Αστυνομικός με το χέρι στο όπλο στην πρυτανεία ΑΠΘ. Καταιγιστικό ρυθμό έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για τη σημερινή ακραία κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας στην πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση βρίσκεται με το χέρι στο όπλο μπροστά από διαμαρτυρόμενους που κρατούν πανό. Το σημείο όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία είναι τα σκαλάκια μπροστά από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου νωρίτερα και μετά την επέμβαση εκκένωσης η αστυνομία επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους συλλαμβάνοντας, ξυλοκοπώντας και ψεκάζοντας με δακρυγόνο τον συλληφθέντα.

Όλα αυτά πριν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος Κεραμέως για τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής ομάδας για τα πανεπιστήμια, βλέπουμε σήμερα ακριβώς ποιο είναι το σχέδιο της ακροδεξιάς κυβέρνησης για την παιδεία. Συλλήψεις, ξύλο αλλά και απειλή χρήσης όπλου απέναντι σε φοιτητές/τριες ΜΕΣΑ στα πανεπιστήμια. Μπορούμε με ασφάλεια πλέον να πούμε πως μια κρατική δολοφονία μέσα στα πανεπιστήμια δεν είναι κινδυνολογία αλλά ένα απόλυτα ρεαλιστικό ενδεχόμενο. Έχοντας την πλήρη κυβερνητική κάλυψη η αστυνομία έχει πλέον απασφαλίσει κι όλα δείχνουν πως βαδίζουμε σε πολύ επικίνδυνους δρόμους. Μια ακροδεξιά κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή έχει επιδοθεί σε μια ανελέητη επίθεση στην κοινωνική βάση συνοδευόμενη από ένα όργιο καταστολής φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι έχει χάσει τον έλεγχο μαστιζόμενη από το σκάνδαλο του παιδοβιαστή Λιγνάδη που τόσο καιρό κάλυπτε αλλά και την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή είναι ένα καζάνι που βράζει ενώ η κυβερνητική απάντηση συνοψίζεται στο δόγμα “καταστολή, περισσότεροι μπάτσοι και λεφτά στα ΜΜΕ” μαζί με την επιχειρούμενη προσπάθεια για τη δολοφονία του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Πλησιάζει όμως η ώρα που οι μπάτσοι και το μπούκωμα των ΜΜΕ δε θα μπορούν να ανακόψουν την κοινωνική έκρηξη.

Πέρα όμως από τις πολιτικές ευθύνες στο ανώτερο επίπεδο πρέπει να αναζητηθούν κι οι ευθύνες του ανεκδιήγητου πρύτανη της καταστολής κι εσχάτως τηλεοπτικού αστέρα Νίκου Παπαϊωάννου. Αφού φρόντισε να μετατρέψει την υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ σε ασφαλίτικο μηχανισμό, κάλεσε ο ίδιος σήμερα την αστυνομία να εκκενώσει την κατηλειμμένη πρυτανεία και μετέπειτα μετέβη στη ΓΑΔΘ για να καταδώσει τους φοιτητές του υπαγορεύοντας στην αστυνομία ποιους να συλλάβει. Είναι άμεσα υπεύθυνος τόσο για το σημερινό κατασταλτικό όργιο όσο και για τη συγκεκριμένη εικόνα του αστυνομικού με το χέρι στο όπλο. Αν ο Νίκος Παπαϊωάννου έχει την εντύπωση πως ο ρόλος του ως πρύτανης είναι να ξετυλίγει την ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία του κάνοντας ασκήσεις καταστολής και καλύπτοντας την κυβερνητική ανεπάρκεια που έχει ως αποτέλεσμα τις κλειστές σχολές επί έναν χρόνο, το φοιτητικό κίνημα που αναπτύσσεται είναι εδώ για να του υπενθυμίσει πως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από ότι φαντάζεται.

Αστυνομικός με το χέρι στο όπλο στην πρυτανεία ΑΠΘ


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ