Παρακάτω ακολουθεί η διεθνιστική έκκληση που απηύθυναν οι σύντροφοι και συντρόφισσες της Αναρχικής Ομοσπονδίας του Ιράν και του Αφγανιστάν σχετικά με την παρούσα εσωτερική πολιτική κρίση στο Αφγανιστάν.

Όπως γνωρίζουμε, μετά από διαδοχικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Ιράν και της κεντρικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν με αντιπροσώπους της ισλαμιστικής οργάνωσης των Ταλιμπάν, η συγκεκριμένη τζιχαντιστική οργάνωση αρχίζει τώρα να αποκτά ταχύτατα τον έλεγχο σε διάφορα μέρη του Αφγανιστάν. Απώτερος σκοπός των Ταλιμπάν είναι να σχηματίσουν μια ισλαμιστική κυβέρνηση κατά τα πρότυπα του ISIS. Η επιστροφή μιας οργάνωσης με θρησκευτικές αντιδραστικές ιδέες, η οποία επιβαρύνεται, μάλιστα, με μια ιστορία αιματοχυσιών στο Αφγανιστάν, δεν είναι μόνο ενάντια στους αγώνες για την απελευθέρωση του λαού στο Αφγανιστάν, αλλά συνιστά παράλληλα την επιβολή μιας άλλης θεοκρατικής κυβέρνησης στους λαούς της περιοχής. Αυτή η εξέλιξη συναρτάται άμεσα με τις παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές πολιτικές και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς για τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή αλλά και διεθνώς. Οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, για να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν.

Πρόσφατα παρατηρήσαμε ξεκάθαρα πώς η παραχώρηση πολιτικού χώρου στους Ταλιμπάν συντέλεσε στην περαιτέρω ισχυροποίηση της συγκεκριμένης οργάνωσης. Η ταυτόχρονη απελευθέρωση δεκάδων χιλιάδων τζιχαντιστών Ταλιμπάν από τις φυλακές του Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ συνιστούν σαφή απόδειξη πως τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του παγκοσμίως κυρίαρχου καπιταλιστικού συστήματος δεν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την παράδοση της πολιτικής εξουσίας σε ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες, οι οποίες είναι κυρίως γεννήματα των ίδιων των αστικών κυβερνήσεων. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μετά από δύο δεκαετίες στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και μετά τον σχηματισμό κεντρικής κυβέρνησης στο Αφγανιστάν, η τρομοκρατική οργάνωση των Ταλιμπάν έχει αποκτήσει σήμερα τόσο μεγάλη δύναμη, ώστε έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τον έλεγχο των περισσότερων επαρχιών του Αφγανιστάν, αφού πρώτα έλαβε το πράσινο φως από τις αντίπαλες κυβερνήσεις στην περιοχή.

Η Ομοσπονδία Αναρχικών του Ιράν και του Αφγανιστάν (Federation of Anarchism Era) έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια σχετικά με την παλαιότερη και την παρούσα κατάσταση στο Αφγανιστάν. Οι παρατηρήσεις μας καταδεικνύουν ότι σήμερα η πλειοψηφία του λαού στο Αφγανιστάν έχει συνειδητοποιήσει επαρκέστερα και περισσότερο από ποτέ άλλοτε τις καταστροφικές πολιτικές του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης. Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι στο Αφγανιστάν επιθυμούν να ανακτήσουν τη βούληση και τη δύναμή τους, να συγκροτήσουν τις δικές τους οργανώσεις, για να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν, καθώς και για να διαχειριστούν οι ίδιοι όλες τους τις κοινωνικές υποθέσεις αντι-εξουσιαστικά, αντι-ιεραρχκά, αμεσοδημοκρατικά.

Η Αναρχική Ομοσπονδία του Ιράν και του Αφγανιστάν απευθύνει διεθνή έκκληση (στα περσικά και στα αγγλικά), προκειμένου να βρεθεί μια πρακτική και ελευθεριακή λύση στα προβλήματα που μαστίζουν το Αφγανιστάν. Ζητούμε από τους όπου γης συντρόφους και συντρόφισσές μας να στηρίξουν το λαϊκό κίνημα αντίστασης στο Αφγανιστάν εναντίον των Ταλιμπάν.

Τα επαναστατικά μας ιδανικά υπόσχονται τη νίκη των από τα κάτω στην πλατιά γεωγραφία που βρίσκεται υπό την καπιταλιστική κυριαρχία.

Στείλτε μας e-mail, για να συμμετάσχετε σε αυτό το διεθνιστικό forum: Info(at)asranarshism.com.

Αναρχική Ομοσπονδία του Ιράν και του Αφγανιστάν (Πρώην Αναρχική Ένωση του Ιράν και του Αφγανιστάν)


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ