Διεθνιστική αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων της Γαλλίας | Κίνηση Αναρχικών Κομμουνιστών ”Azadi”

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία των εργαζομένων της Γαλλίας, αναγράψαμε σύνθημα στην πρόσοψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες λαμβάνει τόπο μια ιδιαίτερα μαζική και δυναμική απεργία στο γαλλικό έδαφος από τα εκμεταλλευόμενα στρώματα απέναντι στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν που βάζει ταφόπλακα στο μέλλον τους. Το εν λόγω αντιδραστικό νομοσχέδιο αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης για την εργατική τάξη της Γαλλίας, από τα 62 στα 64 χρόνια και ορίζει εκ νέου τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην διαμόρφωση όλο και πιο δυσμενών όρων ζωής.

Η απεργία κατάφερε από το ξέσπασμα της στις 19 Γενάρη να έχει πλατιά χαρακτηριστικά και να στελεχωθεί από χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι γέμισαν τους δρόμους δεκάδων πόλεων της Γαλλίας, αψηφώντας την τρομοκρατία του κράτους και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, μέσω των εξαγγελιών της περί μη διαπραγμάτευσης πάνω στις νέες αντεργατικές αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Με την απεργία, να αγγίζει τους 2.000.000 εργαζόμενους, δείχνει να μην κοπάζει η δυναμική της όσο περνούν οι μέρες, ενώ κάτι παραπάνω από προωθητική είναι και η στήριξη της από την εκπαιδευτική κοινότητα και από πολλές άλλες κομβικές δημόσιες υπηρεσίες.

Η σπουδάζουσα κοινότητα και η προλεταριακή νεολαία σηκώνει κεφάλι και σφίγγει τις γροθιές της, στεκόμενη στο πλευρό των γονιών της και σκεπτόμενη με συνείδηση το αντίκτυπο που θα έχει αυτό το νομοσχέδιο στην εργασιακή της προοπτική και το μέλλον της συνολικά. Οι καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων από μαθητές και φοιτητές, το πάγωμα νευραλγικών τομέων της καπιταλιστικής αγοράς για την παραγωγή και τη διανομή εμπορευμάτων και οι κινήσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης από σωματεία και οργανώσεις χωρών του εξωτερικού, καταδεικνύουν ότι μόνο ένα πλατύ ταξικό μέτωπο του κόσμου της εργασίας μπορεί να αναμετρηθεί με ουσιαστικούς όρους με το αστικό μπλοκ κυριαρχίας και να θέσει τα συμφέροντα και τις ανάγκες του στο προσκήνιο της εποχής.

Η κατάσταση στη Γαλλία καταδεικνύει ότι η νέα πραγματικότητα που επιφυλάσσουν οι όπου γης οικονομικές και πολιτικές ελίτ, για τα φτωχά κοινωνικά στρώματα είναι όλο και περισσότερη εξαθλίωση, όλο και εντονότερη εκμετάλλευση, όλο και πιο οξυμένες ταξικές ανισότητες και καταστολή. Η καπιταλιστική κερδοφορία των αφεντικών επιτάσσει υποτιμημένη εργατική δύναμη, πετσοκομμένες συντάξεις, περισσότερες ώρες δουλειάς, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, ατομικές συμβάσεις, ελαστικές και ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Θέλουν εργαζόμενους πειθήνιους και υποταγμένους, που δε θα διεκδικούν, δε θα αγωνίζονται και δε θα είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, για να αντιστέκονται στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και το ξεχείλωμα κάθε συλλογικού κεκτημένου δικαιώματος.

Η διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων της Γαλλίας, οφείλει να είναι σχέση απαράβατη ανάμεσα στους απόκληρους αυτού του κόσμου. Ειδικά σε μια εποχή όπου το κεφάλαιο έχει διεθνές εκτόπισμα, δηλαδή στην διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς, η σύσφιξη δεσμών αλληλεγγύης με τους εκμεταλλευόμενους άλλων χωρών, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει νικηφόρα προοπτική στους αγώνες μας. Η εργατική τάξη της Γαλλίας δίνοντας τις μάχες της στην πρώτη γραμμή των μητροπολιτικών κέντρων, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της απέναντι στις αντεργατικές ρυθμίσεις της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκφραστών, αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης για τους απανταχού καταπιεσμένους, σε μια εποχή αναχωρητισμού, απανωτών ηττών και δυσμενών συσχετισμών.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ !

ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ !

Κίνηση Αναρχικών Κομμουνιστών ”Azadi”


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ