Έκκληση του Κινήματος Για Μια Δημοκρατική Κοινωνία (TEV-DEM) για την υπεράσπιση των επαναστατικών επιτευγμάτων στο Κουρδιστάν, στα πλαίσια του επαναστατικού λαϊκού πολέμου

Το Κίνημα Για Μια Δημοκρατική Κοινωνία (TEV-DEM) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί το λαό της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και τις δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου να αντισταθούν στα σχέδια του τουρκικού κράτους.

Παρακάτω ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 15/6/2022:

Η διεθνής κοινότητα έχει εστιάσει πρόσφατα την προσοχή της στη φασιστική τουρκική κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια νέα επίθεση κατά της βούλησης του ειρηνικού λαού της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Το τουρκικό κράτος επιμένει να εισβάλλει σε ένα μεγάλο μέρος της γης μας και να το μετατρέπει σε περιοχές όπου στεγάζονται τρομοκράτες και μισθοφόροι, σε περιοχές στις οποίες διεξάγονται πόλεμοι, συγκρούσεις και γίνεται χρήση χημικών όπλων. Η Τουρκία επικαλείται τις ανησυχίες της για την εθνική της ασφάλεια. Ωστόσο, ο πραγματικός της στόχος είναι να υλοποιήσει το σχέδιο των αποικιακών σπιτιών και να αναβιώσει την τρομοκρατία.

Καλούμε τους λαούς της περιοχής να εκπληρώσουν τις ηθικές και τις εθνικές τους ευθύνες, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση ζωής ή θανάτου. Πρέπει να προστατεύσουμε τις αξίες και τα επιτεύγματά της επανάστασής μας με όλη μας τη δύναμη και το πνεύμα ενός επαναστατικού λαϊκού πολέμου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ματαιώσουμε την πολιτική και εθνοτική γενοκτονία.

Καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και όλες τις οργανώσεις που υπερασπίζονται την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών να εκπληρώσουν τις ηθικές τους ευθύνες απέναντι στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους.

Πηγή: ANF News


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ