Θάνατος εργαζόμενου σε αποθήκη της Amazon εν ώρα εργασίας. Αναδημοσίευση από το SecNews.

Το μοιραίο πρωινό της 27ης Δεκεμβρίου 2022 στην αποθήκη Amazon DEN4 του Κολοράντο Σπρινγκς, ο 61χρονος Ρικ Τζέικομπς υπέκυψε με τραγικό τρόπο σε καρδιακό επεισόδιο λίγο πριν από την αλλαγή της βάρδιας. Οι πρώην συνάδελφοί του όμως εξοργίστηκαν μετά από αυτό που συνέβη στη συνέχεια.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι χαρτοκιβώτια τοποθετήθηκαν γύρω από τον νεκρό υπάλληλο ως προσωρινό μέτρο για να σφραγιστεί ο τόπος της τραγωδίας στην αποβάθρα. Οι εργαζόμενοι επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση χειρίστηκε την κατάσταση αυτή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε αρκετή διαφάνεια σχετικά με το τι συνέβη. Η Amazon είπε ότι χρησιμοποίησε κιβώτια για να δημιουργήσει ένα φράγμα, αλλά είχε επίσης προσωπικό κοντά για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα εισέλθει στην περιοχή για λόγους ασφαλείας και ιδιωτικότητας.

Καθώς οι εργαζόμενοι ξεκινούσαν την πρωινή βάρδια, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση για το περιστατικό στην εγκατάσταση και συνέχισαν να εργάζονται χωρίς διακοπή, καθώς ένας αποθανών εργαζόμενος παρέμενε ακόμα στο χώρο. Ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, περίμεναν να φτάσει ο ιατροδικαστής πριν προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

Amazon απολύσεις: Άλλοι 18.000 θα χάσουν τη δουλειά τους

Η Amazon ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη μείωση του εργατικού δυναμικού της με την κατάργηση πάνω από 18.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Δυο ακόμα μεγάλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε περικοπές λόγω του “αβέβαιου” οικονομικού κλίματος.

Είχε ανακοινωθεί αρχικά πως ο αριθμός των απολύσεων θα ήταν πολύ μικρότερος. Μαθαίνουμε τώρα πως η Amazon θα πραγματοποιήσει 18.000 απολύσεις, κυρίως από το τμήμα λιανικής και το HR.

Από αυτή τη κίνηση θα επηρεαστούν πάρα πολλοί υπάλληλοι της εταιρείας, μιας και αυτή σηματοδοτεί το μεγαλύτερο σύνολο απολύσεων στην ιστορία της Amazon.
Η πλειονότητα των περικοπών θέσεων εργασίας αφορά τα καταστήματα της Amazon που συνδέονται με τις θέσεις εργασίας στα Amazon Fresh και Amazon Go, καθώς και στους οργανισμούς PXT (People Experience and Technology Solutions) που χειρίζονται το ανθρώπινο δυναμικό και άλλες λειτουργίες της.

“Η Amazon έχει αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες και στο παρελθόν και θα συνεχίσει να τις αντιμετωπίζει”, όπως αναφέρει και ο CEO της Amazon, Andrew R. Jassy.
Ένα πράγμα που οδήγησε σε αυτό το μέτρο, συμπληρώνει ο Jassy, είναι ότι η εταιρεία έχει κάνει πολλές προσλήψεις τα τελευταία χρόνια.

Από την περίοδο που «μεγάλοι» οργανισμοί της τεχνολογίας, όπως το Twitter, Facebook, αλλά και άλλες εταιρείες της Silicon Valley είχαν ξεκινήσει τις απολύσεις, η Amazon είχε προβεί σε πάγωμα προσλήψεων.

Σύμφωνα με το site layoffs, το οποίο παρακολουθεί τις περικοπές θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, δείχνει πως περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν πέρυσι.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ