Το τουρκικό κράτος μετέφερε για άλλη μια φορά την κρατική τρομοκρατία στην Ευρώπη!

Το Κουρδικό Εθνικό Κονγκρέσο επιρρίπτει στην Τουρκία την ευθύνη για την επίθεση σε Κουρδικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι στις 23 Δεκεμβρίου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 3. Ακουλουθεί η ανακοίνωση του ΚΝΚ:

Η τελευταία επίθεση στο Παρίσι οργανώθηκε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά από την Άγκυρα. Αυτή η επίθεση είναι επίσης επίθεση εναντίον του γαλλικού λαού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας ένοπλος επιτέθηκε αρχικά στο κέντρο, μετά σε ένα κουρδικό εστιατόριο και σε ένα κουρδικό κομμωτήριο απέναντι. Στην επίθεση υπάρχουν μάρτυρες και τραυματίες. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία.

Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αυτή την επίθεση ως μια συνηθισμένη επίθεση. Είναι μια άλλη εκδοχή των δολοφονιών πριν από 10 χρόνια στο Παρίσι το 2013. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο συλληφθέντας, αλλά πρόκειται για επιχείρηση με έδρα την Άγκυρα. Είναι μια επίθεση που οργανώθηκε από τη MIT και τις αντι-αντάρτικες δομές.

Δηλώνοντας ότι ανεξάρτητα από το ποιος πάτησε τη σκανδάλη, η Άγκυρα είναι η δύναμη πίσω από αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν στην έρευνα για τη δολοφονία τριών επαναστατών στις 9 Ιανουαρίου 2013 και την έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας κατά Κούρδων ηγετών στο Βέλγιο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 10 ετών έρευνας, εμείς, οι δικηγόροι και οι ανακριτές είδαμε ότι το κέντρο των τουρκικών ομάδων δολοφονίας στην Ευρώπη βρίσκεται στη Γαλλία.

Ο γενικός εισαγγελέας έχει ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, αλλά δεν το αποδεχόμαστε. Ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ενορχήστρωση έγινε από την Τουρκία. Ο εισαγγελέας δεν πρέπει να παραπλανά την κοινή γνώμη. Η Γαλλία είναι υπεύθυνη για αυτή την επίθεση επειδή δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα.

Ο κουρδικός λαός και οι φίλοι του πρέπει να σταθούν ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και να καλέσουν τη γαλλική κυβέρνηση να εκπληρώσει τις ευθύνες της. Το τουρκικό κράτος πρέπει να λογοδοτήσει και να δικαστεί για τα εγκλήματά του.

Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο KNK

Επεισόδια στο Παρίσι

Την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση ακολούθησαν πολυπληθείς συγκεντρώσεις και πορείες της κουρδικής κοινότητας αλλά και αλληλέγγυων στο Παρίσι όπου ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων καταστολής. Εν τω μεταξύ ο 69χρονος δράστης (του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί) αφέθηκε ελεύθερος για λόγους υγείας και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο.

 


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ