκικού κράτους έναντι της Συρίας και της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Κατέστησε σαφές ότι με τις επιθέσεις του στη Βόρεια και Ανατολική Συρία το τουρκικό κράτος επιδιώκει όχι μόνο να καταστρέψει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τις οποίες θεωρεί ως “τρομοκρατική οργάνωση”, αλλά και να εισβάλει σε άλλες περιοχές, να αλλάξει τη δημογραφική δομή της περιοχής, να καταστρέψει την ιστορία των λαών και να σφαγιάσει τους λαούς. Αναλυτικότερα, ο Mazlum Abdi δήλωσε τα ακόλουθα:

Η τουρκική επιθετικότητα δεν πρέπει να δικαιολογείται

Ο συριακός λαός θα πρέπει να διατηρήσει ανυποχώρητη στάση απέναντι στο τουρκικό κράτος που πραγματοποιεί στρατιωτική εισβολή. Οι πρακτικές του τουρκικού κράτους στις κατεχόμενες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας δεν είναι ούτε νομιμοποιημένες ούτε νόμιμες. Οι παραβιάσεις αυτές περιλαμβάνουν βιασμούς, καταπίεση και εγκλήματα πολέμου. Δεν πρέπει να δικαιολογούνται. Ο συριακός λαός, με όλους τους λαούς και τις μειονότητές του, δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλός απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα.

Έκκληση προς τη Ρωσία και τις ΗΠΑ

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο και να λάβουν σαφή θέση κατά της τουρκικής κατοχικής πολιτικής.

Θα είμαστε πάντα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Θα ματαιώσουμε τα σχέδια της στρατιωτικής εισβολής. Η Τουρκία προσπαθεί να υλοποιήσει τα σχέδιά της από τότε που επενέβη στη Συρία. Ωστόσο, η αντίσταση του λαού μας ενάντια στους εισβολείς έχει δυσαρεστήσει το τουρκικό κράτος. Θα εργαστούμε στον διπλωματικό, τον πολιτικό και τον στρατιωτικό τομέα, για να ματαιώσουμε τα σχέδια του τουρκικού κράτους.

Η στρατιωτική εισβολή στο Αφρίν ήταν μια διεθνής συνωμοσία

Ο λαός του Αφρίν αντιστέκεται στα σχέδια της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής εδώ και 4 χρόνια. Πρέπει να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την αντίστασή μας. Η εισβολή στο Αφρίν ήταν μια διεθνής συνωμοσία. Όμως, θα απελευθερώσουμε το Αφρίν και τις υπόλοιπες κατεχόμενες περιοχές μαζί με τους κατοίκους τους. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για την καθυστέρηση της απελευθέρωσης του Αφρίν, τους οποίους θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να καταβάλουμε σοβαρές προσπάθειες για την απελευθέρωση του Αφρίν.

Καλούμε, λοιπόν, τον κουρδικό λαό και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υιοθετήσουν κοινή στάση επί του ζητήματος.

Πηγή: ANF News


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ