Με την συμμετοχή περίπου 300 ατόμων διεξήχθη σήμερα στην Θεσσαλονίκη η Πορεία ενάντια στην καταστολή των αγώνων. Η πορεία ήρθε ως απάντηση στην γενικευμένη καταστολή κράτους, κυβέρνησης και αστυνομίας απέναντι τόσο σε κοινωνικά και ταξικά εγχειρήματα, όπως η ΒΙΟΜΕ (με το κόψιμο του ρεύματος εν μέσω καραντίνας), ο αγώνας των κατοίκων των Σταγιατών (που έχουν απέναντί τους τον αρχιμαφιόζο δήμαρχο Μπέο),το κίνημα ενάντια στην καύση των σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ(με την άγρια επίθεση στις πορείες αλληλεγγύης στον Βόλο), τον αγώνα ενάντια στα Αιολικά Πάρκα και τον αγώνα των Σκουριών στην Χαλκιδική ενάντια στα μεταλλεία χρυσού,αλλά και απέναντι στο κόσμο του αγώνα γενικότερα, καθώς συνδέθηκε πολιτικά και με την επερχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Στην πορεία καλούσαν με κοινό κάλεσμα και μπλοκ οι: ΣΕ ΒΙΟΜΕ, Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, ΑΣ Pueblo, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης (είχε και δικό της πανό), Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκη ενάντια στην Εξόρυξη, Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας και Λαϊκή συνέλευση Σταγιατών.

Ξεχωριστά καλέσματα και μπλοκ είχαν:

  • Ο Τοπικός Συντονισμός ΑΠΟ-ΟΣ (Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό – Μαύρο και Κόκκινο και Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό)
  • Ο ΕΚΧ Σχολείο για την Μάθηση της Ελευθερίας
  • Η κατάληψη Terra Incognita (που στήριξε το κοινό μπλοκ)
  • Η ΟΚΔΕ

Όλα τα καλέσματα και τις αφίσες μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Το επόμενο ραντεβού στην πόλη δίνεται την Πέμπτη 9/7 στις 7μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για  τις διαδηλώσεις.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως εν μέσω καλοκαιριού και με τον κόσμο του αγώνα ακόμη μουδιασμένο από την καραντίνα θα έχει εύκολη δουλειά και μικρή αντίσταση στο σχέδιό της απέναντι στο κατακτημένο με αγώνες δικαίωμα της διαδήλωσης. Επιχειρεί να θέσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις (όμοιο ή και χειρότερο με αυτό που έχει τεθεί σε αρκετές χώρες της “ανεπτυγμένης και πολιτισμένης δύσης”), ουσιαστικά αχρηστεύοντας τες ως δυναμικό μέσω διεκδίκησης και διαμαρτυρίας, ως απειλή για το κεφάλαιο και το κράτος του. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε και πρωτύτερα: Η καλύτερη άμυνα της δημοκρατίας είναι η κατάργησή της.

Είναι στο χέρι μας να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στα σχέδια αυτά.

Οι δρόμοι ανήκουν σε αυτούς που αντιστέκονται και αγωνίζονται και όχι στους “Μεγάλους Περιπάτους”.

Save Skouries

Το πανό της ΟΚΔΕ

Το πανό της ΑΚ

καταστολή

Κεντρικό πανό

Το πανό του τοπικού συντονισμού ΑΠΟ-ΟΣ


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ