Πορεία στην Ξάνθη για τα γεγονότα στο ΑΠΘ. Πάνω από 100 άτομα βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους της Ξάνθης στην αντανακλαστική πορεία στα γεγονότα στο ΑΠΘ. Η πορεία είχε δυνατό παλμό και ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την κρατική καταστολή και συνθήματα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα.

Καλείται συγκέντρωση και αύριο, Τρίτη 23/02, πορεία στα ΠΡΟΚΑΤ στις 14.00. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αυτόνομου Σχήματος Πολυτεχνικής Ξάνθης:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤ ΣΕ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ/ΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ/ΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάληψη της πρυτανεία του ΑΠΘ, και μπλοκάρισμα της όποια λειτουργίας της, από δεκάδες φοιτήτριες/ες, ύστερα από απόφαση των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία που θεσμοθετεί την ύπαρξη μπάτσων μέσα στις σχολές, πειθαρχικά και ελέγχους, βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ και διαγραφές φοιτητών, και ακολούθησε κάλεσμα για συνέλευση στο κατειλημμένο κτήριο.

Λίγες ώρες αργότερα το κράτος απάντησε με εισβολή των ματ μέσα στο ΑΠΘ και στην κατειλημμένη πρυτανεία. Ακολούθησε όργιο τυφλής καταστολής προς τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες φοιτήτριες/τητες, τους αλληλέγγυους που συγκεντρώθηκαν ακόμα και σε φωτορεπόρτερ με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο, και έχουν γίνει πάνω από 15 προσαγωγές.

Αυτή την στιγμή εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες ανακατέλαβαν την πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε συνέλευση. Επίσης ξεκίνησε ήδη κατάληψη στα Χανιά.

Το γεγονός δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε μας εκπλήσσει. Είναι ακόμα ένα κομμάτι του παζλ που απεικονίζει την πολιτική διαχείριση της περιόδου. Την τυφλή καταστολή, τους μπάτσους στα πανεπιστήμια, την επιτήρηση και τα πρόστιμα στο ύψος του μηνιάτικου. Την απαγόρευση διαδηλώσεων και τις επιθέσεις των ματ στις πορείες. Την προσπάθεια εξόντωσης του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, που διανύει σήμερα τη 46η μέρα απεργία πείνας, για να τηρηθεί ο φωτογραφικός νόμος που για τον ίδιο ψηφίστηκε!

Η κρατική καταστολή έρχεται να πνίξει όσους αντιστέκονται όταν καταπατούνται τα κεκτημένα μας, όταν περιστέλλονται οι ελευθερίες και όταν χειροτερεύουν οι όροι κάθε πτυχής της ζωής μας και έτσι η απάντηση μας οφείλει να είναι συλλογική και η θέση μας ξανά στον δρόμο.

Οφείλουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ιστορία όπως αυτή εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Να αντιληφθούμε το χρέος μας απέναντι σε αυτή και να πράξουμε όπως μας επιτάσσει. Να μην νικήσει ο φόβος και η εξαθλίωση. Να μην τους αφήσουμε

Θα θερίσουν ότι σπείρανε.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤ

Πηγή: Αυτόνομο Σχήμα Πολυτεχνικής Ξάνθης

Πορεία στην Ξάνθη για τα γεγονότα στο ΑΠΘ

Πορεία στην Ξάνθη για τα γεγονότα στο ΑΠΘ


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ