Αθώος ο σύντροφος Χάρης Μαντζουρίδης – άλλη μια κρατική σκευωρία έπεσε

Αθώος κρίθηκε ο αναρχικός σύντροφος Χάρης Μαντζουρίδης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, του οποίου η υπόθεση εκδικαζόταν σήμερα στην Αθήνα, στην Λουκάρεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το omniatv που κάλυψε την δίκη: “Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώο τον Χ. Μαντζουρίδη, μετά από 14 μήνες προφυλάκισης. Η απόφαση του προέδρου ελήφθη με βάση την ανεπάρκεια στοιχείων, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέα, που θεώρησε ότι «η εισαγγελική έδρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει» τη μέθοδο DNA.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χάρης Μαντζουρίδης συνελήφθη τον Οκτώβρη του 2021 για ληστεία σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, που παραλάμβανε τις εισπράξεις από υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Μια ληστεία που έγινε τον Φλεβάρη του 2018. Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει κατά κόρον σε υποθέσεις αναρχικών, μοναδικό στοιχείο ενοχοποίησης αποτέλεσε ένα μείγμα γενετικού υλικού, το οποίο περιείχε και “στοιχεία του DNA” του Χάρη. Δηλαδή απολύτως κανένα πραγματικό στοιχείο, όπως έχουν αποδείξει πολλάκις στις δικαστικές αίθουσες ειδικοί επιστήμονες που σχετίζονται με την μελέτη του DNΑ.

Aκόμη μια σκευωρία του Κράτους και της αστυνομίας πέφτει, λοιπόν. Μετά την αθώωση του Βαγγέλη Σταθόπουλου είναι η σειρά πλέον του Χάρη Μαντζουρίδη να βγει επιτέλους, μετά από 14 μήνες προφυλάκισης (!), από τα κελιά. Αν και η χαρά μας για την αθώωση του Χάρη είναι μεγάλη, δεν θα πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε την τεράστια ταλαιπωρία που βίωσε ο ίδιος -με μεγάλο κόστος στην ψυχική του υγεία- αλλά και οι δικοί του άνθρωποι, όλους αυτούς τους μήνες που -από το πουθενά κυριολεκτικά- βρέθηκε μέσα σε ένα κελί. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, όπως είχαμε πει και για την περίπτωση Σταθόπουλου, πως οι μήνες και τα χρόνια πίσω από τα σίδερα δεν επιστρέφονται. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την πραγματική, ταξική και πολιτική φύση της αστικής δικαιοσύνης.

Δύναμη και αλληλεγγύη σε όσους είναι ακόμη μέσα στις φυλακές επειδή αγωνίζονται για το δίκιο και την ελευθερία ή επειδή αποτελούν θύματα αυτού του άδικου, ταξικού, εκμεταλλευτικού συστήματος.

Καλή λευτεριά στον σύντροφο Χάρη Μαντζουρίδη


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ