Teleperformace

Teleperformance: Ίδρυση σωματείου, νέα απεργία 19/2 & διεθνιστική αλληλεγγύη

από | 17 Φεβ, 2024

Teleperformance: Ίδρυση σωματείου, νέα απεργία 19/2 & διεθνιστική αλληλεγγύη

Πολύ ευχάριστα νέα για τους αγώνες και την οργάνωση της εργατικής τάξης κατέφτασαν τις τελευταίες ημέρες: Μετά από μαζικές διεργασίες και συνελεύσεις που προέκυψαν στο εσωτερικό του κλαδικού συνδικάτου στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική ΣΕΤΗΠ Ν.Αττικής -οι οποίες και παρήγαγαν την τεράστια απεργία στον κλάδο την Πέμπτη 8 Φλεβάρη που πήρε πανελλαδικό χαρακτήρα με την στήριξη από το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης- οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου τηλεφωνικού κάτεργου στην χώρα, της Teleperformance, προχώρησαν στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου, του ΣΕΤΕΠ!

Αμέσως μετά την ίδρυση του ΣΕΤΕΠ, τα δυο σωματεία έβγαλαν κοινή ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

“Πειραιάς, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, 2024

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για όλους εμάς τους σημερινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους της Teleperformance, καθώς και πρώην εργαζόμενους που παρακολουθούν στενά τον αγώνα μας και καθημερινά εκφράζουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους.

Σήμερα ο αγώνας μας πέτυχε μια σημαντική νίκη για τα τηλεφωνικά κέντρα στην Ελλάδα, στέλνοντας παράλληλα ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στους εργαζόμενους της Teleperformance σε 95 Χώρες. Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι οι εργαζόμενοι της Teleperformance ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν επίσημα το δικό τους σωματείο, σε επίπεδο εταιρείας, που θα εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους της Teleperformance.

Η προσωρινή διοίκηση που έχει εκλεγεί από τους υπογράφοντες θα έχει την αρμοδιότητα να εγγράψει μέλη και να προετοιμάσει τις επικείμενες εκλογές, προκειμένου να αναδειχθεί η αντιπροσωπευτική ηγεσία του ΣΕΤΕΠ, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Teleperformance. Το ΣΕΤΕΠ, θα είναι το εφόδιο, για όλους τους μελλοντικούς αγώνες των Εργαζομένων στην Teleperformance. Το ΣΕΤΕΠ θα είναι το χέρι που θα οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και θα ηγηθεί των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως ίσοι μεταξύ ίσων με τη διοίκηση Teleperformance. Μέσα από το παράδειγμά μας στεκόμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων άλλων εταιρειών τηλεφωνικών κέντρων που θέλουν να δημιουργήσουν σωματεία στις εταιρείες τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Teleperformance να συσπειρωθούν στις γραμμές της δικής τους δημιουργίας, του δικού τους σωματείου. Να το δυναμώσουν, να διαφυλάξουν τον ταξικό προσανατολισμό και τον διεθνισμό του και να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα επόμενα χρόνια.

Κανένας υπάλληλος της Teleperformance, δεν θα νιώσει ποτέ ξανά μόνος, κανείς δεν θα νιώσει ποτέ εύκολα αναλώσιμος και φόβο στην απομόνωση της τηλεργασίας. Τώρα είμαστε πιο έτοιμοι να οργανώσουμε μια Επιτυχημένη και Μαζική Απεργία που δεν έχει ξαναδεί ο Τομέας Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα!

Ενωμένοι Αγωνιζόμαστε για Συλλογικά Δικαιώματα” 

Ο προλεταριακός διεθνισμός απέναντι σε ένα καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς και εργασιακής ομηρίας:

Τα δυο σωματεία μάλιστα δεν έμειναν μόνο στα λόγια όταν διακήρυξαν τον διεθνιστικό χαρακτήρα του ΣΕΤΕΠ. Ένας από τους μεγάλους στόχους του σωματείου είναι η παροχή βίζας εργασίας στους εργαζόμενους από άλλες χώρες. Το αίτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς σε μια εταιρία που απασχολεί ανθρώπους από δεκάδες χώρες, πολλές εκ των οποίων μάλιστα βρίσκονται και εν μέσω εμπόλεμης σύρραξης, η παραμονή πολλών από αυτούς στην Ελλάδα εξαρτάται από την συνέχιση της απασχόλησής τους. Αυτό το γεγονός δίνει την ευκαιρία στην Teleperformance να επιχειρεί να κρατά “πειθαρχημένους” και να ξεζουμίζει αρκετούς από τους εργαζόμενους σε αυτήν, κυρίως αυτούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε., υπό τον φόβο της απόλυσης, που μπορεί να φέρει μέχρι και την απέλασή τους!

Με βάση αυτή την ανάγκη τα δυο σωματεία προχώρησαν εχθές σε παρέμβαση στο Υπουργείο Μετανάστευσης, εκεί, όπως αναφέρει το κοινό δελτίο τύπου, οι δυο πρόεδροι των σωματείων “Κατέθεσαν τα αιτήματα του Σωματείου μας σχετικά με το καθεστώς των αδειών εργασίας, των συναδέλφων μας στα τηλεφωνικά κέντρα, από χώρες εκτός ΕΕ. Ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κατέγραψε το αίτημα, η συνάντηση με τον Υπουργό ήταν αδύνατη, γιατί έλειπε στο εξωτερικό. Ζήτησε την λεπτομερή υποβολή των αιτημάτων, με βάση τα άρθρα του νόμου. Δεσμεύτηκε να εξεταστεί το ζήτημα. Ενώ παρέπεμψε στο υπουργείο Εργασίας σχετικά με ασφαλιστικά ζητήματα των συναδέλφων ( συνταξιοδοτικό, ταμείο ανεργίας κλπ )”. 

Νέα απεργία στις 19/2

Τα δυο σωματεία, από κοινού και πάλι με το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, καλούν σε νέα απεργία στην Teleperformance αλλά και σε άλλες εταιρίες του κλάδο των τηλεφωνικών υπηρεσιών (Webhelp, TTEC, Foundever, Cosmote E-Value), την Δευτέρα 19/2. Η ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ Ν.Αττικής για την απεργία αναφέρει τα εξής:

“Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε την μαζική και ιστορική απεργία στην TP, Webhelp, TTEC and Foundever όπου συμμετείχαν περίπου 3.000 εργαζόμενοι ενώ οργανώθηκε μέσα σε 2 ημέρες αγγίζοντας 20.000 εργαζόμενους, 70% των οποίων βρίσκονται σε τηλεεργασία. Στην TP Χανιά, παρά την νομική ανακήρυξη 4ωρης απεργίας οι συνάδελφοι αποφάσισαν και προχώρησαν σε 24ωρη απεργία με συμμετοχή 95%. Στη Webhelp παρά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, εκατοντάδες συνάδελφοι απήργησαν. Τμήματα γλωσσών έκλεισαν σε πολλά projects. Καταφέραμε να σπάσουμε τη τρομοκρατία, τα ψέμματα, μάθαμε τα δικαιώματα μας και πως να οργανωθούμε στο σωματείο μας.

Χαιρετίζουμε όσους από εμάς ήρθαν για πρώτη φορά στη συνέλευση μας στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Όσους είναι μπροστάρηδες στα τμήματα τους, μιλώντας με όσους συναδέλφους μπορούν, για να το μάθουν όσοι περισσότεροι γίνεται και να κινητοποιηθούν. Όσους σταθήκαμε μπροστά στις εισόδους των εταιρειών με την ανακοίνωση του Σωματείου μας, για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας να σπάσουν το φόβο και την αμφιβολία. Τις εκατοντάδες νέες εγγραφές, των ενθουσιασμό όλων, την αγωνία για το “τι πρέπει να κάνουμε τώρα”. Μα περισσότερο από όλους ανοίγουμε την αγκαλιά μας στους συναδέλφους που έρχονται ασταμάτητα όλη τη βδομάδα, και μας λένε ότι “στην επόμενη απεργία θα έρθω και εγώ σας”! Επιπλέον, συνάδελφοι από τα Ελληνικά Τηλεφωνικά Κέντρα Cosmote E-Value δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στον αγώνα μας και θα συντονίσουν τη φωνή τους με τη δική μας.

Την επόμενη μέρα της απεργίας, επιδόθηκαν εξώδικα, σε κάθε μία εταιρεία ξεχωριστά, με νέα πρόσκληση για διαπραγμάτευση με βάση τα αιτήματα μας, που σήμερα αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε με βάση τις ανάγκες κάθε χώρου δουλειάς. Δεν πήραμε καμία απάντηση!! Αντί για αυξήσεις, φέρανε πίτσες και κουλουράκια, “καλύτερα σχήματα bonus”, «συγκαταβατικά» χτυπήματα στον ώμο, και ατάκες “καλά κάνατε και απεργήσατε, δικαίωμα σας είναι”.

Μέσα σε δύο περίπου βδομάδες, μέσα από την οργάνωση μας, και τη συλλογική μας απάντηση, έχουμε κερδίσει πολλά. Χιλιάδες από εμάς είπαμε φτάνει πια! Θέλουμε αξιοπρέπεια, μισθούς που να φτάνουν για το μήνα, καλύτερες συνθήκες εργασίας με σεβασμό στα στοιχειώδη δικαιώματά μας, κάλυψη των εξόδων της τηλεργασίας, βίζες για όλους τους συναδέλφους για να μη ζουν σε καθεστώς σκλαβιάς το 2024. Και δε θα σταματήσουμε μέχρι να τα πάρουμε!

Αποφασίσαμε με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και ευρύ διάλογο με συναδέλφους σε όλα τα τμήματα, νέα 24ωρη απεργία την Δευτέρα 19/2 στην Teleperformance, τη Webhelp, την TTEC, την Foundever και την Cosmote E-Value μέχρι να κάτσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν σοβαρά!

Να μην αφήσουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο, όλοι στον αγώνα για αξιοπρέπεια, βλέπουν μπροστά τους μόνο νούμερα, ας τους δείξουμε ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους, με ανάγκες, οικογένειες, προβλήματα υγείας, όνειρα, επιθυμίες. Που δε θα ανεχτούν άλλο πια να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, να τους πετάνε σαν σκουπίδια από project σε project, να τους απειλούν, και να τους λύνουν τα συμβόλαια για το τίποτα.

Θα μας βρούνε μπροστά τους και αυτή την εβδομάδα και όσο χρειαστεί.

Αποφασίσαμε:

  • 24ωρη απεργία από τη Δευτέρα 19/2 07.00 έως την Τρίτη 20/2 07.00 στις Teleperformance, Webhelp, TTEC, Foundever, Cosmote E-Value.
  • Συγκεντρώσεις στα Κεντρικά Γραφεία των εταιριών την ημέρα της απεργίας Δευτέρα 19/2 στις 08:00. Στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας, για να συναντηθούμε και να απαιτήσουμε λύση τα αιτήματα μας.
  • Την Παρασκευή 16/2 συγκέντρωση στο υπουργείο Μετανάστευσης (Λ. Θηβών 196-198) για να θέσουμε τα αιτήματά μας για την βίζα (η ώρα θα ανακοινωθεί σύντομα).
  • Διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη των απεργών που βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση.
  • Στέλνουμε email στη διοίκηση κάθε έργου την επόμενη μέρα της απεργίας, δεν ενημερώνουμε κανέναν από πριν, για να μην καλύψουν τις βάρδιες, είναι δικαίωμα μας να ενημερώσουμε όποτε θέλουμε. Δεν απαντάμε σε κανένα τηλέφωνο και δε συνδεόμαστε καθόλου, τη μέρα της απεργίας.

Συμμετέχουμε όλοι στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ σήμερα, Δευτέρα 12/02 στις 18.00 στον Κινηματογράφο Studio (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής).

Απαιτούμε:

  • Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους όπου αυτό δεν υπάρχει. Να σταματήσει η ενοικίαση εργασίας.
  • 5 ημέρες-7 ώρες την ημέρα-35 ώρες την εβδομάδα.
  • 20 % Αύξηση στο μηνιαίο μισθό για όλους τους εργαζόμενους άμεσα.
  • Αυτόματη αναπροσαρμογή μισθών με βάση τον δείκτη αύξησης στα είδη βασικής κατανάλωσης.
  • Ανθυγιεινό επίδομα ακουστικού 15%.
  • Επίδομα ξένης γλώσσας 10% για κάθε γλώσσα με αναγνώριση των πτυχίων όλων των γλωσσών που κατέχει ο εργαζόμενος, συμπεριλαμβανομένης και τις μητρικής, σε περίπτωση που είναι διαφορετική της Ελληνικής.
  • Βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ. Άμεση κατάργηση του καθεστώτος σύγχρονής δουλείας .
  • Διάλειμμα μίας ώρας βάση του προβλεπόμενου κανονισμού για εργασία με οθόνες. Εξαιρουμένων των διαλειμμάτων για προσωπικές ανάγκες (τουαλέτα).
  • Έγκαιρη ενημέρωση πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση από το ένα έργο στο άλλο.
  • Πλήρης πληρωμή των εξόδων εργασίας από το σπίτι (ίντερνετ, ρεύμα, θέρμανση ή ψύξη και εξοπλισμού γραφείου, ενδεικτικά υπολογιστής, γραφείο, ανατομική καρέκλα, υποπόδιο, ακουστικά). Αποσύνδεση από όλα τα συστήματα με την λήξη του ωραρίου.
  • Προστασία νεαρών μητέρων και ατόμων με προβλήματα υγείας.
  • Κατάργηση του “clean desk policy” (όπου αυτό εφαρμόζεται) που παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, προκαλώντας προβλήματα υγείας και υγιεινής (π.χ απαγορεύοντας να έχουν οι εργαζόμενοι μαζί τους φάρμακα ή είδη ατομικής υγιεινής μαζί τους στο χώρο δουλειάς).

Όλοι μαζί στον αγώνα! Κανείς δεν είναι μόνος του!”

Παράλληλα, ως συνέχιση της κινητοποίησης για τις άδειες εργασίας των αλλοδαπών εργαζομένων, ΣΕΤΗΠ Αττικής και ΣΕΤΕΠ αναφέρουν στο κοινό Δελτίο Τύπου πως: “Καλούμε όλους στην απεργία της 19ης Φεβρουαρίου, και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 12.00 για να καταθέσουμε τα αιτήματα μας και εκεί. Κομμάτι των όποιων είναι και το καθεστώς των αδειών παραμονής και τα ασφαλιστικά ζητήματα των συναδέλφων”.

Σχετικά με την Θεσσαλονίκη, το ΣΕΤΗΠ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Teleperformance (26ης Οκτωβρίου, περιοχή Σφαγεία), στις 7.30 πμ.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στην Cosmote E-Value Θεσσαλονίκης

Παραθέτουμε τέλος την ανακοίνωση των εργαζομένων της Cosmote E-Value Θεσσαλονίκης -που θα βρίσκονται επίσης έξω από την Teleperformance το πρωί της Δευτέρας- σχετικά με την απεργία της 19ης Φλεβάρη:

“Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι εργαζόμενοι!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Έχουμε φτάσει στο σημείο που:

  1. Η εργασία μέσω τρίτων εταιριών αγγίζει το 70% στην Cosmote – Evalue.
  2. Οι μισθοί των εργαζομένων αγγίζουν τα 600€ κ 500€ και τελειώνουν από τις 10 του μήνα, μη μπορώντας να καλύψουμε ακόμα και βασικές ανάγκες.
  3. Υπάρχουν εργαζόμενοι που παραμένουν καθηλωμένοι στα ίδια μισθολόγια μια 15ετια ενώ έχουν μέχρι και 25 χρόνια προϋπηρεσία και η απειλή της εθελούσιας απόλυσης κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους κάθε μέρα.
  4. Τα πολυδιαφημισμένα bonus περικόπτονται μήνα με το μήνα κάνοντας την ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη.
  5. Η τρομοκρατία, η πίεση για το πιάσιμο των στόχων τα συνεχή κυλιώμενα ωράρια που μας εξαντλούν είναι η καθημερινότητα μας.

Στην Αθήνα ο αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει

Συνάδελφοι σε πολλά τμήματα προχώρησαν σε συσκέψεις και στη συνέχεια συνελέυση του Σωματείου Εργαζομένων Cosmote – Ε-Value Αττικής και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία στις 19/02.


Η συγκεκριμένη μέρα επιλέχθηκε στην κατεύθυνση να ενωθεί ο αγώνας που κάνουμε στα τηλεφωνικά κέντρα της Cosmote – E-Value με το πρωτόγνωρο κίνημα που αναπτύσσεται και στα εξίσου μεγάλα τηλεφωνικά κέντρα της Teleperformance (που απασχολείται και με έργα της E-Value), ttec, webhelp και foundever. Σε αυτά τα τηλεφωνικά κέντρα οι συνάδελφοι αποφάσισαν νέα απεργία την ίδια μέρα σε συνέχεια της προηγούμενης επιτυχυμένης απεργίας της 8ης Φλεβάρη.

Στηρίζουμε τον αγώνα στα Τηλεφωνικά Κέντρα

Στεκόμαστε στο πλευρό των αποφάσεων των εργαζομένων της Cosmote E-Value μαζί με το σωματείο τους Σωματείο Εργαζόμενων Cosmote E-Value, του Σ.Ε.ΤΗ.Π. Αττικής, και όλων των σωματειακών επιτροπών στα τηλεφωνικά κέντρα (Teleperfomance).

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ενωθούμε όλοι οι συνάδελφοι στα τηλεφωνικά κέντρα όλου του κλάδου μας με αιχμή τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συνθήκες δουλειάς, την υπογραφή Συλλογικών Σύμβασεων Εργασίας που θα τα κατοχυρώνουν. Η δύναμη μας για να τα κάνουμε πραγματικότητα βρίσκεται μέσα στη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία, στα σωματεία και στις επιτροπές. Μόνο έτσι μπορεί να ασκηθεί πίεση στις εργοδοσίες και να ακουστούν τα αιτήματά μας πέρα από τις πύλες της επιχείρησης που εργαζόμαστε. Μόνο έτσι μπορεί να σταλεί το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι διεκδικούμε ενιαία και θα απαντήσουμε πιο αποτελεσματικά στην επίθεση τους που είναι κοινή.

Τα αιτήματα που διεκδικούμε όπως έχουν διαμορφωθεί και στο κείμενο υπογραφών είναι τα εξής:

  • Κανένας μισθός κάτω από 900 καθαρά στο 8ωρο, αντίστοιχα στο 6ωρο.
  • Μείωση των στόχων σε όλα τα έργα, πωλησιακά και μη – ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.
  • Τώρα να σταματήσει το εργασιακό bulling–mobbing από τους εργοδότες που στοχεύει στο ξεζούμισμά μας.
  • Τέλος στην επινοικίαση – όλες οι συμβάσεις να γίνουν evalue ΤΩΡΑ. 


Όλοι οι εργαζόμενοι στην Cosmote E-Value καλύπτονται για την συμμετοχή τους στην απεργία από το κλαδικό μας συνδικάτο, το Σ.Ε.ΤΗ.Π. Θεσσαλονίκης. Η σχετική απόφαση έχει ήδη κοινοποιηθεί στην εργοδοσία.

Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το σωματείο μας και μεταξύ μας. Αναφέρουμε οποιοδήποτε κρούσμα τρομοκρατίας ή προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού για να το αποκρούσουμε.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να ξεπεράσει οποιοδήποτε δισταγμό και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς και στα επόμενα βήματα που θα αποφασίσουμε. Κανένας δεν κατάφερε να κατοχυρώσει αξιοπρεπή μισθό σκύβοντας το κεφάλι. Πάντα αντίθετα αποτελέσματα έχει.

Μεροκάματο και δικαιώματα τα κατοχυρώνουμε μόνο στο δρόμο του συλλογικού αγώνα και της αλληλεγγύης μεταξύ μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα παρά μόνο να κερδίσουμε ενωμένοι και οργανωμένοι στο σωματείο μας. Όπως βροντοφώναξαν οι εκατοντάδες απεργοί στα τηλεφωνικά κέντρα στις 8 Φλεβάρη πανελλαδικά:

ENOUGH IS ENOUGH!

Σκάναρε και υπέγραψε κι εσύ το κείμενο με τα αιτήματα!

Συμμετέχουμε στην απεργία στις 19/2

Οργανώνουμε τα επόμενά μας βήματα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ TELEPERFORMANCE

(26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43, Σφαγεία)”

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Σημειώματα από τη Γάζα #1

Σημειώματα από τη Γάζα #1 Ένας σύντροφος στη Γάζα (Ziad Medoukh) στέλνει περιστασιακά σημειώματα που εξηγούν λίγο την κατάσταση στη Γάζα σε καιρό πολέμου και εμείς, μεταφράζοντας τα μηνύματά του, θέλουμε να δώσουμε μια αληθινή εικόνα της φρίκης στην Παλαιστίνη. Τα...

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Τρίτη ανοιχτή συνάντηση της Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας...

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις

[Βίντεο] Αντιφασιστική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις  "Το απόγευμα της Κυριακής 14/4 πραγματοποιήσαμε μηχανοκίνητη παρέμβαση στις γειτονιές της Νεάπολης των Συκεών και της άνω πόλης. Πορευτήκαμε για παραπάνω από μισή ώρα στους δρόμους...

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Seaway Technologies GMBH στον Ασπρόπυργο για τον εργάτη που έχασε την ζωή του πριν μερικές μέρες μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο όταν καταπλακώθηκε από...

Μνήμη Λούη Τίκα

Μνήμη Λούη Τίκα. Του Γιώργου Αλεξάτου Ήταν 20 Απριλίου 1914, Δευτέρα του ελληνικού Πάσχα, όταν οι μπράβοι του Ροκφέλερ δολοφόνησαν στο Λάντλοου του Κολοράντο 18 μεταλλωρύχους και μέλη των οικογενειών τους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη τους, Λούη Τίκα. Γεννημένος...

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...