Μια σφαίρα στο κεφάλι για 20€ καύσιμα…

Αν είσαι Ρομά, μια σφαίρα στο κεφάλι φαίνεται πως είναι η κατάλληλη τιμωρία για κάθε “έγκλημα”. Ακόμη και για μερικά απλήρωτα λίτρα καυσίμων. Για 20€… Έτσι φαίνεται να πιστεύει η ΕΛΑΣ και οι στυγνοί δολοφόνοι της που σουλατσάρουν χωρίς καμία ενόχληση στους δρόμους των μητροπόλεων.

Το περιστατικό: Θεσσαλονίκη, 5/12, 01:00 περίπου. 16χρονος Ρομά, οδηγός φορτηγού, φαίνεται να έφυγε από βενζινάδικο της οδού Μοναστηρίου χωρίς να πληρώσει τα 20€ καυσίμων που έβαλε. Κλήθηκε η Άμεση Δράση και ξεκίνησε καταδίωξη. Η “ιστορία” των μπάτσων αναφέρει πως ο νεαρός “προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό και τις μηχανές ΔΙΑΣ 4 φορές”. Ήταν -πιθανότατα, καθώς μέχρι στιγμής ούτε η ΕΛΑΣ δεν έχει αναφέρει το αντίθετο- άοπλος. Απάντηση; 2 σφαιρες. Η μία στο κεφάλι του 16χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε από την περιοχή μετά τις φυλακές Διαβατών -όπου και βρισκόταν όταν δέχθηκε την σφαίρα- στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση, του αφαιρέθηκε η σφαίρα από το κεφάλι αλλά η κατάσταση του είναι ακόμη εξαιρετικά κρίσιμη.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ΕΛΑΣ είναι μια δολοφονική συμμορία. Μια μαφία που έχει ως κύριο σκοπό της την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κεφαλαίου, αλλά και τον προσωπικό πλουτισμό των δικών της ανθρώπων, από τον τελευταίο μπάτσο, μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια. Μια μαφία που δρα ανεξέλεγκτα, καλύπτεται από τις υπόλοιπες Αρχές και έχει στελεχωθεί με ιδεολογικά ακροδεξιούς κοινωνιοπαθείς τραμπούκους. Η περσινή δολοφονία του Σαμπάνη έδειξε πως κάθε κοινωνική ομάδα που βρίσκεται στο περιθώριο, ζει στην μερική ή καθολική αορατότητα, είναι εύκολος στόχος για αυτούς τους φασίστες δολοφόνους, ώστε να εξασκήσουν εκτός των άλλων και τα καουμποϊλίκια που φαντάζονται πως είναι μέρος της δουλειάς τους. Ειδικά οι Ρομά και οι μετανάστες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, είτε προβούν σε κάποια “παραβατική” ενέργεια, είτε όχι.

Δεν έχουμε επίσης αμφιβολία πως για άλλη μια φορά θα επιχειρηθεί η συγκάλυψη. Θα εφευρεθεί υπαιτιότητα του θύματος -όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, από τις γυναικοκτονίες μέχρι τις κρατικές δολοφονίες- τέτοια που να επιχειρηθεί μέχρι και η δικαιολόγηση του πυροβολισμού, τα κυρίαρχα ΜΜΕ θα υφάνουν ένα αφήγημα, το οποίο θα τους υποδείξει η ΕΛΑΣ και ΑΝ πάλι δεν μπορούν να χειριστούν την κοινή γνώμη, τότε η υπόθεση θα ελεγχθεί “εσωτερικά” από την ΕΛΑΣ. Δηλαδή η μαφία θα δικάσει το εκτελεστικό της όργανο.

Θα μας πουν ότι ο νεαρός διέπραξε κλοπή, μη πληρώνοντας τα 20€ των καυσίμων, την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ζει μέσα στην φτώχεια αδυνατώντας να πληρώσει την θέρμανση στο σπίτι και προτιμάει να αφήσει τα οχήματα της στην άκρη -όσοι έχουν – λόγω της εξωφρενικής τιμής της βενζίνης, που ειδικά στην Ελλάδα δεν λέει να πέσει “λόγω του πολέμου στην Ουκρανία”. Θα μας πουν ότι ο νεαρός προσπάθησε να βλάψει τους αστυνομικούς, την ίδια ώρα που μετανάστες, Ρομά, γυναίκες, τοξικοεξαρτημένοι, βασανίζονται καθημερινά μέσα στα ΑΤ της κολάσεως, χωρίς καν να έχουν προβεί σε κάποια “παρανομία”.

Δεν μπορούν πια να μας πείσουν για τίποτα. Εδώ και αρκετό καιρο.Είτε ο νεαρός καταλήξει (το απευχόμαστε ολόψυχα) είτε όχι, το κίνημα των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων καθώς και η κοινότητα των Ρομά, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφήσουν αυτή την δολοφονική επίθεση αναπάντητη. Οι μοναδικοί που πραγματικά μπορούν να αποδώσουν δικαιοσύνη σε τέτοιου είδους περιστάσεις, είναι αυτοί που θα βρεθούν στους δρόμους. Οι καταπιεσμένοι, οι εκμεταλλευόμενοι, οι περιθωριοποιημένοι, οι κολασμένοι της Γης.

Αύριο ξημερώνει 6η Δεκέμβρη. Επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη. Ενός ανήλικου μαθητή. Ενός παιδιού που είχε επιλέξει να κοινωνικοποιηθεί στα Εξάρχεια, ένα μέρος που το Κράτος έχει επίσης βαφτίσει “περιθώριο”.
Οι συνδέσεις είναι κάτι παραπάνω από προφανείς.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ