Λευτεριά στους πολιτικούς κρατουμένους Αλί Οσμάν Κιοσέ και Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά

Ο πολιτικός κρατούμενος Αλί Οσμάν Κιοσέ, έχει περάσει τα 37 χρόνια της ζωής του στη φυλακή, πάσχοντας από σοβαρή ασθένεια λόγω της χρόνιας απομόνωσης του σε κελί φυλακών τύπου F. Η λίστα με τα εγκλήματα του φασιστικού ΑΚΡ, κατά του λαού και των επαναστατών, αυξάνεται συνεχώς, χρησιμοποιώντας ακόμα το βασανιστήριο της απομόνωσης. Η ισόβια κάθειρξη οδηγεί τους κρατούμενους σε έναν αργό και σιωπηλό θάνατο. Αν και η Ντιντέμ Ακμάν πραγματοποίησε απεργία πείνας για να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης, εκατοντάδες κρατούμενοι εξακολουθούν να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες εδώ και χρόνια. Πολλές ασθένειες ”παραμονεύουν” τους κρατούμενους λόγω της απομόνωσης τους.

Η απομόνωση αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το AKP διαπράττει ένα έγκλημα στέλνοντας τους επαναστάτες στην απομόνωση. Ο Αλί Οσμάν Κιοσέ πάσχει από σοβαρή ασθένεια λόγω της απομόνωσης του. Το AKP πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάμψει το φρόνιμα των επαναστατών, στέλνοντας τους στην απομόνωση. Θα απελευθερώσουμε τον Αλί Οσμάν Κιοσέ από τα χέρια του φασισμού!

Ο Αλί Οσμάν Κιοσέ αφιέρωσε τα χρόνια της ζωής του στην επαναστατική υπόθεση, συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Απέδειξε την αφοσίωση του στον λαό και την πατρίδα του, μέσω των τιμημάτων που πλήρωσε. Τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των άρρωστων κρατουμένων. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αιχμαλώτους μας, έρμαια στα χέρια αυτού του απάνθρωπου συστήματος.

Στις 24 Οκτωβρίου του 2020, ο Λιβανέζος επαναστάτης κομμουνιστής Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά, συμπληρώνει 36 χρόνια αιχμαλωσίας στα σωφρονιστικά ιδρύματα του Γαλλικού κράτους. Είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη, καθότι οι Γαλλικές αρχές τον εκδικούνται στερώντας του την υπό όρους αποφυλάκιση του, την οποία δικαιούται από το 1999.

Η εκδίκητική στάση απέναντι σε αυτόν τον αλύγιστο επαναστάτη φανερώνει το μένος του Γαλλικού κράτους, του κράτους του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον του, λόγω της επαναστατικής του δράση στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης ενάντια στους Σιωνιστές.

Το 1971 κατατάχθηκε στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ενώ το 1978 τραυματίστηκε σε μάχη εναντίον των σιωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων που είχαν εισβάλει στο Λίβανο. Στις 24 Οκτωβρίου του 1984 συνελήφθη από τις Γαλλικές αρχές με την κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ως μέλος της μαρξιστικής οργάνωσης «Λιβανέζικες Επαναστατικές Ένοπλες Φράξιες», για συμμετοχή στις εκτελέσεις του Τσαρλς Ρέι, στρατιωτικού ακολούθου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Παρίσι και του Yakov Barsimandov, πράκτορα της Mossad και γραμματέα της ισραηλινής πρεσβείας στο Παρίσι. Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά αποτελεί ένα λαμπρό σύμβολο του ηρωικού αγώνα των Παλαιστινίων και ταυτόχρονα των επαναστατικών κινημάτων διεθνώς.

Ο Αλί Οσμάν Κιοσέ και ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά με την αταλάντευτη στάση τους, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι οι αγωνιστές που μάχονται ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στον ιμπεριαλισμό και τα δολοφονικά του σχέδια, δεν λυγίζουν όποιο κι αν είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν για τη δράση τους, γιατί στις καρδιές και στο μυαλό τους, το δίκαιο του αγώνα είναι βαθιά χαραγμένο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙ ΟΣΜΑΝ ΚΙΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΑ!
Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

Anti-Imperialist Front


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ