Τα ψεύδη του πρύτανη του ΑΠΘ. Βίντεο που τράβηξαν σήμερα Τρίτη 23/2 φοιτητές μέσα από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποδεικνύει τη φαιδρότητα των ισχυρισμών του πρύτανη του ιδρύματος για τον λόγο για τον οποίο κάλεσε τις δυνάμεις καταστολής μέσα στο πανεπιστήμιο, ενέργεια που οδήγησε στο χθεσινό όργιο κατασταλτικής βίας και σε 31 συλλήψεις. Πιο συγκεκριμένα ο ισχυρισμός του πρύτανη ήταν πως προκλήθηκαν φθορές στο κτίριο, έστω κι αν στις δηλώσεις του τα μπέρδεψε λίγο λέγοντας πως “εγώ ξέρω πού υπήρξαν οι φθορές οι σοβαρές. Αλλά δεν είναι δικό μου θέμα να το πω. Δεν είπα ότι έγιναν. Πιθανόν και να γίνουν. Είναι θέμα του εισαγγελέα. Από ό,τι άκουσα υπάρχουν θέματα φθοράς δημόσιας περιουσίας“. Το βίντεο που δημοσίευσε πριν λίγο το omniatv είναι αποκαλυπτικό για τα ψεύδη του πρύτανη:

Όπως φαίνεται οι μοναδικές φθορές που υπάρχουν είναι 2 συνθήματα στον τοίχο (γραμμένα προφανώς μετά την χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας κατόπιν καλέσματος του πρύτανη) και τίποτε άλλο. Καμία παραβιασμένη πόρτα ή παράθυρο, καμία βλάβη σε εξοπλισμό του κτιρίου. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του αν 2 συνθήματα (γραμμένα κατόπιν της αστυνομικής επέμβασης) δικαιολογούν τον πρύτανη για τις χθεσινές εικόνες ή αν δίκαια θα πάρει και τον τίτλο του πρύτανη των fake news μετά από αυτόν του πρύτανη των ΜΑΤ.

Ένας από τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους θα ήταν δικαιολογημένος να ανησυχεί ο Νίκος Παπαϊωάννου είναι η χθεσινή αποκάλυψη μέσα από επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας φύλαξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πως την έχει μετατρέψει σε ασφαλίτικο μηχανισμό παρακολούθησης αγωνιστών και πολιτικών ή συνδικαλιστικών διαδικασιών που διεξάγονται μέσα στο ίδρυμα. Σε κάθε περίπτωση ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν καθώς ήδη μεγάλο κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας (πλην των φοιτητών/τριών) έχει ήδη αντιδράσει ζητώντας την παραίτησή του.


Το alerta.gr αποτελεί μια πολιτική προσπάθεια διαρκούς παρουσίας και παρέμβασης, επιδιώκει να γίνει κόμβος στο πολύμορφο δικτυακό τοπίο για την διασπορά ριζοσπαστικών αντιλήψεων, δράσεων και σχεδίων στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης... Η συνεισφορά είναι ξεκάθαρα ένα δείγμα της κατανόησης της φύσης του μέσου και της ανάγκης που υπάρχει για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλώνει. Για όποιον/α θέλει να συνδράμει ας κάνει κλικ εδώ