Όλα τα σκατά μαζεμένα.

Περίπου ένα μήνα μετά το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών, ήρθε και η χτεσινή σύσκεψη στην ΕΠΟ για να πείσει και τους πλέον καλοπροαίρετους, που φτάνουν στα όρια της αφέλειας, για το αληθινό επίπεδο που επικρατεί στο προτεκτοράτο που ονομάζεται Ελλάδα το σωτήριο έτος 2023.

Μαζεύτηκαν μερικοί Βαλκάνιοι ολιγάρχες μαζί με τους μπράβους και τις μαριονέτες τους στην έδρα της ΕΠΟ, στην οποία προεδρεύει ένας δηλωμένος φασίστας, υποτίθεται για να διορθωθούν οι προβληματικές διαιτησίες και να σώσουν το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο μήπως και κάνει κάποιο θαύμα το καλοκαίρι ο Αλλάχ και πάρουν τα εκατομμύρια που υπόσχονται οι χρυσοφόροι όμιλοι του Champions League.

Εννοείται φίλε αναγνώστη πως το πρωτάθλημα για αυτούς είναι το πρόσχημα, αυτό που τους καίει είναι ποιος θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από το δημόσιο χρήμα, ποιος θα αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή στην εκάστοτε κυβέρνηση, ποιος θα ξεκινήσει μερικά μέτρα πιο μπροστά στην επιχειρηματική γραμμή εκκίνησης και πως θα εξασφαλίσουν την ευνοϊκότερη δυνατή μεταχείριση από την αστική δικαιοσύνη στις μπόλικες περιπέτειές τους.

Και τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, αντί για σύσκεψη με επιχειρήματα, ρεαλιστικές προτάσεις και ανταλλαγή απόψεων προέκυψε το γνωστό τσίρκο με φούστες, τετράδια, απειλές, αποχωρήσεις και αργόσχολους που πληρώθηκαν για να τραβήξουν αποκλειστικά βιντεάκια. Την παράσταση βέβαια έκλεψε το total black look του Μαρινάκη και η ατάκα για τους δημοσιογράφους “όλα τα σκ@τ@ μαζεμένα”. Εκείνη την ώρα, κανένας από τους δεκάδες δημοσιογράφους που ήταν παρόντες δεν τόλμησε να ψελλίσει κουβέντα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ίσως γιατί δεν υπάρχει τίποτα να υπερασπιστεί.

Όταν άρχισε η σύσκεψη, τότε και μόνο τότε, ξεκίνησαν τα καυστικά ρεπορτάζ από τους δημοσιογράφους που ανήκουν στους αντίπαλους ολιγάρχες ενώ οι δημοσιογράφοι που ανήκουν στον Μαρινάκη πανηγύριζαν με περηφάνια για το πώς τους πετσόκοψε η προεδράρα που τα λέει χύμα και τσουβαλάτα. Μιλάμε για τραγικό επίπεδο. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2023 και αυτός είναι ο πολιτισμός ενός σεβαστού ποσοστού των Ελλήνων.

Δημοσιογράφοι που πληρώνονται από 3-4 διαφορετικές μεριές από τους ιδιοκτήτες των ομάδων δεν κάνουν ρεπορτάζ για τις ομάδες. Κάνουν ρεπορτάζ για τους εργοδότες τους. Το να περιμένεις να μάθεις την αλήθεια για τον ποδοσφαιρικό ΟΣΦΠ από ένα δημοσιογράφο που γράφει πχ στο 10.gr, είναι σαν να περιμένεις να μάθεις τα δεκάδες σκάνδαλα της χώρας επί κυβέρνησης ΝΔ από τα Παραπολιτικά ή την αλήθεια για τις οικονομικές δεσμεύσεις που εμπεριέχονται στο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Αυγή. Απλά δεν γίνεται.

Είναι γεγονός ότι η ατάκα του Μαρινάκη πόνεσε και πόνεσε γιατί, κατά βάθος, δεν πήγαινε μόνο στους δημοσιογράφους που ελέγχουν οι αντίπαλοι ολιγάρχες. Πήγαινε και σε αυτούς που ελέγχει ο ίδιος. Επειδή ο Μαρινάκης, και ο κάθε Μαρινάκης, πληρώνει ένα σωρό από αυτούς/αυτές, δηλαδή ξεφτίλες που για 20 e τη μέρα πουλάνε και τη μάνα τους λέγοντας συστηματικά ψέματα και σκορπώντας παραπληροφόρηση, αυτό δεν σημαίνει ότι τους συμπαθεί κιόλας. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τα βασικά:

Σε αυτή τη ζωή, ούτε τα λεφτά, ούτε η δόξα, ούτε η σωματική διάπλαση, ούτε η οπλοκατοχή προκαλούν σεβασμό. Σεβασμό προκαλεί μόνο η αξιοπρέπεια. Εδώ και χρόνια όμως, η ηθική ακεραιότητα, η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια έχουν μετατραπεί σε είδη προς εξαφάνιση. Αντιθέτως, έχουν κυριαρχήσει οι αξίες όπως η επίδειξη, το βόλεμα και η εκμετάλλευση για προσωπικό όφελος. Κάπως έτσι, η πλειοψηφία σοκάρεται όταν βλέπει ότι τα είδωλα που έχει δημιουργήσει δεν εκτιμάνε τους υπαλλήλους τους που ξοδεύουν ολόκληρα χρόνια από τη ζωή τους για να τους λιβανίζουν.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ