Pfizer

Pfizer: μια διεφθαρμένη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία

από | 13 Νοέ, 2020

Pfizer: μια διεφθαρμένη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία με ιστορικό πολλών σφαλμάτων

Στις 9 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ανέφερε ότι το εργαστήριό του ήταν σε θέση να διανείμει / πουλήσει ένα εμβόλιο κατά του Covid-19, με αποτελεσματικότητα άνω του 90%.

Οι πληροφορίες προέρχονται από την ίδια την εταιρεία και κοινοποιήθηκαν στην κοινή γνώμη μέσω δελτίου τύπου. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη μελέτη που κατέληξε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από αυτό που είναι γνωστό ως ενδιάμεση ανάλυση της Φάσης 3 και από την κλινική δοκιμή στην οποία βρίσκεται το αναφερόμενο εμβόλιο:

«Ωστόσο, τα αποτελέσματα, τα οποία είναι τα πρώτα οποιασδήποτε δοκιμής φάσης ΙΙΙ ενός εμβολίου Covid-19, κοινοποιήθηκαν μόνο μέσω δελτίου τύπου και δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί ούτε κριθεί από ομοτίμους. Οι ειδικοί χαιρέτισαν τα νέα, αλλά τόνισαν τη σημασία να δούμε τα πλήρη αποτελέσματα και να κατανοήσουμε πολλές από τις λεπτομέρειες που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων των δημογραφικών στοιχείων των συμμετεχόντων και της σοβαρότητας των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στη δίκη »( Βρετανικό ιατρικό περιοδικό )

Το εμβόλιο, εκτός από τις εκτιμήσεις που έχουν τεθεί, έχει δύο σημαντικά μειονεκτήματα. Η πρώτη είναι ότι πρέπει να διατηρείται στους -75ºC και χρειάζεται δύο δόσεις για πλήρη εμβολιασμό, η δεύτερη δόση τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη. Η ανοσία επιτυγχάνεται επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, δηλαδή 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Την ίδια ημέρα που η Pfizer ανέφερε τη διαθεσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Covid-19, παρά την ολοκλήρωση της κλινικής δοκιμής, ο κ. Albert Bourla, Πρόεδρος της Pfizer, πούλησε το 61,8% του μετοχές της εταιρείας (132.508), στην τιμή των 4.727 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι, δεδομένης της επικείμενης εμπορίας ενός τέτοιου “υποσχόμενου” προϊόντος σύμφωνα με τους κατασκευαστές του – που οδηγεί σε κάποιον να σκεφτεί τις υψηλές προσδοκίες ότι οι μετοχές θα αυξηθούν προοδευτικά – ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πουλάει τα περισσότερα από αυτά που έχει. εκμεταλλευόμενος την άνοδο της στιγμής. Ίσως αυτή η ενέργεια να έχει σχέση με το γεγονός ότι το προϊόν δεν είναι τόσο αποτελεσματικό και χωρίς παρενέργειες όσο λένε, Και ότι όταν αυτές αρχίσουν να εμφανίζονται οδηγούν σε επακόλουθους ισχυρισμούς που θέτουν σε κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία των στελεχών φαρμακευτικών προϊόντων; Η ιστορία της Pfizer είναι σίγουρα πολύ συμβατή με αυτήν την υπόθεση.

Ας κάνουμε μια μικρή περίληψη με μερικά κομμάτια που δημοσιεύονται στον τύπο:

Η Pfizer θα εκταμιεύσει 339 εκατομμύρια για να αποφύγει την αγωγή για χρηματισμό  γιατρών (Cinco Días, El País)

Ο παγκόσμιος ηγέτης στον φαρμακευτικό τομέα, η Pfizer, θα πληρώσει 339 εκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει τη δίκη για φερόμενες πληρωμές σε γιατρούς για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Άλλες μεγάλες εταιρείες αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες. Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί ότι η θυγατρική της Parke-Davis έχει πραγματοποιήσει πληρωμές σε γιατρούς για να συνταγογραφήσουν το φάρμακο επιληψίας της εταιρείας, Neurontin, το οποίο αντιπροσωπεύει πωλήσεις αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Η Pfizer χειρίστηκε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών (Publico)

Η Pharmaceutical Pfizer χειρίστηκε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της για να προσπαθήσει να τα βελτιώσει. Αυτό επιβεβαιώνεται από μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, η οποία ισχυρίζεται ότι η εταιρεία άλλαξε τους αρχικούς στόχους οκτώ μελετών για να συμπεριλάβει άλλες που ήταν πιο επωφελείς για το φάρμακο επιληψίας Neurontin. (…) Οι συγγραφείς, από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι διορθώσεις αμφισβητούν την εγκυρότητα των μελετών.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer συνωμότησε για να αποφύγει μια δίκη στη Νιγηρία (El País)

Η μεγαλύτερη φαρμακευτική πολυεθνική, η American Pfizer, διαπραγματεύτηκε τον Απρίλιο του 2009 με την κυβέρνηση της Νιγηρίας συμφωνία για την αποφυγή δίκης για το θάνατο 11 παιδιών στην αφρικανική χώρα και τις συνέπειες που προκαλούνται σε δεκάδες από αυτά στην κλινική δοκιμή ενός φαρμάκου που ονομάζεται Trovan. Περίπου 200 οικογένειες από το Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία, ισχυρίστηκαν ότι η χώρα τους ήταν το 1996 ένα πείραμα για να δοκιμάσει το Trovan και να χρησιμοποιήσει τα παιδιά τους ως ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια. Η εταιρεία πλήρωσε 75 εκατομμύρια δολάρια (57 εκατομμύρια ευρώ) για να αποζημιώσει τις οικογένειες και έτσι να αποτρέψει την επιτυχία της ποινικής υπόθεσης που είχε αρχίσει στο δικαστήριο.

Η ιστορία του πειράματος για το φάρμακο Trovan επιβεβαιώθηκε από έναν από τους γιατρούς της εταιρείας, τον Juan Walterspiel. Ενάμιση χρόνο μετά το πείραμα, ο ειδικός επικοινώνησε με τη διοίκηση της Pfizer και ανέφερε την παραβίαση των ηθικών προτύπων στην κλινική δοκιμή. Ο Walterspiel απολύθηκε. Σύμφωνα με την Pfizer, για άλλους λόγους. Το φάρμακο εγκρίθηκε αργότερα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Χρησιμοποιείται ακόμα εκεί, αν και μόνο ως θεραπεία για πολύ σοβαρές λοιμώξεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση το απέσυρε επειδή προκάλεσε ηπατικά προβλήματα.

Το WikiLeaks αποκαλύπτει τους ελιγμούς της Pfizer για να αποφύγει τη δίκη  στη Νιγηρία (Rebellion)

Η μεγάλη αποκάλυψη του WikiLeaks από την αμερικανική πρεσβεία στην Αμπούζα δηλώνει ότι η εταιρεία προσέλαβε  ανακριτές να βρουν αποδεικτικά στοιχεία διαφθοράς για τον Γενικό Εισαγγελέα της Νιγηρίας ώστε να τον πείσει να εγκαταλείψει την αμφιλεγόμενη δίκη και να αμαυρώσει την εικόνα του στον Τύπο.

[Προσθέτουμε, από την πλευρά μας, ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την περίπτωση της «Trovafloxacin» (Trovan). Στη δίκη του 1996 στη Νιγηριανή πολιτεία Kano, συνέκριναν το Trovan με το Ceftriaxone. Η κεφτριαξόνη χρησιμοποιήθηκε σε δόσεις σημαντικά χαμηλότερες από αυτές που θεωρήθηκαν αποτελεσματικά θεραπευτικές, προκειμένου να ευνοηθεί το Trovan στα αποτελέσματα της δοκιμής. Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με διακόσια παιδιά στο πλαίσιο επιδημίας μηνιγγίτιδας, έντεκα πέθαναν και πολλά άλλα υπέφεραν από τύφλωση, κώφωση και άλλες νευρολογικές βλάβες.]

Η Pfizer συμφωνεί να πληρώσει πρόστιμο εκατομμυρίων για δωροδοκίες (Cinco Días, El País)

Η Pharmaceutical Pfizer συμφώνησε την Τρίτη με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να πληρώσει αρκετά πρόστιμα αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων για δωροδοκία γιατρών, ρυθμιστικών αρχών και αξιωματούχων στο εξωτερικό.

Η Pfizer, αναγκάστηκε να αποσύρει πολλά μυοχαλαρωτικά λόγω “ακαθαρσιών” (Medical Writing)

Το Cisatracurium είναι ένα μυοχαλαρωτικό που χορηγείται με ένεση ή έγχυση και χρησιμοποιείται σε χειρουργικές επεμβάσεις τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά με περισσότερο από ένα μήνα ζωής. Επιπλέον, εφαρμόζεται για τη διευκόλυνση της τραχείας διασωλήνωσης σε περίπτωση που απαιτείται μηχανική βοήθεια για την αναπνοή και τη χαλάρωση των μυών σε ενήλικες που βρίσκονται σε Εντατική Φροντίδα.

Φαρμακευτικό σκάνδαλο: Η Pfizer έκρυψε τα αντι-Αλτσχάιμερ αποτέλεσμα ενός από τα φάρμακά της (El Español)

Η Φαρμακευτική γνώριζε τα στοιχεία, αλλά δεν σχεδίασε μια ακριβή κλινική δοκιμή υπο τον φόβο αποτυχίας. Η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post ανακάλυψε ότι η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer έκρυψε ότι ένα από τα φάρμακά της θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικά κατά του Αλτσχάιμερ. Συγκεκριμένα, το Enbrel, που είναι το όνομα του εν λόγω φαρμάκου, είναι ένα αντιφλεγμονώδες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες να πάσχουν από Αλτσχάιμερ κατά 64%, σύμφωνα με την Post.  Το κλειδί για αυτήν την ανακάλυψη ήταν μια σειρά ασφαλιστικών απαιτήσεων. Η ανακάλυψη αυτών των εναλλακτικών ιδιοτήτων συνέβη το 2015 και, στη συνέχεια, η εταιρεία ξεκίνησε μια περίοδο συζήτησης σχετικά με το αν θα διερευνήσει αυτή τη γραμμή ή θα την εγκαταλείψει. Η δοκιμή που απαιτείται για αυτόν τον στόχο εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν γνωρίζουμε εάν η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Υπουργό Υγείας της, γνωρίζει αυτά τα δεδομένα και έχει την ικανότητα να αξιολογήσει αυστηρά τις πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer. Κρίνοντας από τα σχόλια που έκαναν τις επόμενες ημέρες, και τα οποία τα μέσα ενημέρωσης κοντά στην κυβέρνηση έχουν αναπαράγει σαν τους παπαγάλους, είναι προφανές ότι δεν είναι. Με αυτό αποδεικνύουν την άγνοια και την ανευθυνότητά τους.

Αρκετά παίζοντας με την υγεία των ανθρώπων και με δημόσια χρήματα.

Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης… Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04)

Αποκλεισμός του εμπορικού λιμανιού Περάματος υπέρ του Παλαιστινιακού Λαού (15/04) Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, και εκατομμύρια άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζουν το λιμό και το θάνατο σε συνθήκες γενοκτονίας, αποτελέσματα της αποικιοκρατικής βίας, του...

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αθήνα | Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση απεργιακού μπλοκ την ημέρα της Πρωτομαγιάς Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ως τάξη των καταπιεσμένων είμαστε η αιχμή του δόρατος για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Αγωνιζόμαστε για ελεύθερες και όχι εξαρτημένες και...

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απρίλη με το μπλοκ του Ρουβίκωνα – 11:00 στα Προπύλαια. Η γενική απεργία, το "υπερόπλο" του εργάτη όπως το αποκαλούσαν κάποτε οι ταξικοί μας πρόγονοι γεμάτοι...

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται!

Ο Ευαγγελισμός απειλείται ξανά, δεν παραδίνεται, μάχεται! Τις τελευταίες μέρες έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας πληροφορίες για επικείμενη εκκένωση της Κατάληψης Ευαγγελισμού, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκκενώσεις στο Λόφο Καστέλλι στα Χανιά, σε μια συνολική επίθεση ενάντια...

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι – Μέρος Α’

Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα | Επ. 2: Ανήλικοι - Μέρος Α' https://www.youtube.com/watch?v=h6gt0TqXuJc&t=313s&ab_channel=Alerta Οι 'Κριτικές Έρευνες στον Νέο Ποινικό Κώδικα' αποτελούν μια σειρά βίντεο-συνεντεύξεων από την Συνέλευση ενάντια στον Νέο...

Αθήνα | Εργαστήρι: Εργατική Έρευνα & Αποστολές

Από: Πρωτοβουλία για ένα Ελευθεριακό Κοινωνικό Μέτωπο        Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες...

‘Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων’-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά

'Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων'-Η επέκταση του εργοταξίου ξεκινά ΜΠΙΖΝΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε ο δήμος Αθηναίων σε μαγαζιά της πλατείας Εξαρχείων, προκειμένου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και οι...

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση

Μια πόλη που εθίστηκε στην απογοήτευση Εδώ και πολλά χρόνια, όποτε εμφανίζεται μία μεγάλη είδηση στη Θεσσαλονίκη είναι βέβαιο ότι κατά 80-90% θα αφορά κάποιο αρνητικό γεγονός. Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα φίλε αναγνώστη: Το χουντογλέντι στη Θέρμη την άνοιξη του 1993, η...

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις

Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις. Νέα κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις Τετάρτη 10/4 στις 8:30! Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για το μπλοκάρισμα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων...

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης

Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΣΕΡΕΤΕ -  Παράρτημα Θεσσαλονίκης από τον χώρο της τακτικής γενικής συνέλευσης Για άλλη μια φορά, ως σωματείο στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης...