Κάλεσμα αντίστασης στην τουρκική εισβολή και την προδοσία του KDP | Ανακοίνωση του KCDK-E

Το Κογκρέσο Δημοκρατικών Κοινωνιών των Κούρδων στην Ευρώπη (KCDK-E) διοργανώνει πορείες που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Απριλίου στην Ευρώπη, τον Καναδά και την Αυστραλία, με σκοπό να απορρίψει τα σχέδια του βρώμικου πολέμου του τουρκικού κράτους και της συμμαχικής του δύναμης, του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (KDP).

Το KCDK-E με ανακοίνωσή του καλεί σε αυξημένη αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις των εισβολέων και των συνεργατών τους, προκειμένου να περιφρουρηθούν οι αξίες και το μέλλον του λαού του Κουρδιστάν.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση του KCDK-E:

Το αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος εισήγαγε το σχέδιο κατάρρευσης, για να επιτεθεί στα κεκτημένα και τις αξίες του λαού του Κουρδιστάν. Τα σχέδια αυτά απέτυχαν ως αποτέλεσμα του αγώνα και της αντίστασης του κουρδικού λαού και των μαχητών/μαχητριών της ελευθερίας. Το σχέδιο κατάρρευσης που ενορχήστρωσε το τουρκικό κράτος έχει αποτύχει.

Στο τελευταίο Newrozο κουρδικός λαός που ζει στα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν και στο εξωτερικό απέδειξε ενωμένα ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την εισβολή και τις επιθέσεις των αποικιοκρατών.

Η Τουρκία ζητά βοήθεια από τις συμμαχικές της δυνάμεις

Όπως πάντα, όταν το αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να πετύχει αποτελέσματα με τις δικές του στρατιωτικές και κατοχικές δυνάμεις, ζητά βοήθεια από συμμαχικές του δυνάμεις. Όταν εξετάζουμε την ιστορία μας, βλέπουμε ότι οι αντιστάσεις του Şêx Seîd και του Seyîd Rıza καταπνίγηκαν με τη βοήθεια συνεργατών.

Στο παρελθόν, το ιρανικό καθεστώς διέπραξε σφαγές με την υποστήριξη του KDP, όταν αντιμετώπισε δυσκολίες στην καταστολή της κουρδικής αντίστασης στο Rojhilat (Ανατολικό/Ιρανικό Κουρδιστάν). Ο Σαντάμ Χουσεΐν έσφαξε τους Κούρδους στο Μπασούρ (Νότιο/Τουρκικό Κουρδιστάν) σε συνεργασία με το KDP.

Τον 20ό αιώνα οι Κούρδοι διασπάστηκαν, επειδή ήταν ανοργάνωτοι και όχι ενωμένοι. Οι κουρδικές εξεγέρσεις ηττήθηκαν με την υποστήριξη των συνεργατών των καταπιεστών. Ωστόσο, η ιστορία μας δίδαξε ότι το αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος δεν εμπιστεύεται ούτε εκείνους τους Κούρδους που συνεργάζονται μαζί του. Το τουρκικό κράτος τους εξόντωσε μετά την καταστολή των κουρδικών εξεγέρσεων. Ο λαός του Κουρδιστάν είναι αρκετά δυνατός, για να κάνει τον 21ο αιώνα έναν αιώνα ελευθερίας για το λαό μας.

Ανίκανο να νικήσει τον αγώνα του λαού του Κουρδιστάν, το τουρκικό κράτος θέλησε πρώτα να έχει αποτελέσματα συμμαχώντας με το ISIS. Όταν το ISIS ηττήθηκε, θέλησε να επιτύχει αποτελέσματα με την εισαγωγή ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Επιπλέον, όταν απέτυχε για άλλη μια φορά, ζήτησε βοήθεια από τους συνεργαζόμενους Κούρδους.

Υπερασπίζοντας το μέλλον των Κούρδων

Επί του παρόντος η Τουρκία επιτίθεται στις αμυντικές ζώνες Medya μαζί με το KDP εναντίον των αντάρτικων δυνάμεων που διεξάγουν αγώνα για την τιμή του κουρδικού λαού. Η επίθεση αυτή στοχεύει τον κουρδικό λαό και τις αξίες του. Κάθε Κούρδος που παραμένει πιστός στη γη, τις αξίες και το λαό του πρέπει να εντείνει τον αγώνα, για να αντιταχθεί σε αυτές τις βρώμικες πολιτικές. Αυτό είναι το καθήκον του.

Προτρέπουμε τους Κούρδους να αγκαλιάσουν τον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στο αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος και με πνεύμα εθνικής ενότητας να εντείνουν την αντίστασή τους ενάντια στην αποικιοκρατία.

Τώρα καλούμαστε να εντείνουμε την αντίσταση ενάντια στην κατοχή, τις σφαγές και τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους, προκειμένου να προστατεύσουμε τα κεκτημένα του λαού του Κουρδιστάν και στα τέσσερα τμήματά του και να υπερασπιστούμε το μέλλον μας σε πνεύμα εθνικής ενότητας.

Σημείωση: *Newroz: Μεγάλη γιορτή των Κούρδων για την έλευση της άνοιξης και του νέου χρόνου.

Πηγή: ANF News


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ