Για την εμφάνιση της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” έξω από την κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ

Το κείμενο είναι αλιευμένο από το site της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ:

Την Τρίτη 15.9, στη Θεσσαλονίκη υπήρχε καλεσμένη διαδήλωση στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους, με αφορμή τα γεγονότα στη Μόρια και τη συνεχιζόμενη δυστοπική συνθήκη που είναι αναγκασμένοι να βιώνουν οι μετανάστ(ρι)ες εκεί. Στη διαδήλωση καλούσε και η συλλογικότητα stop war on migrants. Λίγη ώρα πριν τη διαδήλωση, σύντροφοι μετέβησαν στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ όπου στεγάζεται η συλλογικότητα ώστε να μεταφέρουν το υλικό της πορείας στη συγκέντρωση (κείμενα, τρικάκια, πανό, σημαίες).

Εκείνη την ώρα, κατέφθασαν 5 δικάβαλες μηχανές της αστυνομικής ομάδας ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ) και άμεσα ξεκίνησαν να απειλούν τους συντρόφους μας. Οι τραμπουκισμοί και οι προσπάθειες τρομοκράτησης σταμάτησαν μόνο μετά από αποδοκιμασίες που δέχτηκαν από γείτονες που άκουσαν τις φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια.

Στη συνέχεια, άνοιξαν και ξεκίνησαν να ψαχουλεύουν τσάντα συντρόφου που είχε ξεχάσει στο μηχανάκι του, ενώ ο ίδιος δεν ήταν παρών! Καμία αμφιβολία δεν έχουμε πως αν δεν είχαν αντιληφθεί ότι βιντεοσκοπούνταν, όλο και κάτι θα ‘παίρναν μαζί τους για “ενθύμιο”. Τέλος, λίγο πριν φύγουν, φωτογραφίσανε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα τριγύρω, γιατί μάλλον είναι παράνομο να παρκάρεις κοντά σε κατάληψη.

Φαίνεται ότι κάποιοι δυσανασχετούν που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν κυριευτεί από το μίσος προς το διαφορετικό, αλλά στέκονται αλληλέγγυοι στους/ις αγωνιζόμενους/ες μετανάστ-ρι-ες στη Μόρια και στα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

υ.γ. το βίντεο είναι τραβηγμένο μέσα από την κατάληψη και 10λεπτά μετά την άφιξη των μπάτσων. Το όλο σκηνικό κράτησε κάνα 20λεπτο. Μηχανοκίνητες ομάδες αστυνομικών συνέχισαν για λίγη ώρα να περνάνε από τους δρόμους γύρω απ’ την κατάληψη, ωστόσο οι σύντροφοί μας κατάφεραν εν τέλει να μεταβούν στη διαδήλωση.

SHUT DOWN ALL DETECTION CENTERS

FREEDOM & PAPERS FOR ALL MIGRANTS

Stop war on migrants

Φάμπρικα Υφανέτ


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ