Κίνηση Αναρχικών Κομμουνιστών ”Azadi” | Με αφορμή την εκκένωση των Κατειλημμένων Προσφυγικών και το ευρύτερο χτύπημα στην προλεταριακή κατοικία και τις ανάγκες μας

Το μεσημέρι της Τρίτης, 22/11 πραγματοποιείται επιχείρηση εκκένωσης της κοινότητας των κατειλημμένων προσφυγικών, κατόπιν συντονισμένης εφόδου από δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ, που είχαν περικυκλώσει την περιοχή. Από την επιχείρηση, σε πρώτη φάση θα συλληφθεί ένας σύντροφος, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών, της εγκληματικής οργάνωσης, του εμπρησμού και της παράβασης νόμου περί όπλων. Σε δεύτερο χρόνο θα πραγματοποιηθούν 79 συλλήψεις ατόμων που ζούν και είναι αλληλέγγυα με την εν λόγω κοινότητα, με τις κατηγορίες να είναι αυτές της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, της απόπειρας απλής σωματικής βλάβης, της αντίστασης και βίας κατά υπαλλήλων, της παράβασης του νόμου περί όπλων, της διατάραξης, της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και της φθοράς. Ανάμεσα στους συλληφθέντες θα είναι μια εγκυμονούσα και μια μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της. Οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης θα χτυπηθούν βάναυσα από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους, ενώ δέκα από αυτούς θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Την επόμενη μέρα οι συλληφθέντες σύντροφοι/ισσες θα περάσουν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους θα χτυπηθούν ξανά από τις πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες δε θα πάψουν ούτε στιγμή να επιδεικνύουν τη φερόμενη ”παντοδυναμία” τους, απέναντι στους ανθρώπους της κοινωνικής βάσης, τους αλληλέγγυους και όσους αγωνίζονται.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι όλα αυτά συντελούνται σε μια περίοδο δυσθεώρητης επίθεσης από κράτος και κεφάλαιο, απέναντι στα συλλογικά κεκτημένα των από τα κάτω της ταξικής πυραμίδας. Η εισβολή στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, σπάζοντας την πόρτα της, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έξωσής της, για χρέη της τάξεως των 15.000 ευρώ, η επιχειρούμενη ανάπλαση των Εξαρχείων και τo καθεστώς των airbnb σε πολλές περιοχές της επικράτειας, τα αυξημένα ενοίκια και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί σε νερό και ρεύμα, είναι δείγματα της συντονισμένης επίθεσης στη προλεταριακή κατοικία και τα συμφέροντα της κοινωνικής βάσης.

Αν δίπλα στα κομμένα ρεύματα, το πέταμα των φτωχοποιημένων κοινωνικών στρωμάτων από τα σπίτια τους και τις ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά, συμπεριλάβουμε τους πετσοκομμένους μισθούς, την υπερεκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, τη ραγδαία αύξηση των ”ατυχημάτων” εν ώρα δουλειάς, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία, την καταστολή των απεργιακών αγώνων και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καταλαβαίνουμε ότι διαμορφώνεται ένα ζοφερό παρόν και ένα προδιαγεγραμμένο μέλλον χωρίς προοπτική για τους ανθρώπους της τάξης μας.

Η έφοδος στην Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο χτυπήματος της ανάγκης στη στέγαση και των συλλογικών δεσμών αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που χτίζονται από όσους επιμένουν να αγωνίζονται και να οραματίζονται έναν άλλο κόσμο, κόντρα στις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου. Η διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών όρων για την κοινωνική και ταξική αυτοάμυνα και την περιφρούρηση των κατακτήσεων της τάξης μας, απέναντι στη στους εκμεταλλευτές μας, είναι απαραίτητη προυπόθεση για την υπεράσπιση των ζωών μας και την ανάταση των αγώνων μας.

Δύναμη και αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών!

Τα κατειλημμένα κτίρια και τα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Η ακρίβεια είναι βία ταξική!

Να διαμορφώσουμε τους όρους για την προλεταριακή αυτοάμυνα και την ταξική αντεπίθεση, απέναντι στον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου!

Κίνηση Αναρχικών Κομμουνιστών ”Azadi’


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ